Live stream voetbal gratis kijken, hoe doe je dat?

Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2021

Gratis live stream voetbal, wie wil dat nu niet? Wanneer de wedstrijd daadwerkelijk plaatsvindt kijk jij gewoon mee. Net alsof je zelf in de tribune zit. Hoe werkt live stream voetbal en waar kun je het kijken?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is live stream voetbal?

  Eigenlijk is live stream het tot stand brengen van een rechtstreekse uitzending van een voetbalwedstrijd. Met live wordt er dan bedoeld dat de wedstrijd op hetzelfde moment te zien is als dat deze wordt gespeeld.

  Er worden voor een live stream diverse camera’s geplaatst op een locatie. Daarna wordt er een internetverbinding tot stand gebracht. Hierdoor kunnen de livebeelden dan naar de kijkers verzonden worden. Naar jou dus. Omdat er op de betreffende locatie ook de regie gedaan kan worden, is het mogelijk om de beelden te combineren met foto’s, eerder opgenomen interviews of video’s. Hierdoor is het mogelijk om de kijkers een realistisch beeld te geven van de voetbalwedstrijd.

  De plaats waar de livestream bekeken wordt verschilt. Over het algemeen gebeurt dit via een website die afgeschermd is. Hierdoor is de live stream niet voor iedereen zichtbaar. Soms wordt de live stream wel gewoon openbaar uitgezonden. Iedereen die wil kan er dan naar kijken. Denk bijvoorbeeld aan het WK of EK.

  Hoe werkt live stream voetbal?

  Wordt er gekozen voor live stream voetbal die is afgeschermd, dan krijgen alle deelnemers een email. Hierin staan een link en een wachtwoord. Het voordeel hiervan is dat er geen software hoeft te worden geïnstalleerd als je wilt kijken naar bijvoorbeeld Feyenoord live stream.

  Wordt er gekozen voor een openbare uitzending, dan kan iedereen bijvoorbeeld de Champions League live stream gratis kijken. Of wat dacht je ervan om op die manier de Fox sports live stream gratis te kunnen volgen?

  Een openbare live stream wordt vaak uitgezonden op kanalen zoals Youtube of Facebook. Er wordt dan eerst op sociale media aangekondigd dat de live stream uitgezonden zal worden. Zodra deze dan eenmaal is begonnen wordt de link gedeeld.

  Hoe kan je gratis live stream kijken?

  Het is voor iedereen mogelijk om gratis voetbal live stream op internet te kijken. Je moet dan wel weten op welke websites je dan precies moet zijn. Er zijn op internet een groot aantal websites te vinden waar je als voetballiefhebber zijnde terecht kan.

  Wil je de livestream Ajax gratis zonder registratie kijken, dan is het maar net de truc om de juiste website hiervoor te kunnen vinden. Veel mensen kijken graag live voetbal maar schrikken toch wel van de maandelijkse kosten voor Sport 1 en Eredivisie live.

  Voordat je op internet op zoek gaat naar websites die het mogelijk maken om gratis live stream voetbal te kunnen kijken, moet je wel een paar dingen weten. Ten eerste is het zo dat de door jou bezochte websites de voetbalwedstrijd niet zelf streamen.

  Het enige wat deze websites doen is zoeken naar de betreffende stream zoals bijvoorbeeld Eredivisie live stream. Deze geven ze dan weer in een overzicht. Eigenlijk is de webpagina dus een overzicht van een overzicht.

  Veel reclame

  Deze wedstrijden worden meestal mogelijk gemaakt door flink wat reclame. Heb je hier geen zin in, dan kan je deze blokkeren. Dit doe je door gebruik te maken van een zogenaamde adblocker. Zo kan je lekker voetbal kijken zonder die vervelende reclame!

  Mindere kwaliteit

  Nu is het wel zo dat gratis live streams over het algemeen niet zo heel goed van kwaliteit zijn. Dit kan per stream variëren. Over het algemeen zie je de gratis voetbal live streams bijna niet in het Nederlands.

  Kan jij dus wel wat geld missen om voetbal te kijken, dan is het misschien een betere keuze om toch een abonnement aan te schaffen bij een van de aanbieders van live stream voetbal. Zo geniet je van een betere kwaliteit.

  Is gratis live stream voetbal legaal?

  Live stream voetbal kijken lijkt misschien een beetje op illegaal voetbal kijken. Toch is dit niet het geval. Het is alleen jammer dat de kwaliteit vaak behoorlijk te wensen overlaat. Is dit geen probleem voor je, dan kan je gerust gratis kijken op internet.

  Welke voetbalwedstrijden zijn er te volgen via live stream?

  Het is tegenwoordig mogelijk om via live stream voetbalwedstrijden te kijken. Het voordeel hiervan is dat het je niets kost. Het nadeel is dan weer dat de kwaliteit aanzienlijk minder is dan wanneer je zou kijken via een betaalde dienst.

  Wil je toch graag gratis voetbal kijken, dan wil je natuurlijk weten welke wedstrijden je gratis via live stream voetbal kan volgen. Het goede nieuws is dat dit er behoorlijk wat zijn. Een aantal mogelijkheden voor de beste gratis voetbal streams zijn:

  • Barcelona live stream gratis
  • Live voetbal op tv gratis
  • Live voetbal op pc kijken gratis
  • Premier League live stream app
  • Hahasport Ajax
  • Livestream Ajax zonder registratie
  • Feyenoord live stream
  • Champions League live stream gratis

  Verder zijn er nog een aantal mogelijkheden die we niet aan deze lijst hebben toegevoegd. Omdat de techniek niet stilstaat zal er in de nabije toekomst nog veel meer mogelijk zijn. Waarschijnlijk kan je binnenkort gebruikmaken van een gratis voetbal kijken app. En wie weet kijk je dan ook live voetbal op tv gratis!

  Gratis live stream voetbal kijken

  Er zijn ook enkele platforms en websites waar je gewoon gratis voetbal kunt kijken, zonder dat je veel kwaliteit inlevert of veel advertenties in beeld krijgt. Hieronder hebben we een paar goede opties voor je uitgelegd.

  Gratis Ziggo Sport

  Maak je gebruik van Ziggo? Dan kan het zomaar zijn dat je beschikt over Ziggo Sport. Hier kun je heel veel voetbalwedstrijden gratis bekijken. Heb je Ziggo, maar nog geen Ziggo Sport? Dan kun je je huidige pakket gratis uitbreiden met het Ziggo Sport pakket. Met dit pakket krijg je gratis Europees topvoetbal te zien, zoals de Champions League en Premier League. Ben je geen Ziggo klant? Je kunt er alsnog gebruik van maken voor ong. €14,95 per maand.

  Unibet en andere gokwebsites

  Bij veel websites waar je kunt wedden op voetbal, kun je ook wedstrijden bekijken. Deze websites hebben hiervoor meestal rechten ingekocht. Logisch, want als je op een wedstrijd gokt wil je hem natuurlijk wel live kunnen bekijken. Unibet is een zeer betrouwbaar gokplatform om voetbalwedstrijden live te bekijken.

  YouTube

  Op videoplatform YouTube kun je een hoop live bekijken en uiteraard gratis. Hetzelfde geldt voor voetbalwedstrijden. Zo kan het een omroep van de televisie zijn die een wedstrijd gratis uitzendt, of een voetballiefhebber die een YouTube kanaal heeft aangemaakt voor live wedstrijden. Handig en bovenal veilig.  

  Premier League live stream app

  Gek op Engels voetbal? Of je favoriete team nu Liverpool, Chelsea of Manchester United is, je kunt de Premier League wedstrijden in één app volgen. Het gaat weliswaar om live updates van de wedstrijden en highlights. De wedstrijden zelf kun je hier helaas niet bekijken.  

  Live Soccer TV

  Ben je op zoek naar een sport website waar je alle wedstrijden direct in een overzicht hebt en waar je gelijk ziet waar je de wedstrijden kunt bekijken? Livesoccertv.com heeft heel veel Nederlandse en buitenlandse voetbalwedstrijden op een rijtje gezet. Hier wordt real-time bijgehouden welke wedstrijden er zijn en waar je ze kunt kijken.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik gratis live stream voetbal kijken?

  Ja zeker, dit kun je online doen op verschillende sites. Voordeel: het kost je geen geld en je kunt de wedstrijd real-time bekijken. Nadeel, er is vaak veel reclame en het beeld is meestal niet van top kwaliteit.

  Is live stream voetbal illegaal?

  Nee, dat is het niet. Dit is wettelijk toegestaan. Alleen is het wel zo dat de kwaliteit van gratis voetbal live stream aanzienlijk minder is dan die van welke door betaalde diensten wordt aangeboden. Ben je een echte voetballiefhebber, dan kan je beter een abonnement afsluiten. Als je het geld daarvoor kan missen natuurlijk.

  Welke wedstrijden kan je volgen via live stream?

  Dit zijn er te veel om op te noemen. Bijna iedere wedstrijd kan tegenwoordig via een live stream gevolgd worden. Om een paar voorbeelden te noemen, de Barcelona live stream is gratis te volgen. Dit geldt ook voor de Champions League. En zo zijn er nog veel meer.

  Advertentie