Een planner: wat zijn de voordelen?

Laatst bijgewerkt: 15 december 2022

Ben jij van jezelf nogal chaotisch? Vergeet je afspraken, taken en andere belangrijke dingen voortdurend? Werken herinneringen in je telefoon ook niet? Het kan erg lastig zijn als je van jezelf gewoon niet zo’n planner bent. Maar hoe zorg je ervoor dat het toch wat makkelijker wordt om dingen te onthouden? Daar zijn verschillende manieren voor, maar vandaag de dag gebruiken veel mensen een planner. Maar wat zijn dan de voordelen van zo’n planner? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is een planner?

  Een planner is een boekje waar je bepaalde planningen in kunt maken. Het is dus vergelijkbaar met een agenda, maar het is niet echt hetzelfde. Het gaat namelijk niet alleen om afspraken opschrijven en onthouden, maar ook om het organiseren van andere dingen in je leven. Denk bijvoorbeeld aan boodschappenplanners, budgetplanners en to-do lijsten. Maar waarom zou dit beter werken dan een herinnering in je telefoon? Ons brein blijkt uit onderzoek dingen veel beter te onthouden als we ze opschrijven. Daarnaast helpt het opschrijven van bijvoorbeeld openstaande taken bij het beter overzicht houden en het stellen van prioriteiten. 

  Wat zijn de voordelen van een planner?

  Zoals we in de vorige alinea al benoemden, onthouden mensen dingen beter door ze op te schrijven en creëren we zo ook meer overzicht voor onszelf. Dat is dan ook een belangrijk voordeel van een planner. Een ander voordeel van planners is dat je ze in veel verschillende vormen kunt kopen en in sommige gevallen zelfs zelf samen kunt stellen. Op die manier weet je zeker dat alles dat in de planner geschreven kan worden, belangrijk is voor jou. Beter dan een agenda waar je maar de helft van de pagina’s van gebruikt. Er zijn planners die je kunt kopen voor slechts een doel, maar ook planners die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Zo vind je altijd iets dat perfect bij jou past!

  Veelgestelde vragen

  Wat is een planner?

  Een planner is vergelijkbaar met een agenda, maar is voor meerdere doelen te gebruiken, in plaats van slechts het inplannen van afspraken.

  Wat is het verschil tussen een agenda en planner?

  Een agenda is vooral bedoeld voor het plannen van afspraken en belangrijke data. Met een planner kun je ook andere soort planningen maken, bijvoorbeeld budgetplanningen of boodschappenplanningen.  

  Waar gebruik je een planner voor?

  Er bestaan veel verschillende soorten planners die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het maken van to-do lijsten, het inplannen van boodschappen of budgetten of het maken van plannen voor werk of een onderneming.

  Advertentie