Wat zijn de beste trampolines van 2023? 

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2023

Trampolines (ook wel “rebounders” genoemd) kunnen een dynamische aanvulling zijn op de fitnessroutine van elke volwassene thuis. Hoewel springen op een trampoline als kinderspel kan worden beschouwd, is het echt een vorm van cardio, waarbij vet 50 procent sneller wordt verbrand dan hardlopen. Experts zeggen zelfs dat rebounding de proprioceptie met 35 procent kan verbeteren. Als je deze gezondheidsvoordelen van springen op een trampoline wilt ervaren, doe je er goed aan om een van de onderstaande trampolines aan te schaffen. Natuurlijk zijn ze ook nog leuk voor je kinderen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wamkos Rebounder Mini Exercise 

  De beste budgetoptie is de Wamkos Rebounder Mini Exercise. Deze trampoline is stil, stabiel en ondersteunend. Wel is de spanning relatief sterk, wat niet iedereen even fijn vindt. De rebounder wordt geleverd met weerstandsbanden, maar omdat deze voor veel oefeningen te kort zijn, heeft een expert deze niet gebruikt. We vinden het leuk dat het volledig opvouwbaar is en een wasbaar kussen heeft voor eenvoudig opbergen en onderhoud. Als je op zoek bent naar een trampoline voor beginners of een budgetvriendelijke keuze, dan is de Wamkos Rebounder Mini Exercise zeker een goede optie voor jou.

  Maximus Pro Folding Rebounder

  De Maximus Pro Folding Rebounder is niet de meest hoogwaardige keuze op onze lijst, maar bevat wel extra uitrusting, zoals weerstandsbanden, zandgewichten, een recorder voor het tellen van sprongen en online trainingsvideo’s. De weerstandsbanden zijn ideaal voor squats met gewichten of armoefeningen zoals biceps curls en triceps extensions. Het is volledig opvouwbaar en wordt geleverd met een handige draagtas voor gemakkelijk opbergen en meenemen. Experts vonden het leuk dat het super veerkrachtig was, maar merkten het onstabiele stuur en de wiebelige benen op. Alsnog is de Maximus Pro Folding Rebounder over het algemeen een goede aankoop, vooral voor fervente sporters.

  JumpSport 350 Indoor Fitness Trampoline

  De JumpSport 350 Indoor Fitness Trampoline kreeg van experts, waardoor het een voor de hand liggende keuze was voor dit artikel. Tijdens hun testen bleef de trampoline volledig stabiel, ondersteunend en comfortabel, met precies de juiste hoeveelheid veerkracht. Een expert – die een effectieve training en veel plezier had – zei dat deze trampoline van hoge kwaliteit was en over het algemeen geweldige prestaties, duurzaamheid en stevigheid had. Hij had geweldige controle tijdens elke beweging en was comfortabel en zelfverzekerd tijdens haar succesvolle training. Een groot pluspunt van deze trampoline is dat dit exemplaar niet zo duur is als andere op onze lijst.

  BCAN Foldable Mini Trampoline

  De BCAN Foldable Mini Trampoline heeft een verstelbaar stuur voor extra stabiliteit en veiligheid, waardoor het de perfecte keuze is voor beginners. Een expert gaf de trampoline een perfecte score van 5 op 5 voor stuiteren en merkte op dat ze zich tijdens elke beweging comfortabel en zelfverzekerd voelde. Hoewel de springzone niet heel groot is is, vond de specialist dat ze tijdens de training voldoende ruimte had. We vinden het leuk dat het niet zo duur is als andere op onze lijst, maar toch een lange levensduur en geweldige algehele prestaties heeft. 

  Advertentie