3 tips voor een geschikt rouwboeket 

Laatst bijgewerkt: 11 september 2023

Is er iemand in jouw directe omgeving overleden en ben je op zoek naar een geschikt rouwboeket? Het kan lastig zijn om goede keuzes te maken terwijl je zelf verdriet hebt en aan het rouwen bent. Helaas moet er toch altijd van alles geregeld worden rondom een begrafenis of crematie. Denk bijvoorbeeld aan de koffietafel en het rouwboeket. In dit artikel geven we je 3 tips voor het vinden van een geschikt rouwboeket!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Welke kleuren bloemen kies je? 

  Er zijn geen officiële regels verbonden aan de kleuren die de bloemen van een rouwboeket wel of niet moeten hebben. Het kan natuurlijk wel zijn dat de familie van de overledene specifieke kleuren door heeft gegeven, of dat je zelf voor bepaalde kleuren kiest als de overledene familie van jou is. Is dat niet het geval, dan kun je zelf de kleuren kiezen. Sta er wel bij stil dat iedere bloemkleur een eigen betekenis heeft. Zo staat blauw bijvoorbeeld voor serene rust en eeuwigheid, paars voor waardigheid, oranje voor warmte en geel voor energie. Vind je het lastig om de juiste kleuren te kiezen? Witte bloemen zijn een veilige keuze, aangezien dit de officiële rouwbloemen zijn. 

  Bloemen met een persoonlijke betekenis 

  In sommige gevallen is de kleur van de bloemen niet het belangrijkste. Had de overledene bijvoorbeeld een voorliefde voor bepaalde bloemen? Of is er een bloemsoort die op een andere manier een persoonlijke betekenis had voor de overledene of zijn of haar familie? Dan is het natuurlijk een mooi gebaar om voor deze bloemen te kiezen. Zonnebloemen zijn bijvoorbeeld niet de bloemen die je voor een rouwboeket zou kiezen. Maar misschien schilderde de overledene wel graag zonnebloemen? In dat geval kan het wel een geschikte keuze zijn!

  Het rouwboeket laten bezorgen

  Laat je bloemen bezorgen bij het uitvaartcentrum? Zorg dan dat je eerst even contact met het centrum opneemt. Er zijn namelijk uitvaartcentra die bepaalde regels hanteren voor het laten bezorgen van boeketten. Misschien moeten ze op een bepaalde manier aangeleverd worden of is het gebruik van vazen niet toegestaan. Dit zijn natuurlijk wel belangrijke dingen om te weten voordat je een rouwboeket gaat bestellen. Mochten er speciale wensen zijn, dan kun je deze namelijk meteen doorgeven aan de bloemist als je het boeket bestelt. Dit zorgt ervoor dat het proces een stuk sneller gaat. 

  Veelgestelde vragen 

  Wat voor boeket stuur je bij overlijden? 

  Een boeket met witte bloemen is altijd een veilige keuze, mocht je twijfelen over een rouwboeket. Witte bloemen zijn immers de officiële rouwbloemen. 

  Hoelang van tevoren rouwboeket bestellen? 

  Het beste is om het boeket op de dag van de uitvaart te laten bezorgen, zodat je zeker weet dat de bloemen er nog mooie uitzien tijdens de uitvaart. De boeketten worden vaak vers samengesteld op de dag van verzending. Als je tenminste geen kunstboeket bestelt 

  Wat kost een rouwboeket gemiddeld?

  De prijs van een rouwboeket valt gemiddeld tussen de 25 en 145 euro. Er is dus voor ieder budget een geschikt rouwboeket!

  Advertentie