Webshop beginnen voor verkoop van producten? Dit wil je weten!

Laatst bijgewerkt: 26 juli 2022

Of je nu zelf producten maakt of producten importeert: een webshop is een ideale manier om je productlijn te verkopen. Het is vrij eenvoudig en haalbaar om een webshop te starten, maar het is wel verstandig om het direct op een doordachte manier aan te pakken. Kun je nog wel wat tips gebruiken? We delen ze graag met je!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Betaalsysteem inrichten

  De betalingen voor je producten zijn uiteraard belangrijk. Daarom heb je een goed betaalsysteem nodig. Online betaalmethoden zijn tegenwoordig goed ontwikkeld en betrouwbaar. Je klanten kunnen veilig en snel afrekenen, en jij krijgt heldere inzichten in de betalingen. Ga op zoek naar betalingsoplossingen die bij jouw bedrijf passen. Of je nu enkel een online winkel hebt, of daarnaast juist ook een fysieke winkel: je kunt de systemen naar wens inrichten. Van betaalknop tot betaalverzoek, kies ervoor om verschillende betaalmanieren in werking te zetten. Zo maak je het voor klanten aantrekkelijker om iets bij jou te kopen!

  Mooie webshop inrichten

  Eenvoudig kunnen betalen is niet de enige vereiste bij de inrichting van de webshop. Je moet ook een mooie webshop inrichten, die klanten aanspreekt. Maak dit zelf of besteed het uit aan een ontwikkelaar. Doe in ieder geval onderzoek naar je doelgroep: wie zijn jouw klanten en hoe ziet een ideale webshop eruit voor deze groep? Zorg dat de webshop duidelijk, stijlvol en snel is – en zowel op desktop als op mobiel goed werkt.

  Juiste aanbod aanbieden

  Kijk ook kritisch naar de producten die je gaat verkopen. Is hier een markt voor? Wat maakt dat mensen jouw producten moeten kopen, en niet die van een andere verkoper? Je kunt hier ook over communiceren op je webshop. Houd verder de prijzen van concurrenten goed in de gaten: ga hier bijvoorbeeld net iets onder zitten, zodat men sneller bij jou winkelt. Of bied juist producten aan van een betere kwaliteit, dat is nog een manier om klanten aan je te binden. Blijf ook altijd op de hoogte van trends en ontwikkelingen binnen de productgroep die je verkoopt: hier kun je op inspringen, en zo een uniek aanbod aanbieden.

  Inschrijven bij de KvK

  Het is in Nederland verplicht om je aan te melden bij de Kamer van Koophandel (KvK) als je producten gaat verkopen. Je bent nu namelijk ondernemer. Je hebt een KvK-nummer nodig, evenals een btw-nummer. Je moet nu ook je winsten en uitgaven aangeven. Het is slim om hier goed in te duiken en uit te zoeken hoe dit voor jou precies werkt. Mocht je dit ingewikkeld vinden, dan kun je het best een boekhouder nemen.

  Marketing: maak reclame

  Helaas is de kans erg klein dat mensen jouw webshop automatisch zullen vinden. Je moet reclame maken voor je producten, middels advertenties. Op social media of zoekmachines, of in winkels en op straat. Ga na waar jouw doelgroep te vinden is – en laat jezelf daar zien. Ook hier kun je weer experts voor inschakelen, om de kans op succes te vergroten.

  Advertentie