Is Twitter nog steeds populair in 2023?

Laatst bijgewerkt: 18 april 2023

Twitter is heel lang een enorm belangrijk en populair social media platform geweest, zowel voor het vermaak als voor professionals. Maar is dat nog steeds zo anno 2023, of heeft het platform het wat moeilijker gekregen? Er is natuurlijk meer concurrentie gekomen en Twitter heeft een aantal veranderingen doorgemaakt het afgelopen jaar. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Veranderingen binnen Twitter

  De grootste verandering die het platform mee heeft gemaakt het afgelopen jaar, is natuurlijk de overname door Elon Musk is oktober 2022. De overname heeft een hoop discussies aangewakkerd en nieuwe belangstelling gebracht voor Twitter, maar uit het onderzoek van ExpressVPN blijkt dat de verwachting toch is dat het platform tegen 2024 33 miljoen gebruikers van over de hele wereld zal verliezen. Het sociale netwerk lijkt zichzelf op dit moment nog goed overeind te houden met genoeg gebruikers en genoeg interessante interacties en discussies, maar het is dus maar de vraag of dat zo blijft. Net na de overname is het aantal gebruikers van Twitter weer behoorlijk gestegen, waarschijnlijk uit interesse naar de veranderingen die Musk door zou gaan voeren. Op dit moment heeft Twitter nog 354 miljoen actieve gebruikers. 

  Twitter doet het minder goed in de VS

  Naar verwachting zal Twitter meer gebruikers verliezen in de VS dan in andere delen van de wereld. Ook dit blijkt uit het eerder genoemde onderzoek. Op dit moment zijn de meeste mensen die Twitter gebruiken inwoner van de Verenigde Staten. Minstens 83 miljoen Amerikanen zijn actief op het platform. De verwachting is dat Twitter dit jaar alleen in de VS 3,6 miljoen gebruikers kwijt zal raken. Men verwacht ook dat het gebruik van het social media platform gaat dalen in het Verenigd Koninkrijk. De daling zal dan zo’n 5% bedragen, wat gelijk staat aan 13,4 miljoen gebruikers, in alle leeftijdsgroepen. Drie andere landen waar Twitter erg populair is, zijn Japan, Indonesië en India. 

  Waar komt die daling vandaan?

  Hoe komt het nu eigenlijk dat men verwacht dat Twitter een hoop gebruikers gaat verliezen dit jaar? Een grote reden hiervoor is dat Musk compleet wil stoppen met het controleren van content die geplaatst wordt, is de verwachting. Hierdoor zal er waarschijnlijk veel beledigende, shockerende en onsmakelijke content op het platform verschijnen. Zelfs als Musk zijn idee niet doorzet, zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om met het personeel dat momenteel aanwezig is alle content die men plaatst goed te controleren. Na de overname koos Musk er namelijk voor om ongeveer de helft van de mensen die voor Twitter werkten, te ontslaan. Het personeelsbestand van het platform is onder leiding van Musk gedaald van 7500 werknemers naar 1800 werknemers, wat minder is dan het aantal mensen dat in 2012 voor het bedrijf werkte. Ook technische problemen zijn steeds meer aanwezig bij Twitter, wat uiteindelijk tot steeds meer frustratie gaat leiden bij de gebruikers. 

  Conclusie: Is Twitter nog populair in 2023?

  Op dit moment doet Twitter het nog erg goed. Het platform heeft meer dan genoeg actieve gebruikers en er wordt veel content gepost. De verwachting is alleen dat dit succes niet aan zal houden. Of dat ook gaat kloppen? Dat zullen we zelf moeten zien!

  Advertentie