Een Peugeot rolstoelauto: Wat is dat eigenlijk?

Laatst bijgewerkt: 30 mei 2023

Als je een mobiliteitsbeperking hebt, is dat natuurlijk erg vervelend en kan dit je erg beperken in je dagelijkse bezigheden en je vrijheid. Als je in een rolstoel zit, wordt autorijden bijvoorbeeld lastig, waardoor het ook niet makkelijk is om een keer een dagje weg te kunnen of om bij familie of vrienden op bezoek te gaan. In principe kun je wel met iemand meerijden, maar niet iedere auto is geschikt om een rolstoel te vervoeren. Peugeot biedt hier een goede oplossing voor, waarover wij jou meer gaan vertellen in dit artikel!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een Peugeot rolstoelauto 

  Het is mogelijk om je auto aan te laten passen zodat je iemand met een rolstoel met gemak kunt vervoeren. Dit is natuurlijk ideaal als iemand in jouw huishouden in een rolstoel zit, of een goede vriend of vriendin die je regelmatig ergens mee naartoe neemt. Een auto die erg geschikt is voor het ombouwen naar een auto waarmee een rolstoel kunt vervoeren, is de Peugeot Partner. Om meer ruimte in de auto te creëren, wordt de bodem dan verlaagd en wordt er een kofferbaklift of oprijplaat gemonteerd. Zo kun je met deze Peugeot rolstoelauto zonder problemen iemand met een rolstoel vervoeren. Binnen in de auto bouwt met een rolstoel vergrendelingssysteem in, zodat de rolstoel tijdens een rit altijd op zijn plek blijft staan. Deze aanpassingen zijn allemaal goedgekeurd door het RDW, ook de kofferbaklift

  Op vakantie met de rolstoel 

  Een auto die aangepast is voor het vervoeren van een rolstoel is natuurlijk ideaal voor de reguliere uitstapjes en bezigheden, maar als je op vakantie gaat moet je het soms toch anders doen. Wil je met het vliegtuig op vakantie gaan? Dan is het verstandig om van tevoren goed te checken wat voor voorwaarden iedere luchtvaartmaatschappij hanteert op het gebied van rolstoelvervoer. Vooral de grootte en het gewicht van de rolstoel zijn hierin erg belangrijk. Als je van plan bent om met de trein te reizen, moet je de rolstoel in en uit de trein kunnen krijgen. Is dit lastig om met je reisgezelschap te doen? Neem dan van tevoren contact op met de NS Reisassistentie!

  Veelgestelde vragen

  Hoe rolstoel vervoeren?
  Je kunt ervoor kiezen om je auto aan te laten passen zodat er een rolstoel in kan worden vervoerd, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een rolstoeltrekhaakdrager.

  Welke auto is geschikt voor een rolstoel?
  Er zijn diverse auto’s die hiervoor geschikt zijn of aangepast kunnen worden, waaronder de Peugeot Partner, de Peugeot Rifter Standard, de Peugeot Traveller en de Volkswagen Caddy Maxi 4.

  Kan iemand die in een rolstoel zit met de auto rijden?
  Er zijn oplossingen waardoor het mogelijk kan zijn om met een rolstoel zelf te blijven rijden, maar dit ligt natuurlijk wel aan de lichamelijke beperking. Daarnaast moet er wel een transfer naar het stuur te maken zijn voor de rolstoel.

  Advertentie