Gezonde voornemens laten slagen met technologie? Dé tips! 

Laatst bijgewerkt: 22 januari 2024

Aan het einde van het jaar maken veel mensen de balans op. Hiermee gepaard gaat ook vaak het maken van nieuwe, goede en vaak gezonde voornemens. We weten allemaal dat het slagen ervan soms vrij lastig is. Niet alleen omdat we te druk zijn en we het weer vergeten, ook omdat de lat vaak onnodig hoog wordt gelegd. Van niet sporten naar het voornemen dit dagelijks te doen, dit zijn overgangen die te heftig zijn om het tot een succes te brengen. Er zijn echter manieren die je erbij kunnen helpen om goede voornemens wél te laten slagen. Technologie staat voor alles zegt men wel eens, en ook op het gebied van goede voornemens is dit eigenlijk wel waar. Daarom hier een aantal tips om ook jouw gezonde voornemens dit jaar te laten slagen. Met dank aan de techniek! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De spullen 

  Dé musthave om jouw gezonde voornemens te laten slagen is wel de smartphone. Wanneer je deze goed en efficiënt inzet, kun je hele mooie stappen zetten. Soms zelfs letterlijk. Wanneer je écht goed wilt starten, is het aan te raden nog even geduld te hebben en dan de Samsung S24 van Odido aan te schaffen. Dit is namelijk echt het beste van het beste waar het gaat om de aankoop van een nieuwe smartphone. Van een waanzinnig scherm, goede camera tot een sterke batterij; de S24 van Samsung heeft het allemaal. Nu heeft Samsung ook op de oudere modellen al een aparte Health afdeling waar je veel gezondheidswinst mee kunt behalen, maar met de nieuwste innovaties van de S24 zul je helemaal next level gaan. 

  De plannen 

  Allereerst is bewegen een must voor een goede gezondheid. Idealiter doe je zowel een vorm van cardio training als van krachttraining. Die eerste is via de telefoon perfect te doen door het aantal stappen te monitoren wat je dagelijks zet, het beste is minstens 8000 per dag. Heb je een smartwatch? Koppel deze dan aan je telefoon zodat al je data op één plek samenkomen. Maar ook wanneer je deze niet hebt is er geen man overboord, de meeste smartphones monitoren dit automatisch en zeker wanneer je er één van goede kwaliteit hebt zal dit behoorlijk in de buurt van de werkelijkheid komen. Mocht je willen gaan hardlopen, dan is Strava een goede app. Voor krachttraining is het aan te raden een 7 minute HIIT workout te downloaden. Gewoon 3 keer, 7 minuten knallen en dat drie keer per week en je bent binnen not-time fit. Vergeet ook niet je reminder aan te zetten, dan is vergeten geen optie meer.  

  Tel door 

  Ook op het gebied van eten kan technologie behoorlijk behulpzaam zijn. Wanneer je je eten gaat monitoren in een app zul je al snel merken dat je behoorlijk kieskeurig wordt met wat je in je mond stopt. Wanneer je dan de keuze hebt tussen salami of kipfilet op brood, en het verschil in calorieën ziet, dan is de keuze snel gemaakt. Iets wat je niet jaren hoeft te doen, maar bij een stukje bewustwording behoorlijk kan helpen.  

  Kortom, laat technologie voor je werken. Ook op het gebied van gezondheid. Investeer in de beste producten en jouw gedroomde resultaat zal nooit lang op zich laten wachten.  

  Advertentie