Een online marketing bureau inzetten: dit zijn de voordelen!

Laatst bijgewerkt: 13 december 2022

Veel kleinere bedrijven doen de gehele marketing zelf. Soms is het één persoon die dit oppakt en soms wordt het werk verdeeld over meerdere mensen. Marketing omvat echter meer dan bedrijven in eerste instantie denken. Als hier niet genoeg tijd voor wordt genomen, heeft het vaak weinig zin. Een marketingcampagne is eigenlijk iets dat je met een heel team zou moeten doen en die ruimte is er vaak niet in kleine bedrijven. In zo’n geval heb je veel baat bij het inzetten van een online marketing bureau!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat doet een online marketing bureau? 

  Een online marketing bureau biedt over het algemeen een hoop uiteenlopende diensten. Eigenlijk alles dat met de online marketing te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan webdesign, webdevelopment, copywriting, content maken, social media beheer, SEO optimalisatie en online advertising. Aangezien zo’n bureau al die kennis in huis heeft, kunnen ze makkelijk een team samenstellen dat voor jouw bedrijf content gaat maken en campagnes op gaat zetten. Je betaalt hier natuurlijk wel voor, maar je hebt zelf geen omkijken meer naar het marketinggedeelte. Zo houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden. 

  De voordelen van een online marketing bureau 

  Het eerste voordeel hebben we net eigenlijk al benoemd: het inzetten van een online marketing bureau bespaart je een hoop tijd. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel. De online marketing is een erg specifiek vak en je moet de ontwikkelingen goed blijven volgen, wil je hier op de juiste manier op in kunnen spelen. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je veel tijd steekt in het maken van content en het opzetten van campagnes, maar dat dit uiteindelijk weinig tot niets oplevert. Het team van een online marketing bureau bezit deze kennis uiteraard wel, hun werknemers volgen regelmatig trainingen over de nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied. De kans dat zij een goed lopende campagne opzetten voor jouw bedrijf is dus een stuk groter dan wanneer jij dit zelf doet!

  Veelgestelde vragen

  Wat doet een online marketing bureau?

  Een online marketing bureau kan alle online marketing werkzaamheden overnemen voor jouw bedrijf, zodat je hier zelf niet meer mee bezig hoeft te zijn.

  Wat kost een online marketing bureau?

  De kosten van een online marketing bureau of een online marketeer zijn heel verschillend. Dit hangt er natuurlijk ook vanaf of je echt een bureau inhuurt of een ZZP’er. Voor een freelancer betaal je gemiddeld 50 tot 100 euro per uur en voor een bureau gemiddeld 60 tot 150 euro per uur.

  Wat valt er allemaal onder online marketing?

  Onder online marketing vallen alle manieren om jouw bedrijf te promoten via internet. Denk bijvoorbeeld aan een website, social media, advertising en webinars. Heb jij online marketing nodig voor jouw bedrijf? Kijk eens op HV Media.

  Advertentie