Ziggo Go online kijken: Gebruik jouw Ziggo abonnement op verschillende apparaten!

Laatst bijgewerkt: 17 maart 2022

Je kunt hier super makkelijk gebruik van maken door middel van een app. Zo hoef je nooit meer ruzie te maken over wat je wil kijken thuis. Je kijkt eenvoudig op meerdere apparaten tegelijk naar de zenders van Ziggo. De Ziggo Go app biedt je een hoop opties qua apparaten en manieren van kijken. Is Ziggo Go nog redelijk nieuw voor je en wil je graag alle ins en outs leren? Lees dan snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Ziggo Go online kijken op je tv of laptop

  Als je Ziggo Go graag wil streamen naar je tv, kun je dat op verschillende manieren doen. Om dit te doen heb je wel de laatste versie van Ziggo Go nodig. Controleer dus in de Google App Store of in de Apple App Store of er updates beschikbaar zijn. Daarnaast moet jouw telefoon of tablet verbonden zijn met hetzelfde WiFi netwerk als de tv waar je op wil streamen of de Google Chromecast die je wil gebruiken. Als je meerdere WiFi netwerken in huis hebt is het dus verstandig om altijd even te controleren of beide apparaten met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Zo weet je zeker dat je makkelijk de verbinding kan maken tussen de Ziggo Go app en jouw tv. Om zeker te weten dat beide apparaten altijd maar verbinding maken met één netwerk, kun je de netwerkgegevens wissen van het apparaat en vervolgens met één van de WiFi netwerken verbinden. Dit is ook mogelijk met behulp van een laptop, alleen dan is de werkwijze net wat anders.  

  Ziggo Go streamen via smartphone of tablet

  Streamen vanuit de Ziggo Go app is handig om te doen als je een tweede tv hebt waar geen kabel naar door is getrokken. Denk bijvoorbeeld aan een tv op de slaapkamer of een tv in je vakantiehuisje. Het streamen van Ziggo Go op een tv is redelijk eenvoudig. Je hebt een telefoon of tablet nodig met de Ziggo Go app, een WiFi verbinding en een tv. Ten eerste is het belangrijk dat de telefoon of tablet en de tv op hetzelfde netwerk aangesloten zijn. Vervolgens gebruik je de afstandsbediening van de tv en druk je op de Source, AV of Input knop. Deze knop heet op iedere afstandsbediening anders. Open dan de Ziggo Go app op je smartphone of tablet en druk op de menuknop linksboven in het scherm. Kies dan voor ‘Tv kijken’ en kies een zender. Ten slotte druk je op het Chromecast of AirPlay icoon om het beeld vanuit de app naar je tv te streamen. Het AirPlay icoon vind je over het algemeen rechtsonder in de menubalk en het Chromecast icoon rechtsboven.

  Ziggo Go app gebruiken op Windows

  Het was in eerste instantie mogelijk om de Ziggo Go app te gebruiken met Windows 10, maar dat is vandaag de dag helaas niet meer mogelijk. Ziggo is hier eind 2020 mee gestopt, maar je kunt nog steeds gebruik maken van ziggogo.tv als je tv wil kijken op je laptop, of je kunt gebruik maken van de web app. De reden dat Ziggo is gestopt met het aanbieden van de Ziggo Go app voor Windows 10, is dat er steeds minder gebruik van werd gemaakt. Daarom hebben ze besloten te stoppen met de app in de Microsoft Store en in plaats daarvan ziggogo.tv te gaan verbeteren voor gebruikers die op hun desktop of laptop willen kijken. Je kunt de web app van Ziggo Go online installeren via ziggogo.tv. De web app werkt en voelt hetzelfde als de app uit de Microsoft Store, je kunt nu zelfs het formaat van het scherm makkelijker aanpassen.

  Ziggo Go online kijken werkt niet op Mac

  Gebruik je een MacBook om Ziggo Go online te kijken en wil dit niet lukken? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om dit weer werkend te krijgen. Het probleem zou kunnen liggen bij de MacOS versie die je gebruikt. Controleer dus altijd of het besturingssysteem up-to-date is en installeer indien mogelijk de laatste update. Weet je zeker dat de laatste versie van MacOS al geïnstalleerd is? Check dan ook even of je ook de nieuwste versie hebt van de browser die je gebruikt. Vooral bij Google Chrome is dit vaak het probleem. Mocht je wel de nieuwste versie hebben van Chrome, maar werkt de Ziggo Go app nog steeds niet goed, dan kan het helpen om Google Chrome even opnieuw te installeren.

  Een programma terugkijken op Ziggo Go werkt niet

  Het komt wel eens voor dat mensen problemen ervaren als ze een programma terug willen kijken via Ziggo. In de meeste gevallen is dit op te lossen door de Mediabox van Ziggo te resetten en hem vervolgens voor 15 tot 20 minuten op standby te laten staan. Hierna zou het weer naar behoren moeten werken. Werkt dit niet, dan kun je nog proberen de Mediabox terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Je zou nu weer alle programma’s van Ziggo terug moeten kunnen kijken. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met de klantenservice van Ziggo of check op de website of er een storing is.

  Veelgestelde vragen

  Kun je Ziggo Go online kijken?

  Jazeker, je kunt online naar Ziggo Go kijken als je naar ziggogo.tv gaat. Als je op een laptop of desktop wil kijken, is dit de enige mogelijkheid, aangezien de Ziggo Go app niet meer beschikbaar is in de Microsoft Store.

  Op welke apparaten kun je Ziggo Go gebruiken?

  Je kunt Ziggo Go op alle apparaten gebruiken. Op een smartphone of tablet kun je de app downloaden, op een laptop of desktop kun je online kijken via ziggogo.tv en je kunt via de app op je smartphone of tablet ook Ziggo Go streamen naar je tv.

  Kun je Ziggo Go kijken via de Chromecast?

  Jazeker, als je gebruik maakt van de Ziggo Go app op je telefoon of tablet, kun je het beeld naar een tv streamen met behulp van een Google Chromecast of door gebruik te maken van AirPlay.

  Advertentie