Originele kerstpakketten: had je hier al aan gedacht?

Laatst bijgewerkt: 15 december 2022

Als ondernemer of werkgever is het weer hoog tijd om te beginnen met het inkopen van kerstpakketten voor je personeel. Dit is natuurlijk iets dat je ieder jaar doet, maar misschien wil je het dit jaar wel even helemaal anders aanpakken. Wil je een keer iets origineels aan je werknemers geven in plaats van die standaard kerstpakketten? In dit artikel geven we je een aantal tips voor originele kerstpakketten!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een kerstpakket met een thema

  Ben je op zoek naar originele kerstpakketten? Dan zou je eens kunnen kijken naar kerstpakketten met een bepaald thema. Dit is vooral leuk als je niet heel veel mensen in dienst hebt en iedereen dus een beetje persoonlijk kent. Zo kun je voor iedereen een thema pakket kiezen dat bij hun interesses past. Denk bijvoorbeeld aan een proeverij pakket van Belgische speciaalbiertjes of biertjes van een bepaald merk. En voor de wijnliefhebbers kun je kijken naar een wijnpakket, compleet met lekkernijen die goed bij de wijn passen. Of misschien een kerstpakket met spullen om je alvast voor te bereiden op Oudjaar, bijvoorbeeld bubbels of een mix voor oliebollen. 

  Een duurzaam kerstpakket

  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de samenleving, zowel voor bedrijven als consumenten. Vooral jongvolwassenen zijn veel bezig met duurzaam leven en gaan ook steeds bewuster consumeren. Werken er veel jonge mensen in jouw bedrijf? Dan kun je voor originele kerstpakketten gaan die gericht zijn op duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan een pakket met duurzame schrijfwaren, zoals notitieboekjes van steenpapier of whiteboard materiaal die herschrijfbaar zijn, of een pakket met duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten. Of wat dacht je van een pakket met duurzame koffie en thee? Daar maak je iedereen blij mee!

  Werknemers zelf een pakket samen laten stellen

  Wat ook origineel is, is om jouw werknemers een eigen kerstpakket samen te laten stellen. Zo weet je zeker dat ze alleen maar producten ontvangen die ze ook echt willen hebben en die ze ook echt zullen opeten of gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van kerstpakketten die de optie aanbieden om werknemers zelf iets samen te laten stellen, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf organiseren. Het haalt misschien een beetje het verrassingselement weg, maar aan de andere kant krijgt iedereen een kerstpakket waar ze blij mee zijn. 

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn originele kerstpakketten?

  Denk bijvoorbeeld aan kerstpakketten met een thema, die je normaal niet zomaar ergens tegenkomt. Pakketten die aansluiten op de interesses van jouw werknemers. Of een duurzaam kerstpakket met milieubewuste producten.

  Wat zit er vaak in een kerstpakket?

  In een kerstpakket vind je vaak streekproducten, lekkernijen voor tijdens de kerstdagen, soms ook loten voor een loterij of wijn of bier.

  Wat is een traditioneel kerstpakket?

  Een traditioneel kerstpakket is een pakket met producten die lang houdbaar zijn, vaak vooral etenswaren of misschien iets van servies. Vaak ook een cadeaubon voor bepaalde kerstinkopen.

  Advertentie