Op weg naar de sneeuw met de auto? Lees deze handige tips!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023

Ben jij, net als veel anderen, van plan om jaarlijks met het gezin een weekje te gaan skiën in de sneeuw? Grote kans dat je hiervoor de auto pakt. Omdat de sneeuw in de Alpen vaak wat anders is dan de paar centimeter die we hier in Nederland gewend zijn, is het slim om niet alleen jezelf, maar ook je auto goed voor te bereiden. Mensen met een nieuwe Dacia Jogger hebben het misschien wat makkelijker, maar er zijn toch een paar praktische zaken om op te letten. Wat voor de één vanzelfsprekend is, kan voor de ander helemaal nieuw zijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Tip #1 – Winterbanden zijn een must!

  Het klinkt simpel, maar winterbanden zijn echt belangrijk als je de sneeuw in gaat. Hoewel de meeste wegen wel begaanbaar zullen zijn, merk je echt het verschil met banden die extra profiel hebben. Bovendien is het in veel landen gewoon verplicht, en je kunt een boete krijgen als je geen winterbanden hebt. Omdat het niet handig is om het hele jaar door winterbanden te hebben, is het belangrijk om tijdig te wisselen. Als je een Dacia Jogger Hybrid hebt en deze onderhoudt bij de garage, krijg je vaak een seintje wanneer het tijd is om te wisselen. Doe dit zo snel mogelijk, want het gaat om je eigen veiligheid.

  Tip #2 – Wees extra voorzichtig op de weg

  Ook al zien de wegen er goed uit, het kan verraderlijk glad zijn. Houd je oren en ogen open en houd voldoende afstand. Jij kunt misschien op tijd remmen, maar dat geldt niet per se voor de auto voor je. Pas je snelheid aan, dat zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor een kortere remweg. Als je geen geschikte auto hebt voor de bergen, overweeg dan eens de Dacia Jogger. De Dacia Jogger prijs is namelijk zeer voordelig in vergelijking met veel andere automerken.

  Tip #3 – Voer een wintercheck uit

  Net zoals de zomercheck bieden veel garages ook een wintercheck aan. Hierbij wordt je auto gecontroleerd op verschillende punten en kunnen eventuele reparaties worden uitgevoerd. Hoewel een monteur niet alles kan voorspellen, verkleint het wel de kans op problemen. Neem het zekere voor het onzekere en zet je auto een week of twee voor vertrek op de brug bij de garage. Zo weet je grotendeels zeker dat alles in orde is. Het zou namelijk zonde zijn als je langs de kant van de weg staat door een probleem dat voorkomen had kunnen worden.

  Advertentie