Online gratis de Formule 1 streamen en bekijken vanuit het buitenland

Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2022

Wil je niets meer missen van het Formule 1 seizoen en altijd op de eerste rij zitten? Dan kun je via verschillende manieren Formule 1 streamen op bijvoorbeeld je laptop, computer, tablet of smartphone. In Nederland kun je naar Formule 1 kijken door een abonnement af te nemen op Viaplay. Dit is de enige aanbieder die in Nederland deze sport uit mag zenden in verband met de rechten die het Zweedse bedrijf gekocht heeft. Je kunt ook kijken via het internationale Formule 1 TV Pro. Voor beide diensten heb je een betaald abonnement nodig. Wil je gratis deze sport kijken? Dan heb je een VPN nodig, want in Nederland kun je niet gratis naar Max Verstappen kijken.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Gratis Formule 1 streamen met een VPN

  Als je altijd gratis Formule 1 wilt streamen, moet je niet in Nederland zijn. In Nederland kun je alleen legaal naar de streams van Viaplay en Formule 1 TV Pro kijken. Dat is niet gratis, want je betaalt er maandelijks een bedrag voor. Bij Viaplay betaal je bijna 15 euro per maand. Je krijgt dan niet alleen toegang tot Formule 1, maar ook tot darts en voetbal. Om deze reden krijg je dus een completer pakket. Maar als die andere sporten je niet veel doen of als je wilt besparen op de abonnementskosten, kun je ook gratis Formule 1 kijken vanuit het buitenland. Daarvoor heb je wel een Virtual Private Network (VPN) nodig. Deze kun je voor een paar euro per maand afnemen.

  Een VPN is een beveiligde verbinding waarmee je al je dataverkeer laat verlopen via de server van de VPN-aanbieder. Op die manier kan niemand je meer afluisteren en vergroot je je online privacy. Een voordelig bijeffect van een VPN is dat je IP-adres ook mee verandert. Daardoor krijg je het IP-adres van de server van de aanbieder. Je kunt zelfs zelf je gewenste locatie aangeven. Wil je bijvoorbeeld kijken via de Oostenrijkse aanbieder Servus TV? Dan zet je je locatie met één druk op de knop in de meegeleverde software op Oostenrijk.

  Goede gratis aanbieders

  Niet alleen bij Servus TV kun je gratis kijken naar Formule 1. Een andere aanrader is RTL Lu. Dit is het officiële online kanaal van de televisieomroep uit Luxemburg. Je krijgt dan ook het commentaar in het Luxemburgs en dat is voor veel mensen niet te volgen. Tip: kun je geen touw vastknopen aan het commentaar? Dan kun je aan de hand van de Grand Prix Radio app luisteren naar het oude vertrouwde commentaar van de legendarische Olav Mol en Jack Plooij.

  Je kunt bovendien de stream alleen bekijken als je gebruikmaakt van een VPN. Daarvoor kun je bijvoorbeeld ExpressVPN of NordVPN gebruiken. Let er daarom op dat je een VPN-aanbieder kiest die een locatie heeft in Luxemburg. Daarna kun je je IP-adres laten wijzigen en kun je gaan kijken. RTL Lu streamt de vrije training, kwalificaties en de race zelf in Full HD-kwaliteit met Cast-functie. Je kunt ook kijken naar SRF Zwei in Full HD met Zwitserduits commentaar. Servus TV heeft Full HD, Cast-functie en Duits commentaar, maar zend soms alleen de race zelf uit.

  Een andere gratis aanbieder is GloboPlay uit Brazilië. Door de grote afstand en slechte internetverbindingen in Brazilië kan het voorkomen dat je stream regelmatig buffert. Je hebt er niet alleen een VPN voor nodig, maar ook een account bij GloboPlay zelf. Daarom raden we je aan één van de gratis streams binnen Europa te kiezen.

  Pas op voor gratis streams zonder VPN

  Er zijn ook streams die je zonder VPN kunt bekijken. Vanwege je eigen veiligheid vertellen we je niet welke aanbieders dat zijn. Zo zijn er sites met een onbeveiligde verbinding, sites die met malware of adware en sites die in slechte kwaliteit streamen. Vooral malware en adware zijn een probleem. Zo kun je virussen op je computer of smartphone oplopen. Blijf dus ver uit de buurt van diensten die je beloven dat je gratis zonder VPN Formule 1 kunt gaan kijken.

  Nederlandse Formule 1 stream kijken vanuit het buitenland

  Ten slotte kun je ook naar Viaplay kijken in het buitenland. Als je bijvoorbeeld op de camping in Frankrijk zit, kun je niet zomaar naar de Nederlandse Viaplay kijken. De dienst is in het buitenland geblokkeerd in verband met auteursrechten. Ook hier kun je een VPN gebruiken om de dienst te deblokkeren. Je geeft dan in de app van de VPN-dienst aan dat je verbinding wilt maken met een Nederlandse server. Zo krijg je een Nederlands IP-adres en kun je weer ongestoord verder kijken.

  Advertentie