Heb je last van een KPN storing? - Nugevonden.nl

KPN storing: Is er een storing of heb je een ander probleem met de verbinding?

Laatst bijgewerkt: 12 april 2022

Maak je gebruik van internet, telefonie en tv van KPN, ook dan heb je wel eens last van problemen met de verbinding. Dit kan te maken hebben met een storing bij de provider, maar er kunnen natuurlijk ook diverse andere oorzaken zijn. Het is in ieder geval fijn om op zo’n moment zeker te weten of het wel of niet om een storing gaat, zodat je weet of het zin heeft om verder te zoeken naar de oorzaak. Gelukkig heb je tegenwoordig snel en eenvoudig achterhaald of het wel of niet om een storing gaat. In dit artikel vertellen we je hoe!

Wat kun je lezen in dit artikel?

    KPN internet storing

    Heb je problemen met jouw internetverbinding van KPN en wil je weten of het wel of niet om een bekende storing gaat? Dan kun je dit snel achterhalen via de website van de provider. Hier kun je jouw postcode en huisnummer opgeven en krijg je meteen te zien of er in jouw omgeving storingen gemeld zijn bij KPN en wat de status hiervan is. Is er inderdaad een storing, dan is er verder niets te doen aan de problemen, behalve wachten tot de storing op is gelost door de provider. Is er geen storing, dan kun je verder gaan kijken om de echte oorzaak van de problemen te achterhalen. Dit kun je onder andere doen via de website van KPN. Hier kun je na het checken op een eventuele storing aangeven waar je problemen mee hebt. Je kunt kiezen uit internet & WiFi, alle diensten thuis, televisie, vast bellen, mobiel en e-mail. Hierna vraagt de website waar de problemen zich precies voordoen. Bijvoorbeeld bij het draadloze internet of het in- of uitbellen.

    KPN storing melden

    Ondervind jij enorm veel problemen en ga je echt uit van een storing? Dan kun je die storing bij de provider melden. Dit kun je doen door naar KPN te bellen op hun algemene nummer, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Met een groot bedrijf bellen neemt al snel veel tijd in beslag, aangezien ze het vaak erg druk hebben op de klantenservice. Daarom zijn andere manieren vaak sneller dan bellen. Op de website van KPN heb je bijvoorbeeld ook een chatfunctie waar je gebruik van kunt maken als je een storing wil melden. Een mail sturen kan ook, maar het kan dan langer duren voordat jouw melding op wordt gepakt. Er zijn ook andere websites waar je storingen door kunt geven, bijvoorbeeld allestoringen.nl. Deze site werkt ook met een kaart van Nederland waarop je duidelijk kunt zien in welke delen van het land er storingen worden gemeld. Zo kun je snel zien of er meer mensen in jouw omgeving dezelfde problemen ondervinden.

    KPN bellen storingen

    Werkt jouw internet prima, maar heb je wel problemen met de vaste telefonie via KPN? Dan kun je ook via de website van de provider checken of er sprake is van een bekende storing. Als er een bekende storing is, wordt er vaak ook informatie gegeven van de oorzaak van de storing bij KPN. Zo niet, dan kun je via een stappenplan uit proberen te vinden wat de oorzaak is van de problemen bij het bellen. Mogelijke problemen met de vaste telefonie van KPN zijn bijvoorbeeld een ruis of echo tijdens het bellen of dat het gewoon helemaal niet meer lukt om te bellen. Om gebruik te kunnen maken van het stappenplan, moet je wel inloggen met jouw KPN ID. Heb je deze nog niet, dan kun je die eenvoudig en snel een aanmaken. Ook op allestoringen.nl kun je tips vinden voor het oplossen van problemen met jouw vaste telefonie.

    Mogelijke KPN foutcodes

    Bij sommige problemen met verbindingen, telefonie enzovoorts bij KPN krijg je foutcodes te zien. Die codes kunnen vaak helpen met het vinden van de oorzaak en eventuele oplossing voor de problemen. De foutcode 140, 141, 142, 143, 144 of 843 bij KPN geeft aan dat je tv-ontvanger geen verbinding heeft met het modem. Als er geen storing bekend is bij KPN, kun je even kijken of de stekker er aan beide kanten wel goed in zit. Een eventuele WiFi versterker zou ook de oorzaak kunnen zijn van dit probleem. Om dit op te lossen, is het als eerste stap verstandig om je modem even te herstarten. Dit doe je door de stekker uit het stopcontact te halen en 10 seconden te wachten totdat je deze weer terug steekt. Ten slotte wacht je tot het internet lampje weer knippert of groen brandt. Vervolgens herstart je de tv-ontvanger. Dit doe je door de stekker van de ontvanger uit het stopcontact te halen en vervolgens 30 seconden te wachten voordat je hem weer terug steekt. Wacht dan tot je weer beeld krijgt op je tv.

    KPN foutcode tv 303

    De foutcode 303 op je tv geeft aan dat de tv-ontvanger geen verbinding kan maken met het netwerk van KPN. De oorzaak van deze foutcode ligt vaak bij een probleem met de draadloze verbindingsset of een kapotte of onjuist aangesloten ethernetkabel. Als je deze foutcode krijgt, is de kans groot dat je helemaal geen tv kunt kijken omdat er niks wordt ontvangen. Het zou ook te maken kunnen hebben met gepland onderhoud vanuit KPN, maar als dit het geval is krijg je hier altijd van tevoren bericht van via de post of de mail.

    Veelgestelde vragen

    Is er een landelijke storing bij KPN vandaag?

    Op de website van de provider kun je checken of er een landelijke of plaatselijke storing is. Het enige dat je hoeft te doen is jouw postcode en huisnummer invoeren.

    Wat betekent de foutcode 140, 142, 143, 144, of 843 bij KPN?

    Deze foutcode geeft aan dat jouw tv-ontvanger geen verbinding heeft met het modem. Dit kun je op verschillende manieren oplossen, die je vindt op de website van KPN.

    Waar kun je een KPN storing melden?

    Je kunt een KPN storing melden bij de provider zelf, via de chatfunctie, mail of telefonisch. Daarnaast kun je een storing bij KPN melden bij een externe partij, zoals allestoringen.nl.

    Advertentie