Welke machines kunnen niet ontbreken in een magazijn?

Laatst bijgewerkt: 12 december 2023

Heb jij een magazijn aan huis of bij je bedrijfspand voor de zakelijke opslag van spullen, bijvoorbeeld omdat je een webshop hebt of omdat je materialen voor je werk moet opslaan? Dan heb je vast al wel gemerkt dat er nog wel eens logistieke uitdagingen voorbij komen, zeker als je veel grote spullen of pallets vol met spullen moet verplaatsen binnen je magazijn. Gelukkig zijn er een aantal machines of voertuigen die je hier goed bij kunnen helpen. Die machines zetten we in dit artikel voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een elektrische heftruck voor het laden en lossen 

  Een elektrische heftruck is een van de meest handige voertuigen om te hebben voor je magazijn. Je kunt hem goed gebruiken bij het laden en lossen van een vracht, maar ook voor het verplaatsen van pallets in je magazijn en voor het bevoorraden van je stellingen. Het maakt het werk een stuk lichter, maar voornamelijk veel efficiënter en sneller. Moderne heftrucks zijn daarbij nog een stuk stiller en schoner dan de traditionele heftrucks op diesel of LPG. De nieuwere heftrucks bevatten ook minder bewegende delen dan de traditionele heftrucks, waardoor ze minder snel kapot gaan en veel langer meegaan. 

  Een elektrische stapelaar voor het stapelen van goederen

  Met een elektrische stapelaar kun je veel makkelijker grote ladingen optillen en verplaatsen. De voertuigen zijn ook een ideaal hulpmiddel van het aanvullen van de voorraden in je stellingen, omdat je met gemak bij het bovenste deel van een stelling kunt. Let er wel op dat je voor een stapelaar kiest die het juiste draagvermogen heeft voor jouw magazijn!

  Veelgestelde vragen

  Hoe duur is een elektrische heftruck?
  De prijzen van elektrische heftrucks liggen gemiddeld tussen de 45.000 euro en de 100.000 euro. Dat is nogal een investering, maar het is ook mogelijk om ze te huren of tweedehands te kopen.

  Wat is een elektrische heftruck?
  Een elektrische heftruck is eigenlijk een moderne versie van de traditionele heftrucks op diesel of LPG. Ze zijn een stuk schoner en stiller en gaan ook langer mee dan heftrucks op brandstof.

  Hoe lang gaat een elektrische heftruck mee?
  Gebruik je de elektrische heftruck erg intensief, dan is de gemiddelde levensduur zo’n 1500 ladingen of 6 jaar. Door het voertuig goed te onderhouden kun je dit natuurlijk verlengen. 

  Advertentie