Start je eigen website met deze stappen!

Laatst bijgewerkt: 20 november 2023

Het starten van een eigen website klinkt natuurlijk hartstikke leuk. Al is het soms best lastig om te weten waar je moet beginnen, daarom zijn hier een aantal stappen voor het maken van een eigen website. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar gaat de website over en waar komt hij op? 

  Allereerst is het natuurlijk goed om te bedenken waar de website precies over zal gaan. Zullen er vooral lange blogs staan met informatie, of gaat het juist over een dienst die wordt aangeboden? Bedenk hierbij ook op wat voor een platform de website gaat komen, deze kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden gehost op een goedkope webhosting. Deze hosting zorgt ervoor dat de website onderhouden wordt en er kan gekozen worden voor verschillende opties. Zo is het voor de één belangrijk om heel veel opslag op de website te hebben, en voor de ander om veel verschillende extensies te kunnen gebruiken. Een webhosting zorgt er eigenlijk voor dat jouw website op het internet komt en door andere mensen gevonden kan worden. 

  Kies de juiste domeinnaam

  Nadat het onderwerp voor de website helemaal duidelijk is, en er wellicht een bedrijf is gekozen voor de webhosting, is het tijd voor de volgende stap. Zo moet er natuurlijk ook een naam komen en dat gaat door middel van een domeinnaam voor de website. Deze domeinnaam moet worden gekocht of gekozen en niet elke naam is beschikbaar. Daarom is het belangrijk om dit goed uit te zoeken voordat je teleurgesteld wordt dat de precieze naam van jouw bedrijf bijvoorbeeld niet meer beschikbaar is. Kijk daarom met het beginnen van een website goed of de gewenste domeinnaam beschikbaar is. Bij het kiezen van de domeinnaam is het ook belangrijk om te bedenken wat het doel van de website is. Idealiter zit er al een soort call to action, of informatie over de website in de domeinnaam. Hierdoor raken mensen enthousiast of nieuwsgierig en zullen ze eerder de website bezoeken.

  Het daadwerkelijk opbouwen van de website

  Een belangrijke stap in het creëren van een website is natuurlijk het opbouwen. Vaak zijn er verschillende sjablonen of formats die kunnen worden gebruikt. Als de website bijvoorbeeld wordt gemaakt met WordPress zijn er veel keuze mogelijkheden voor een format die al een beetje is ingericht. Kijk hierbij dus goed naar de stijl van de formats en wat past bij jouw idee of bedrijf. Is het bijvoorbeeld een website over fotografie, dan is het belangrijk om veel ruimte voor afbeeldingen te hebben in het gekozen format voor de website. Op de website kunnen verschillende kopjes worden aangemaakt met de belangrijkste punten. Het is ook verstandig om een contact knop aan te maken met de contactgegevens. Hier kan ook makkelijk gelinkt worden naar social media kanalen of een contact formulier. Succes met het bouwen van je eigen website!

  Dit artikel is geschreven door Michael Nana Adjei

  Als Online Marketeer & ondernemer schrijf ik graag over uiteenlopende vraagstukken.

  Website

  Advertentie