Een goed bandje vinden voor je Apple watch: 3 tips 

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2024

Een horloge is al lang niet meer alleen een functioneel voorwerp. Het is vandaag de dag een belangrijke accessoire waarvan we willen dat hij bij onze stijl past. Dit zie je zowel terug bij traditionele horloges als bij smartwatches. Daarom biedt Apple bijvoorbeeld een groot aantal soorten bandjes aan voor hun Apple Watches. Super leuk natuurlijk, dat er zoveel keuze is, maar het maakt het niet makkelijker om het bandje te vinden dat het beste bij jou past. In dit artikel geven we je 3 tips om jouw ideale Apple Watch bandje te vinden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Zorg dat je de juiste maat kiest

  Apple Watch bandjes zijn te verstellen, maar er zijn alsnog meerdere maten beschikbaar. De bandjes voor de nieuwe serie horloges van Apple, de Apple Watch Series 7 en 8, geven de keuze tussen 41 en 45 millimeter. Oudere Apple Watches geven de keuze uit 40 en 44 millimeter. De maat van de Apple Watch bepaalt deels ook de maten van de bandjes. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Apple Watch 8 bandje? Let dan goed op dat je de juiste maat kiest. Het is natuurlijk niet fijn als jouw horloge te strak of te los zit. De maat staat altijd aangegeven in de productomschrijving. 

  2. Welk materiaal wil je voor jouw Apple Watch bandje? 

  Bandjes voor de Apple Watch worden van diverse materialen gemaakt, dus ook dit is goed om op te letten als je op zoek gaat. Het is belangrijk dat je goed bedenkt welke materialen jij wel en niet mooi vindt, maar ook of jij ze wel of niet lekker vindt zitten. Dit hangt erg af van persoonlijke voorkeur, dus raden we je aan om indien mogelijk verschillende materialen te proberen. Het eerste standaard bandje dat je bij jouw Apple Watch krijgt is meestal gemaakt van stof of rubber. Wil je een wat luxer bandje, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bandje van (nep)leer!

  3. Welke kleuren of designs spreken je aan? 

  Ten slotte is het natuurlijk goed om te bedenken welke kleuren en designs je aanspreken. Er zijn honderden designs en kleuren waar je uit kunt kiezen, dus je zult zeker wel iets vinden dat bij jou past. Bedenk naast welke kleuren je mooi vindt ook welke kleuren er goed te combineren zijn met jouw outfits en algemene kledingstijl, of zelfs met je iPhone. Zeker als je jouw horloge altijd zichtbaar draagt is dit een belangrijk aspect om rekening mee te houden. 

  Veelgestelde vragen

  Welke bandjes passen op Apple Watch 8?
  In principe kun je alle bandjes van Apple gebruiken, ook die voor eerdere modellen van de Apple Watch gemaakt zijn. Ze werken allemaal met hetzelfde mechanisme.

  Kunnen alle bandjes op Apple Watch?
  Zolang het formaat overeenkomt kun je alle Apple bandjes gebruiken voor een Apple Watch, maakt niet uit welke serie het is.

  Hoe moeten de bandjes op een Apple Watch?
  Houdt de ontgrendelknop voor het bandje op de Watch ingedrukt en schuif het bandje uit de gleuf om het los te halen. Op die manier kun je ook een nieuw bandje vastmaken.

  Advertentie