Hoe betrouwbaar is de WiFi-camera van de Action?

Laatst bijgewerkt: 17 november 2022

De WiFi-camera van de Action is een gebruiksvriendelijke, betrouwbare, én betaalbare camera. Het installatieproces is bovendien eenvoudig. Je hoeft alleen de applicatie te downloaden en de instructies op het scherm te volgen. De applicatie biedt alle benodigde instellingen zodat je probleemloos duidelijke beelden kunt maken en opslaan. De camera is geschikt voor binnen-gebruik en is voorzien van verschillende functionaliteiten. Dit allemaal voor een zeer scherpe prijs!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Is de Wifi-camera van de Action betrouwbaar? 

  De wifi-camera van de Action is een nieuw uitgebracht apparaat voor het bewaken van je huis. Dit toestel van de Action is tot nu toe door meer dan 500 klanten beoordeeld en het lijkt erop dat de meeste mensen zeker tevreden zijn met de kwaliteit van het beeld en het gemak om hun huisdieren of kinderen te kunnen zien vanaf elke plek waar ze toegang hebben tot het internet. 

  Er waren echter ook veel meldingen van verbindingsproblemen met het apparaat en sommige klanten zeiden dat ze problemen hadden met het instellen van hun camera’s gezien ze geen verbinding konden maken met hun router of omdat ze die meerdere keren moesten resetten voordat het apparaat ingesteld kon worden. Over het algemeen lijkt dit echter een veelbelovend product dat enkele verbeteringen zou kunnen gebruiken.

  Hoe zit het met de kwaliteit en de opties? 

  De kwaliteit van de gemiddelde Action-camera is goed genoeg om het huis of het erf te bewaken. Verder hebben de camera’s verschillende opties die je ook tegenkomt bij de duurdere camerasystemen. Voor een Action-camera betaal je niet meer dan €50. Voor dit bedrag kun je live meekijken indien de camera verbonden is met het Wifi-netwerk in huis. Je kunt bovendien meeluisteren via een ingebouwde camera en door de camera praten, net als bij een babymonitor. 

  Verder kun je ook de roterende camera 360 graden draaien. Je zet de camera dus best op een strategische plek neer zodat je de volledige woon-, slaap-, of babykamer in de gaten kunt houden. De roterende camera is bovendien voorzien van een sensor die beweging kan volgen. Wordt er beweging geregistreerd, dan ontvang je een melding via de LSC-applicatie. Deze optie zit ook vervat in de andere camera’s die je bij de Action kunt kopen. Al met al lijkt het erop dat de kwaliteit van de Action-camera’s goed genoeg zijn om goede beelden te maken, met als doel natuurlijk het beveiligen van je huis. 

  Kan ik de camera als buitencamera gebruiken? 

  Als je de camera als buitencamera wilt gebruiken, dan moet je uiteraard het juiste model kiezen. Zoek daarom naar het model dat geschikt is voor buiten of ga voor een lamp of bel die gecombineerd is met een camera zodat je je voortuin in de gaten kunt houden. De buitencamera is geschikt voor verschillende weersomstandigheden; de camera voor binnen is dit niet. Zorg er daarom voor dat je het juiste model kiest als je naar een buitencamera bij de Action zoekt. 

  De Action outdoor camera Smart Connect IP 

  Zowel de Action outdoor camera Smart Connect IP als de roterende binnen camera van de Action zijn camera’s die werken met behulp van een wifi-verbinding. De camera’s verbinden met je IP-adres waardoor je de apparaten op afstand kunt bedienen. Kies je voor een outdoor camera, dan heeft de Action verschillende soorten camera’s. Ze hebben zowel een losse camera die je kunt ophangen rond je huis, een camera verwerkt in een bel, alsook een camera verwerkt in een lamp. 

  Hoe je de LSC-applicatie installeert 

  De LSC Smart Connect collectie bestaat uit apparaten die in elk huis, kantoor, of op een andere locatie geïnstalleerd kunnen worden. De LSC Smart Connect collectie bestaat uit allerlei apparaten, waaronder: 

  • Domotica
  • Smart-lampen 
  • HVAC-regeling
  • Alarmsystemen
  • Camerabewaking
  • Deurbellen 

  Als eerste stap begin je met de installatie van de LSC-applicatie. Deze kun je vinden in de Playstore of de Apple Store en is gratis te downloaden. Om de applicatie te kunnen gebruiken, heb je bovendien een account nodig. Maak een account aan en zorg ervoor dat de apparaten, die je wilt instellen, ingeschakeld zijn. Om een apparaat in te stellen, klik je na het inloggen op de applicatie op ‘een nieuw apparaat toevoegen’. De applicatie heeft vervolgens toestemming nodig om Bluetooth en je locatie te gebruiken. Als deze niet ingeschakeld zijn, zal de applicatie daar meteen een melding van geven. 

  Klik vervolgens op ‘scannen’ om de apparaten die je in huis hebt op een eenvoudige manier te vinden. Indien het scannen niet goed werkt, kun je het apparaat ook opzoeken in de lijst met beschikbare apparaten. Volg nu de instructies die je in de applicatie ziet om je LSC Smart Connect camera te installeren. Verander je na het instellen van je camera van wifi provider of verander je het wachtwoord van je wifi? Dan moeten je smart apparaten ook opnieuw ingesteld worden. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is een goede wifi-camera?

  Als je op zoek bent naar een goede wifi-camera voor weinig geld, dan kun je zeker terecht bij de Action. Hier bieden ze LSC Smart Connect camera’s aan met een goede beeldkwaliteit en dezelfde opties als een duurdere camera. Zo kun je bijvoorbeeld live meekijken en via de camera praten of luisteren

  Hoe veilig is LSC Smart Connect?

  De LSC Smart Connect is een veilige manier om met je apparaten te verbinden. Het maakt gebruik van een gecodeerde verbinding die je persoonlijke gegevens beschermt tegen hackers. De applicatie werkt door verbinding te maken met het wifi-netwerk en je IP-adres.

  Hoe installeer ik LSC Smart Connect?

  Eerst moet je de LSC Smart Connect-applicatie downloaden van de Apple App Store of Google Play Store. Vervolgens moet je inloggen op je LSC-account en op de knop ‘Een nieuw apparaat toevoegen’ klikken. Open nu de applicatie die je hebt gedownload en volg de instructies op het scherm om je apparaat te verbinden met je account.

  Advertentie