Tips voor het vinden van managed hosting voor jouw website

Laatst bijgewerkt: 5 september 2022

Managed hosting is een vorm van webhosting waarbij de provider alle technische aspecten van de hosting voor zijn rekening neemt, zodat de klant zich op zijn bedrijf kan concentreren. Managed hosting wordt ook managed website hosting of cloud webhosting genoemd. Het belangrijkste aspect van managed website hosting is dat het zowel cliënten als aanbieders allerlei voordelen biedt. Geen idee hoe je de juiste managed hosting voor je website kiest? Geen zorgen, want in dit artikel vertellen we je meer over wat managed hosting precies is en hoe je de beste hosting voor je website kiest.

Wil je meteen starten met jouw website? Klik hier voor managed hosting via Hypernode.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hoe je de beste beheerde hostingoplossingen voor je bedrijf kunt vinden

  Managed hosting is een vorm van hosting die wordt beheerd door een derde partij. Het betekent dat de serviceprovider voor de server, hardware en software zorgt en je een betrouwbaar platform biedt voor het beheren en aanpassen van je website of applicatie. Het gebruik van managed hostingdiensten heeft veel voordelen.

  • Het is goedkoper dan self-hosting. Je hoeft zelf geen dure hardware aan te schaffen of te onderhouden.
  • Je krijgt toegang tot een expert die alle technische aspecten voor zijn rekening neemt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het beheer van de server of andere technische problemen. De provider regelt alles voor je.
  • Je kunt je tijd efficiënter gebruiken door je geen zorgen te maken over het beheer van de server. Hierdoor blijft er meer tijd over voor zaken die ook belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. 

  Om een managed hosting voor jouw website te vinden is het belangrijk om na te denken over je verwachtingen en je budget. Op basis hiervan kun je gericht op zoek naar een provider. 

  Zo kies je managed hosting voor jouw website 

  Het kiezen van de juiste webhost provider is geen gemakkelijke taak. Er zijn veel factoren die je moet overwegen voor je een definitieve beslissing neemt. Denk allereerst na over wat voor soort website je nodig hebt. Gaat het immers alleen om een website met tekst, dan zullen de kosten lager zijn dan wanneer je een webwinkel bouwt. Dit zijn de punten waar je eerst naar moet kijken voor je een managed hosting voor je website kiest. 

  • Prijs: de prijs van hosting diensten varieert van bedrijf tot bedrijf en het is belangrijk dat je weet wat voor budget je hebt voordat je een definitieve beslissing neemt.
  • Snelheid: de snelheid van je website is ook erg belangrijk, want die beïnvloedt direct hoe goed bezoekers door je site kunnen navigeren en hoe snel ze pagina’s kunnen laden. Hoe sneller de website, hoe beter de website ook scoort op de ranglijsten van zoekmachines zoals Google en Bing. 
  • Veiligheid: Beveiliging is belangrijk voor elke website in 2022. Nu er steeds meer hackers actief zijn, is het belangrijk je website goed te beschermen. Zoek daarom bij voorkeur een managed hosting met een goed beveiligingsprotocol. 

  Cloud hosting vs server hosting 

  Als je beheerde hosting voor je website zoekt, kun je kiezen uit 3 verschillende soorten hosting. Je keuze hangt weer af van wat voor soort website je nodig hebt. Bovendien is het slim om na te denken over uitbreidingsplannen voordat je een webhost kiest. Als je bijvoorbeeld in de toekomst snel gaat groeien of als je op korte termijn veel producten wilt toevoegen, dan moet je daar bij je keuze rekening mee houden. 

  In de basis kun je kiezen uit: 

  1. Dedicated server: de duurste vorm van hosting. Het is perfect voor websites met veel verkeer of websites die veel bandbreedte nodig hebben.
  2. Gedeelde server: de goedkopere optie, maar niet zo betrouwbaar als dedicated servers. Dit is de beste keuze voor kleine tot middelgrote websites die niet veel verkeer of bandbreedte nodig hebben.
  3. Cloud hosting: de goedkoopste en meest onbetrouwbare vorm van hosting. Het is het beste voor kleine tot middelgrote websites die niet veel verkeer of bandbreedte nodig hebben. Maar er zijn ook prima cloud hosting mogelijkheden voor grote websites. Bedenk echter dat alles wat in de cloud wordt opgeslagen minder veilig is dan Dedicated servers. 

  Samengevat is gedeelde hosting het meest geschikt voor kleine tot middelgrote websites. Heb je een erg grote website, dan kun je beter kiezen voor cloud hosting of een dedicated server. Kies je een dedicated server, dan moet je rekening houden met een groter budget. Dit komt omdat in dit geval een eigen server aan de website wordt toegewezen. Als je de cloud gebruikt, zul je op een gegeven moment tegen een gegevensprobleem aanlopen, maar naarmate de technologie voortschrijdt zullen daar in de nabije toekomst oplossingen voor gevonden worden. Wil je er 100% zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn? Dan kies je beter een dedicated server. 

  Veelgestelde vragen

  Wat is een managed hosting plan?

  Managed hosting is een model voor IT-verstrekking waarbij een dienstverlener dedicated servers en bijbehorende hardware aan een klant verhuurt en deze systemen namens de klant beheert. Je kunt er dus van uitgaan dat je met een managed hosting pakket profiteert van hoge beveiliging, hoge bandbreedte en hoge snelheid.

  Wat zijn de voordelen van managed hosting voor e-commerce?

  Managed hosting is tijdbesparend. Omdat het beheer en onderhoud door de provider wordt verzorgd, kun je je op de kernactiviteiten concentreren. Je bespaart ook kosten, want je hoeft niet te investeren in eigen servers, dure upgrades of IT-personeel. Je loopt minder risico op schade en stijgende kosten.

  Wat is het verschil tussen shared hosting en managed hosting?

  Gedeelde hosting is een soort hosting plan waarbij je je site “deelt” met andere sites op dezelfde server. Beheerde WordPress hosting is een pakket toegevoegde diensten en prestaties bovenop gewone hosting. In dit geval kun je ook de WordPress updates en beveiliging aan het hostingbedrijf overlaten. Met managed hosting hoef je dus niet meer naar de server om te kijken.

  Advertentie