VVV Bon besteden bij Bol.com: Is dit mogelijk en hoe gaat het in zijn werk?

Laatst bijgewerkt: 16 maart 2022

De VVV Bon, we hebben hem allemaal wel eens als cadeau of vergoeding ontvangen. Of het nu een verjaardagscadeau is van een collega of een bedankje aan het einde van je stageperiode. Maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal mee? Vaak is de bon op meerdere plekken in te zetten dan mensen denken, zowel online als in fysieke winkels. Wat natuurlijk helemaal handig is, is als je zo’n VVV Bon kunt inzetten op een online marktplaats waar je bijna alles kunt kopen, zoals Bol.com. Maar kan dat wel en hoe werkt dat dan? Wij geven je in dit artikel wat meer informatie over dit onderwerp!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De geschiedenis van de VVV Bon

  De landelijke VVV Bon gaat al een hele tijd mee in Nederland. Ze worden al sinds 1974 uitgedeeld en gebruikt. Dat is dus al bijna 50 jaar. De landelijke bon was een grote mijlpaal voor ons land, want van tevoren had iedere gemeente aparte VVV Bonnen. Het concept bestaat dus zelfs nog langer. In eerste instantie was de bon dus ook vooral lokaal erg populair, maar door de komst van de landelijke geschenkbon werd het echt een landelijk fenomeen. Het werd al snel de meest geliefde cadeaubon van Nederland. Waarom werd hij dan zo enorm populair? Omdat hij onbeperkt geldig is en toen der tijd al te besteden was bij tienduizenden winkels, met name lokale winkels. Al vanaf 2017 worden er jaarlijks meer dan 8 miljoen VVV cadeaukaarten verkocht. Vandaag de dag is de VVV bon geen bon meer, maar een cadeaukaart. Dit omdat hij voortaan ook in veel webshops te besteden is. Het tegoed van de VVV Cadeaukaart is een online tegoed dat zowel in fysieke winkels als in webshops te besteden is en dat minimaal drie jaar geldig is onder bepaalde voorwaarden.

  VVV Bon op Bol.com werkt niet

  We komen meteen even terug op de hoofdvraag: kun je de VVV Bon uitgeven bij Bol.com? Nee, je kunt met de VVV Bon helaas geen producten bestellen via Bol.com. In ieder geval niet direct. Je kunt een VVV Bon indirect wel inleveren bij Bol.com, maar dan met een omweg. Het is namelijk wel mogelijk om een VVV Cadeaukaart in te wisselen voor een Bol.com cadeaukaart. Je kunt dit doen op de website vvvcadeaukaarten.nl, niet op de website van Bol.com. Als je jouw VVV kaart dus graag wil besteden bij deze online marktplaats, dan moet je hem even inwisselen op de website van de VVV. Wat wel handig is om te weten bij het besteden van een cadeaukaart in een webshop, is dat je altijd maar maximaal 50 euro mag betalen met een cadeaukaart. Deze regel geldt sinds eind juni 2020 en is in het leven geroepen om witwassen te voorkomen. Als je een bon hebt van 100 euro kun je dus alsnog maar de helft hiervan gebruiken per aankoop. Deze regel geldt eigenlijk voor bijna alle cadeaubonnen.

  Een VVV Bon moet je dus omzetten naar een Bol.com cadeaukaart

  Nu weet je dus hoe je het moet spelen als jij jouw VVV kaart wil besteden op Bol.com. Maar zijn er dan wel andere cadeaubonnen die Bol.com accepteert, of echt alleen hun eigen cadeaukaarten? Welke cadeaukaarten accepteert Bol.com nu eigenlijk allemaal? Er zijn wel een aantal andere bonnen die je direct kan inwisselen op Bol.com, naast hun eigen cadeaukaart. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse boekenbon, maar dan wel alleen in de cadeaukaart vorm, niet als papieren bon. Je moet hier dus wel echt een boekenbon pasje voor hebben. Je kunt dan de code van de boekenbon kaart gewoon invoeren bij het afrekenen en dan kun je het tegoed gebruiken voor jouw bestelling. Daarnaast accepteert Bol.com ook de Nationale Entertainmentcard.

  Checken of je cadeaukaart nog geldig is en wat het saldo is

  Het is soms lastig om nog te achterhalen of een cadeaukaart nog geldig is en of er nog saldo op staat, vooral als hij al wat ouder is en je er al lang geen gebruik van hebt gemaakt. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende websites waarop je het saldo en de geldigheid van jouw cadeaukaarten kunt checken. Een voorbeeld hiervan is de saldocheck van cadeaubon.nl. Hier voer je het kaartnummer in dat achter op jouw cadeaukaart staat en krijg je te zien of hij nog geldig is en wat het overgebleven saldo is. Het saldo van een VVV Cadeaukaart kun je ook checken op de website van de VVV.

  De voorwaarden van Bol.com bij het betalen met een cadeaukaart

  Het is dus mogelijk om bij Bol.com te betalen met bepaalde cadeaukaarten. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Je kunt deze voorwaarden vinden op de website van Bol.com, maar we gaan de belangrijkste dingen er even voor je uitlichten. Je kunt cadeaubonnen van Bol.com of hun restwaarde bijvoorbeeld nooit inwisselen tegen geld. Daarnaast kun je cadeaukaarten niet gebruiken voor het betalen van een openstaande bestelling, de code moet meteen bij het bestellen ingevoerd worden, achteraf kan dit niet meer. Per bestelling bij Bol.com kun je een onbeperkt bedrag aan cadeaubonnen inzetten, of een combinatie van maximaal 1 kortingscode en een onbeperkt bedrag aan cadeaubonnen. Iedere cadeaukaart met unieke code wordt slechts één keer gemaakt, zorg dus dat je de kaart en de code niet kwijtraakt, anders ben je het tegoed kwijt. Ten slotte zijn de cadeaubonnen van Bol.com zelf echt alleen maar in te wisselen voor aankopen bij Bol.com.

  Veelgestelde vragen

  Kun je een VVV Bon inwisselen bij Bol.com?

  Ja, dat kan, maar dan wel met een omweg. Je zult jouw VVV Bon dan eerst moeten inwisselen voor een Bol.com cadeaukaart. Dit kun je doen via de website van de VVV, vvvcadeaukaarten.nl.

  Welke cadeaukaarten accepteert Bol.com?

  Bol.com accepteert de VVV Bon dus niet direct. Ze accepteren wel de Bol.com cadeaukaart, de Nederlandse Boekenbon in pasjesvorm en de Nationale Entertainmentcard.

  Waar kun je een VVV Bon omzetten naar een Bol.com cadeaukaart?

  Je kunt een VVV Bon omzetten naar een Bol.com cadeaukaart via de website van de VVV: vvvcadeaukaarten.nl.

  Advertentie