3 tips om offline reclame te maken voor jouw bedrijf

Laatst bijgewerkt: 15 maart 2023

Vandaag de dag wordt bijna alle promotie en reclame voor bedrijven online gedaan, maar dat is niet altijd slim. Niet dat je geen gebruik moet maken van online marketing of reclame, want je kunt tegenwoordig niet meer zonder, maar een combinatie van online en offline promotie blijft altijd het beste. Zo weet je namelijk zeker dat je al je potentiële klanten bereikt, ook degenen die niet op social media zitten. In dit artikel geven we je een aantal tips om offline promotie te maken voor jouw bedrijf!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Stoepborden maken voor jouw bedrijf 

  Bedrukte stoepborden zijn een ideale manier om reclame te maken voor je bedrijf of winkel. Vaak worden stoepborden recht langs een looppad gezet, waardoor ze altijd in het zicht staan. Het is de ultieme blikvanger, als je tenminste zorgt dat jouw boodschap in een oogopslag duidelijk is. Een goed ontwerp is dus van groot belang. Er zijn veel mogelijkheden met een stoepbord. Je kunt er aan beide kanten een poster in zetten, maar je kunt hem ook simpelweg laten bedrukken. Dit is dus niet alleen handig voor op straat, maar ook een goede manier om jouw stand onder de aandacht te brengen tijdens een beurs of expositie. Dit zijn de voordelen van het inzetten van een stoepbord voor offline reclame:

  • Stoepborden zijn makkelijk aan te passen door posters te verwisselen 
  • Stoepborden zijn voordelige reclame
  • Stoepborden zijn eenvoudig te verplaatsen
  • Stoepborden vallen altijd op 

  Outdoor banners voor je bedrijf 

  Ben je binnenkort met je bedrijf of winkel aanwezig bij een outdoor evenement? Dan zijn outdoor banners een goede manier om te zorgen dat jouw stand opvalt tijdens dit event. Uiteraard kun je ze ook buiten evenementen om gebruiken, bijvoorbeeld voor bij je bedrijfspand of om ergens langs de weg te zetten als reclame. Er zijn verschillende soorten outdoor banners waar je uit kunt kiezen, die allemaal te koop zijn via specialisten zoals Expofit

  • Mobiele vlaggenmast
  • Beachflags
  • Roll up banners
  • Gevel banners
  • Stoepborden
  • Waterproof kliklijsten
  • X-banners

  Meubilair voor op kantoor of beurzen

  Ten slotte kun je nog subtiel reclame maken met meubilair met je bedrijfslogo of bedrijfskleuren, bijvoorbeeld op kantoor of op een beurs. Denk aan dingen als zitzakken, tafelkleden, schilderen of foto’s en roldeurkasten met jouw bedrijfslogo erop. Ook gepersonaliseerde deurmatten kunnen heel leuk zijn, bijvoorbeeld met je slogan erop gedrukt. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is offline reclame?
  Offline reclame omvat alle soorten advertenties en promoties die niet via internet lopen, zoals banners, posters en flyers.

  Waarom offline reclame?
  Met offline reclame kun je erg concreet ingaan op een bepaald evenement of een bepaald deel van je doelgroep dat bij het evenement past.

  Wat zijn de voordelen van offline marketing?
  Offline marketing zorgt voor meer persoonlijke interactie met je doelgroep, je krijgt meer naamsbekendheid en je valt makkelijker op dan online.

  Advertentie