Dit zijn de voordelen van elektrische heftrucks

Laatst bijgewerkt: 16 april 2024

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om elektrische heftrucks aan te schaffen voor hun werkzaamheden in plaats van traditionele heftrucks op benzine. Er zijn diverse redenen waarom industriële bedrijven hiervoor kiezen. Heftrucks zijn in de industriële sector van groot belang om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, maar ook deze sector moet nu langzaamaan meer aan duurzaamheid gaan doen. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van elektrische heftrucks!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Elektrische heftrucks zijn duurzaam 

  Ook de industriële sector kan niet achterblijven op het gebied van duurzaamheid. Het gebruik van elektrische heftrucks is een goede manier om milieubewuster te werk te gaan en op dit moment is het zelfs nog mogelijk om hier deels subsidie voor te krijgen. Niet alleen voor het milieu is het gezonder om met elektrische heftrucks te werken, maar ook voor de werknemers. Je hebt immers geen uitstoot meer die van de machines komt, wat zeker een voordeel is als ze in een afgesloten ruimte gebruikt worden. 

  Minder geluidsoverlast 

  Elektrische heftrucks zijn een stuk stiller dan heftrucks met een verbrandingsmotor. Het enige dat je hoort als je een elektrische heftruck bestuurt, zijn de banden die over de vloer gaan en het alarm dat klinkt als je achteruit rijdt, zodat jouw collega’s dit weten. Het is dus een goede manier om gehoorproblemen bij jouw personeel te voorkomen, die toch al genoeg voorkomen in deze sector. Ook zorgt het stille gebruik ervoor dat degene die de heftruck bestuurt andere geluiden beter hoort. Denk bijvoorbeeld aan een alarm, claxon of een collega die hen roept. Dit betekent dat het ook een stuk veiliger wordt op de werkvloer, doordat de kans op ongelukken veel kleiner wordt. 

  Lagere kosten voor jouw bedrijf 

  Ten slotte is een groot voordeel van het inzetten van elektrische heftrucks of andere elektrische machines, zoals een elektrische veegmachine, dat de kosten voor jouw bedrijf omlaag gaan. De benzine is momenteel niet goedkoop, dus dat is al een duidelijke reden dat elektrische heftrucks je kosten verlagen. Daarnaast hebben ze over het algemeen minder onderhoud en reparatie nodig dan heftrucks met een verbrandingsmotor. Dit scheelt je op den duur ook een hoop geld. Ten slotte zijn ze vaak geschikt voor zowel binnen als buiten, dus hoef je geen aparte trucks meer aan te schaffen voor binnen- en buitenwerkzaamheden!

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang gaat een elektrische heftruck mee?
  Gemiddeld genomen kan een accu 1200 tot 16000 keer ontladen en opgeladen worden. Dit komt bij gemiddeld gebruik ongeveer neer op 6 jaar werken met een elektrische heftruck. De accu gaat dus zo’n 6 jaar mee, de rest van de truck langer.

  Hoeveel stroom verbruikt een elektrische heftruck?
  Het gemiddelde verbruik van een elektrische heftruck ligt rond de 8 kWh per uur. Afhankelijk van je energiecontract kun je de kosten hiervan dus uitrekenen.

  Hoe duur is een elektrische heftruck? 

  Een elektrische heftruck kost tussen de 45.000 en 100.000 euro. Ze zijn ook tweedehands te krijgen, wat natuurlijk weer scheelt in de kosten. 
  Metabeschrijving: Overweeg je elektrische heftrucks in te gaan zetten? Lees hier over alle voordelen van elektrische heftrucks voor jouw bedrijf!

  Advertentie