Laatst bijgewerkt: 12 april 2022
Als je een abonnement hebt op telefonie, internet en tv van Ziggo, of slechts één van die diensten, heb je vast wel eens last gehad van een storing. Soms is het lastig om te bepalen of het echt om een storing gaat. Misschien werkt het internet niet goed, of vallen tv-zenders steeds weg. Dan denk je natuurlijk al snel aan een storing. Maar het zou ook zomaar iets heel anders kunnen zijn, bijvoorbeeld een defect aan jouw mediabox of iets in die richting. Hoe weet je nu zeker of het om een storing gaat of niet? In dit artikel vertellen we je er alles over!
Het eerste dat je kunt doen als je vermoedt dat je last hebt van een storing vanuit Ziggo, is de Ziggo storing kaart bekijken. Deze kaart werk op basis van meldingen van gebruikers. Je kunt dus zien of er meer mensen zijn die het probleem ervaren waar jij last van hebt. Op die manier heb je al wel een goed idee of het echt om een storing gaat of niet. In één oogopslag kun je al zien of er sprake is van een storing, want dit geeft de eerste regel van de website al aan. Als er geen storingen zijn staat er ‘Volgens gebruikersmeldingen zijn er momenteel geen problemen bij Ziggo’. Als dit wel het geval is, staat er hoeveel storingen er bekend zijn. Je kunt op de kaart ook meteen zien waar in Nederland de problemen zijn gemeld door gebruikers. De website waarop je de kaart kunt bekijken heet allestoringen.nl, maar je kunt dit ook vinden op de website van Ziggo zelf. Op allestoringen.nl kunnen mensen ook reacties plaatsen over de problemen die ze ondervinden. Zo weet je altijd of het dezelfde problemen zijn die jij ervaart.
Heb je problemen met jouw internet of WiFi verbinding? Bijvoorbeeld enorm sloom internet of een verbinding die steeds onderbroken wordt? Dan is de kans groot dat er een storing is binnen Ziggo. Om dit zeker te weten kun je naar de website van Ziggo gaan en jouw postcode en huisnummer invoeren. Als er een bekende storing is in jouw omgeving, dan komt die meteen naar boven. Mocht hieruit blijken dat er geen storing is, dan geeft Ziggo nog een aantal tips om de problemen met het internet op te lossen. Als je WiFi of internet het niet doet, helpt Ziggo je met een diagnose van het probleem door middel van een stappenplan. Je kunt hier aangeven of je problemen hebt met het bedrade internet, het draadloze internet of met beiden. Daar zit natuurlijk nog wel verschil in. Dan krijg je een aantal vragen, bijvoorbeeld of je een WiFi versterker hebt. Hier zou eventueel ook het probleem kunnen liggen. Daarna ga je kijken of het niet aan het apparaat ligt waarop internet niet goed werkt. Misschien is er iets niet goed ingesteld waardoor er geen goede verbinding kan worden gemaakt. Vervolgens kan er nog gekeken worden of het WiFi signaal goed doorkomt op je modem. Hiermee meet je de stabiliteit van de draadloze internetverbinding bij jou thuis. Als je het hele stappenplan doorloopt, is de kans groot dat je de oorzaak van de internetproblemen vindt.
Naast het internet kan het natuurlijk ook zijn dat je problemen ondervindt met telefonie van Ziggo. Ook hier zou mogelijk een storing in kunnen zijn. Voor problemen met vaste telefonie kun je op de website van Ziggo ook een storing check doen door jouw postcode en huisnummer in te vullen. Blijkt er uit die check dat er geen storing bekend is bij de provider, dan kun je ook weer een stappenplan doorlopen om de oorzaak van de problemen te vinden. Je moet dan eerst aangeven welke problemen je ondervindt met de vaste telefonie. Kun jij niet meer bellen of kun je juist niet gebeld worden? Of misschien wel allebei. Of je kunt wel bellen, maar hebt erg slecht geluid of storing op de lijn. Dit zijn allemaal mogelijke problemen waar het stappenplan je bij kan helpen. Mocht je na het doorlopen hiervan de oorzaak nog niet hebben gevonden, dan kun je de storingsdienst van Ziggo bellen. Die helpen je dan verder en komen eventueel op locatie om mee te kijken.
Als er problemen zijn met internet, tv of telefonie van Ziggo, kan het ook zijn dat je foutcodes te zien krijgt. Die codes kunnen vaak helpen snel het probleem en de oorzaak te identificeren. Als je foutcode 2010 krijgt als je via Ziggo tv probeert te kijken, betekent dit dat het signaal nog niet sterk genoeg is om een goede beeldkwaliteit te bieden. Bij de foutcode 8182 kan jouw mediabox geen verbinding maken met On Demand en kun je dus geen gebruik maken van deze service. Foutcode 7010 bij Ziggo betekent dat de App Store van de mediabox niet beschikbaar is en de foutcode 1010 geeft aan dat het retoursignaal richting het netwerk van Ziggo wordt geblokkeerd. Op de website van Ziggo vind je een volledig overzicht van mogelijke foutcodes en wat ze betekenen.
Als je wil weten of er een storing is bij Ziggo, kun je op de website van Ziggo jouw postcode en huisnummer invullen. Zo kun je checken of er een bekende storing is in jouw omgeving. Daarnaast kun je nog kijken op de Ziggo Storing Kaart van allestoringen.nl. Hier vind je meldingen van problemen door gebruikers.
Je kunt eerst checken of er een storing is die de problemen veroorzaakt. Is dit niet het geval, dan kun je op de website van Ziggo een stappenplan doorlopen om erachter te komen wat de oorzaak is van de problemen.
Als er werkzaamheden zijn bij Ziggo, kun je dit altijd vinden op de website. Vaak krijg je hier als abonnee van tevoren ook een mail of brief over, zodat je op de hoogte bent.