Mocro Maffia: alles over de serie, cast en seizoenen

Laatst bijgewerkt: 13 december 2021

Ben jij alweer door je favoriete serie heen en zoek je iets nieuws om te kijken? Mocht je deze serie nog niet gezien hebben, dan hebben we een aanrader voor je: Mocro Maffia. Deze serie is heel snel enorm populair geworden in Nederland en wij begrijpen wel waarom. Mocro Maffia is een Nederlandse misdaadserie over oorlogvoerende drugsbendes in Amsterdam. De serie is een succes geworden dankzij het ijzersterke verhaal, maar ook dankzij het acteertalent van acteurs als Achmed Akkabi en Nasrdin Dchar. Twijfel je nog of deze serie wel of niet iets voor jou is? We geven je graag wat meer informatie en redenen om Mocro Maffia te gaan kijken!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het boek van Mocro Maffia

  De serie Mocro Maffia is gebaseerd op het gelijknamige boek van misdaadjournalist Wouter Laumans. De makers van de serie, Achmed Akkabi en Thijs Römer volgden het boek niet helemaal, maar sloegen een eigen weg in. Toch berusten er wel degelijk delen van de serie op echte gebeurtenissen uit de onderwereld van Amsterdam. De belangrijkste personages in Mocro Maffia zijn Romano, Potlood en De Paus, drie vrienden die de overstap maken van kleine criminaliteit naar het grotere werk. De personages in de serie zijn niet gebaseerd op echte mensen, maar er zijn wel wat overeenkomsten met bestaande criminelen. Ook Muis en de huurmoordenaar Tatta zijn belangrijke personen in Mocro Maffia, ook zij worden een beetje vergeleken met bestaande personen.

  De cast van Mocro Maffia

  Zoals we al eerder benoemden, heeft de serie een groot deel van zijn succes te danken aan het goede acteerwerk. De bekende acteur Achmed Akkabi vertolkt de rol van De Paus, Mandele Wee Wee speelt voor Romano Tevreden, Daan Schuurmans neemt de rol van de misdaadjournalist Rein de Waard op zich en Robert de Hoog speelt voor de huurmoordenaar Tatta. Omar Ahaddaf speelt daarnaast voor Abdelhak en Walid Benmbarek vertolkt het personage Adil in Mocro Maffia.  Potlood en Muis worden gespeeld door Nasrdin Dchar en Oussama Ahammoud. Het personage Gladde in Mocro Maffia wordt gespeeld door Mamoun Elyounoussi. Ook Bilal Wahib heeft een rol als model ‘Mo de Show’ terwijl hij langzamerhand de onderwereld in duikt.

  Seizoen 1 van Mocro Maffia

  In het verhaal van Mocro Maffia staan twee bendes centraal: de bende van Romano Tevreden en de bende van De Paus. In eerste instantie werken zij samen in de cocaïnehandel in Amsterdam, maar er ontstaat een conflict waardoor De Paus voor zichzelf gaat werken. De ruzie tussen de twee bendes loopt uiteraard steeds verder uit de hand. De oorlog tussen de bendes begint doordat er twee mannen van De Paus worden omgelegd en hij als wraak de vrouw van Romano, die ook nog zwanger is, laat vermoorden. Het eerste seizoen van Mocro Maffia heeft inmiddels een prijs gewonnen, namelijk de Hashtag Award voor Beste Video On Demand. Op dit moment loopt Mocro Maffia tot seizoen 3. Seizoen 4 is al aangekondigd, maar voordat deze verschijnt, wordt er nog een miniserie uitgebracht die bij de serie hoort. Tussen seizoen 2 en 3 zat ook zo’n miniserie, genaamd Komtgoed.

  Wanneer begint seizoen 4 van Mocro Maffia?

  Het derde seizoen van de serie ging op 29 januari 2021 van start en we zitten nu te wachten op het vierde seizoen. Voordat seizoen 4 uitkomt, komt er nog een miniserie uit die hiertussen valt. Zo’n miniserie zat ook tussen seizoen 2 en 3 van Mocro Maffia en heette Komtgoed. Wanneer de nieuwe miniserie naar Videoland komt, is nog niet bekend, maar de verwachting is begin 2022. Het vierde seizoen van Mocro Maffia volgt de nieuwe samenwerking tussen De Paus, Tatta en Potlood. Al lijkt het erop dat Potlood vooral wordt gebruikt in de onderhandelingen tegen Romano. De cast van de serie blijft ongeveer hetzelfde. Wel vallen er een aantal acteurs weg, onder wie Bilal Wahib, die een tijd geleden nogal in opspraak raakte. Seizoen 3 van Mocro Maffia bestaat uit 7 afleveringen, die je allemaal op Videoland kunt kijken. Ook de eerdere seizoenen en de miniserie Komtgoed van Mocro Maffia zijn via deze streamingdienst te bekijken.

  Waar kun je Mocro Maffia kijken?

  Momenteel is Mocro Maffia alleen op de streamingdienst Videoland te bekijken. Als je geen Videoland hebt, maar je toch heel graag wil beginnen aan Mocro Maffia, kun je een gratis proefabonnement van twee weken starten. Op Netflix is deze serie dus helaas niet te zien. En dat zal ook niet gaan gebeuren, want Mocro Maffia is een Videoland Original en is dus echt alleen te vinden bij deze streamingdienst. Tot nu toe krijgt Mocro Maffia veel lovende reacties, zowel over het verhaal van de serie als de geweldige acteerkunsten van de acteurs en actrices. Er komen een hoop gebeurtenissen voorbij in de serie die gebaseerd zijn op de realiteit, zoals een mislukte sluipmoord op de stagiair van Rein, die zijn boek plagieerde. Ook de ontsnapping uit een goed bewaakte gevangenis met een gekaapte helikopter maakte veel indruk bij de kijkers. De serie zit vol met goed doordachte scènes en zenuwslopende actiemomenten. Dit heeft ertoe geleid dat de serie zo razend populair is geworden en gebleven.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer begint seizoen 4 van Mocro Maffia?

  Seizoen 4 van Mocro Maffia is al aangekondigd, maar er is nog geen releasedatum bekend. Voordat seizoen 4 uitkomt, komt er in ieder geval nog een miniserie, net als Komtgoed, die tussen seizoen 2 en 3 in zat. 

  Hoeveel seizoenen heeft Mocro Maffia?

  Mocro Maffia heeft tot nu toe drie seizoenen en een miniserie. Daar komen in ieder geval nog een vierde seizoen en een tweede miniserie bij.

  Waar kun je Mocro Maffia kijken?

  Mocro Maffia is een Videoland Original, dus je kunt de serie echt alleen kijken via de streamingdienst Videoland. 

  Advertentie