Dit is waarom private lease occasions zo populair zijn

Laatst bijgewerkt: 25 september 2023

Dagelijks rijden er erg veel auto’s op de weg. Mensen gaan naar werk, op vakantie, brengen hun kinderen naar school; noem het maar op. Daarin zijn private lease occasions een opkomende trend. Er zijn veel mensen die in een private lease occasion rijden, met allemaal een eigen reden. In deze blog delen wij waarom zo’n private lease zo bekend is, en kom jij erachter of dit misschien ook wat voor jou is. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Private lease occasion

  Een private lease occasion is een leaseauto die al gebruikt is. Dit zegt echter niks over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto. Het zegt wel alles over de prijs die je betaalt voor een private lease occasion. Zo kan een Hyundai een erg prijzige auto zijn als je deze nieuw koopt. Voor een Hyundai private lease occasion betaal je maandelijks een veel lagere prijs dan als deze nieuw zou zijn. De auto’s zijn jong en goed onderhouden, waardoor je niet ziet dat hier al eerder in is gereden. Voor een private lease occasion sluit je een contract af en de looptijd hiervan kun je zelf bepalen. Het gaat hierbij om minimaal 12 en maximaal 60 maanden. Veranderen je wensen voor je auto? Dan kun je je leasecontract gewoon wijzigen. Zo voldoet je auto altijd aan je wensen en behoeften. 

  Kosten van een occasion

  De kosten van het leasen van een occasion liggen relatief erg laag. Dit is omdat het om een gebruikte auto gaat. Bovendien hoef je niet in één keer een groot bedrag te betalen, zoals bij een auto die je koopt. Wil je bijvoorbeeld een Peugeot occasion leasen bij Private Lease Used? Het maandelijkse bedrag dat je betaalt, is dan onder andere afhankelijk van de auto die je kiest en de kilometers die je rijdt. Waar je normaal bij een auto extra kosten kwijt bent voor bijvoorbeeld de verzekering en de belastingen, zit dat bij een private lease occasion bij het bedrag inbegrepen. Een voordeel van een occasion, is dat je je dus niet druk hoeft te maken over hoge kosten. Voordat je begint met leasen ben je namelijk al op de hoogte van het bedrag dat je maandelijks betaalt. Dit bedrag staat vast, waardoor je nooit voor verrassingen komt te staan. 

  Aanbod in occasions

  Iets anders dat meespeelt in de populariteit van een occasion leasen, is het grote aanbod waaruit je voor een auto kunt kiezen. Door deze keuzevrijheid kiezen veel autoliefhebbers ervoor om een auto te leasen en geen auto te kopen. Voor iedereen is wel een geschikte auto te vinden; of je nu een groot gezin hebt, in een gebied woont met smalle wegen of je erg bezighoudt met het milieu. Bij het leasen van een occasion krijg je dus de vrijheid om een auto te kiezen die volledig past bij jouw eisen, wensen en budget. 

  Advertentie