Inloggen bij Roblox: Mogelijke problemen en storingen met inloggen op de game

Laatst bijgewerkt: 17 maart 2022

Misschien ken je het, misschien ken je het niet: het gamingplatform Roblox. Als je jongere kinderen hebt, heb je ze er misschien wel ooit over horen praten. Je kunt het eigenlijk zien als een spel met allerlei verschillende spellen erin. Klinkt een beetje ingewikkeld, maar dat valt eigenlijk wel mee. Aangezien je er zo veel kanten mee op kunt, is de game niet alleen bij kinderen erg populair, maar ook soms bij volwassenen of jongeren. Wil je graag meer weten over de game Roblox? Lees dan snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Roblox

  Roblox is een wereldwijd gamingplatform dat in 2004 is opgericht door David Baszucki en Erik Cassel. In de tijd van oprichting stond het platform nog bekend als DynaBlocks. In 2006 werd het platform Roblox openbaar. In de ‘wereld’ van Roblox betaal je met Robucks, een speciale munteenheid binnen de game. Dit zijn qua waarde eigenlijk gewoon dollars. Vroeger betaalde je in de game met Tix. Je kreeg toen ook nog 25 Tix gratis bij het aanmaken van een account. De Tix werden in 2016 pas officieel afgeschaft. De games die je kunt spelen op het platform Roblox zijn gemaakt door miljoenen verschillende mensen. Je kunt geen gebruik maken van Roblox zonder een account aan te maken, al kon dat vroeger wel. In eerste instantie kon je altijd als guest spelen, maar dat is vandaag de dag niet meer mogelijk. De functies waren ook al erg beperkt wanneer je speelde als gast. Zo kon je bijvoorbeeld geen games maken, niets kopen en geen Robucks kopen.

  Wat is Roblox Premium?

  Het Roblox Premium abonnement is een vervanging van de Roblox Builders Club. De Roblox Builders Club was een abonnement op Roblox waar je voor minimaal 5 euro per maand lid van kon worden. Je kreeg dan 15 Robucks per dag en andere speciale voordelen. De Roblox Builders Club werd midden 2019 vervangen door Roblox Premium. Dit abonnement is eigenlijk bijna hetzelfde, maar je krijgt nu maandelijks Robucks in plaats van dagelijks. Premium was in eerste instantie alleen toegankelijk voor het Verenigd Koninkrijk, maar inmiddels kun je het abonnement overal ter wereld afsluiten. Er is nog steeds veel kritiek op het Roblox Premium abonnement, maar het platform lijkt zich hier weinig van aan te trekken en zal het dus ook niet snel gaan veranderen.

  De soort games die je kunt maken

  Er bestaan vandaag de dag binnen het Roblox platform al miljoenen games. Als je een account hebt, kun je aan de slag met het zelf maken van games. Je kunt gebruik maken van gratis modellen, of gewoon helemaal zelf een model maken. Free models zijn gratis en zijn gemaakt door iemand anders. Het is een beetje vergelijkbaar met het gebruiken van een template voor webdesign. Als je zelf modellen wil gaan maken, ben je veel tijd kwijt maar kun je wel mooie dingen maken. Er zijn verschillende genres games die je kunt maken binnen Roblox. Een aantal genres die veel worden gebruikt zijn: avontuur, actie, bouwen, komedie, vechten, FPS, horror, sport en RPG. Daarnaast is het mogelijk om vrienden te maken binnen Roblox door ze een friend request te sturen. Je kunt dan ook met deze mensen chatten en groepen met hen aanmaken.

  Inloggen op Roblox lukt niet

  Probeer je in te loggen op het platform van Roblox, maar wil dit niet lukken? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt proberen te doen. Je wil dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen, zodat je weer verder kunt gaan met het zelf maken van games. Het kan zijn dat er sprake is van een storing bij Roblox. In dat geval is er helaas niet veel aan te doen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je er vaak wel iets aan doen. Als je wil weten of Roblox een storing heeft, kun je kijken op de website allestoringen.nl. Mocht er een storing zijn bij het platform, dan zie je dat snel door de naam Roblox op te zoeken op de website. Zo weet je zeker dat het probleem niet bij een storing ligt. Is er geen storing, dan is het goed om eerst even je e-mail te checken. Misschien heb je geprobeerd om in te loggen met het verkeerde wachtwoord, dan krijg je hier in de meeste gevallen een e-mail over. Het kan daarnaast ook zijn dat Roblox een mail stuurt over een storing of bug.

  Bij Roblox inloggen met een nieuw wachtwoord

  Als jij jouw wachtwoord voor Roblox bent vergeten en daarom niet kunt inloggen, kun je het wachtwoord herstellen met behulp van jouw e-mail. Je kunt dan bij het inlogscherm van Roblox klikken op ‘Forgot Password or Username?’. Vervolgens vul jij jouw e-mailadres aan en klik je op ‘Submit’. Je krijgt nu een inloglink van Roblox in jouw inbox, soms kan deze in de spambox terecht komen. Via de herstellink kun je een nieuw wachtwoord aanmaken om mee in te loggen op het platform. Mocht je jouw wachtwoord hebben aangepast en nog steeds inlogproblemen hebben, dan kan dit ook liggen aan cookies. Het wissen van tijdelijke internetbestanden en cookies lost veel inlogproblemen van Roblox op. Dit kun je doen via de instellingen van de browser die je gebruikt. Het kan ook zijn dat Roblox niet goed werkt met de browser die je gebruikt. Probeer dus eens een andere browser, het kan zijn dat de game dan wel werkt. In sommige gevallen wordt Roblox geblokkeerd door een add-blocker in je browser. Probeer deze blocker eens uit te schakelen als je inlogproblemen ervaart, of geef het domein van Roblox op als uitzondering in je add-blocker.

  Veelgestelde vragen

  Waarom kun je niet inloggen op Roblox?

  Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een storing of een bug. Het kan ook zijn dat je met het verkeerde wachtwoord probeert in te loggen.  

  Wat is Roblox?

  Roblox is een gamingplatform waarop iedereen zijn eigen games kan maken.

  Wat is er aan de hand met Roblox?

  Het kan zijn dat Roblox een storing heeft en daarom niet werkt, dit kun je checken op de website allestoringen.nl.

  Advertentie