Welk internetabonnement past bij mij?

Laatst bijgewerkt: 22 juni 2022

Dat we niet meer zonder een internetverbinding kunnen, daar is het merendeel van de mensen het wel over eens. We gebruiken het internet voor ons gemak en voor ontspanning, maar steeds vaker ook voor heel nuttige of zelfs onmisbare zaken. Bedrijven, en zelfs de overheid en andere officiële instanties, communiceren steeds vaker uitsluitend nog digitaal. Een verbinding is simpelweg nodig om mee te blijven doen in de maatschappij, of je dat nu wilt of niet. Wat voor soort verbinding je nodig hebt, dat kan per persoon of huishouden echter erg verschillen. Maar hoe vind je de juiste verbinding voor jou? De snelheid van glasvezel vergelijken met die van de verbinding die je nu hebt, geeft je het gevoel dat je iets misloopt als je niet overstapt. Maar is dat ook zo?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat heb je nodig?

  De ene internetgebruiker is de andere niet. Er zijn huishoudens waar de verbinding zeer intensief gebruikt wordt. Waar tegelijk online een game wordt gespeeld, een tv-serie wordt gestreamd en eens spelletje op de tablet wordt gespeeld, terwijl er ook nog een online vergadering bij wordt gewoond. Het spreekt voor zich dat hier een betere verbinding, met een hogere snelheid, voor nodig is dan in huishoudens die het internet alleen gebruiken voor wat lichtere zaken, zoals een mail versturen, social media bijhouden of het nieuws lezen.

  Probeer voor jezelf uit te vinden in welke groep je je ongeveer bevindt. Gebruik je je verbinding intensiever dan gemiddeld? Of juist een heel stuk minder? Of zit je juist in het midden; wordt er zo nu en dan wel een serie gekeken of een game gespeeld, maar gebeurt dit nooit allemaal tegelijk? Als je dit een beetje in kaart hebt gebracht, dan weet je ook grofweg wat je nodig hebt. De meest intensieve gebruikers kiezen voor de beste verbinding, glasvezel bijvoorbeeld, terwijl de huishoudens waar het internet mondjesmaat wordt gebruikt juist voor een veel lagere snelheid kunnen kiezen.

  Je wilt niet te veel betalen!

  Als je weet welke snelheid je ongeveer nodig hebt, ga je internet abonnementen vergelijken. Dat kun je nu heel gericht doen; door alleen de abonnementen te selecteren die de snelheid bieden die jij nodig hebt. Je hoeft niet zelf alle providers langs te gaan, een bezoekje aan een goede vergelijkingssite is voldoende. Hier staan alle providers met de abonnementen die zij aanbieden al op een rijtje, en kun je simpelweg voor het abonnement gaan dat aan jouw eisen voldoet, en daarvoor de laagste prijs rekenen. Zo weet je zeker dat je niet meer betaalt dan nodig is, en dat is toch mooi meegenomen iedere maand.

  Advertentie