Een domeinnaam kopen: Direct beginnen met jouw bedrijf

Laatst bijgewerkt: 19 september 2022

Een goede naam voor jouw website bedenken is niet eenvoudig. Als je eindelijk een goede naam hebt gevonden, is deze vaak al bezet. Hierdoor kun je het opzetten van jouw eigen bedrijf al snel opgeven. Er is echter nog een oplossing om toch een naam te krijgen voor de website, zonder dat je hierbij te maken krijgt met de juridische problemen. Een domeinnaam kopen zorgt namelijk dat jij direct aan de slag kunt met een bedrijf. Ook kun je uitsluitend een extensie kopen, waardoor je jouw website in de lucht hebt en een goede hosting kunt verwachten. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Onderstaande informatie legt het uit.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De juiste extensie kiezen voor het bedrijf 

  Een domeinnaam kopen zorgt dat jij de juiste extensie hebt voor jouw website en bedrijf. Bij het registeren van de naam dien je goed te kijken naar de extensie die het beste bij je past. De meeste bedrijven kiezen tegenwoordig voor .com, omdat je hiermee ook in het buitenland goed vindbaar bent. Echter kan het dan dus ook voorkomen dat jouw domeinnaam niet meer beschikbaar is. Daarom zijn er veel extra extensies bij gekomen, zoals .online. Zo kun je toch de naam gebruiken die je wenst te hebben, zonder dat er nieuwe problemen bij komen. Houd er wel rekening mee dat de naam van een bedrijf soms een reden kan zijn om een rechtszaak te beginnen. 

  Een goede webhosting voor de bereikbaarheid van de website 

  Het registeren van de naam zorgt ervoor dat jij direct kunt profiteren van een goede webhosting. Deze hosting is nodig om de website beschikbaar te houden. Jouw klanten moeten namelijk op ieder moment van de dag de website kunnen bereiken om de informatie te vinden over de producten en diensten die je aanbiedt. Bij deze webhosting wordt een goede snelheid aangehouden, zodat de navigatie en het laden van de pagina’s snel verlopen en jouw klanten niet geneigd zijn om naar een concurrent te kijken. Professionals weten altijd hoe ze dit moeten realiseren en hoe jij het beste geholpen bent. 

  De website uitbreiden met de juiste informatie 

  Het enige wat jij nog hoeft te doen om de website goed op te zetten, is door de juiste pagina’s toe te voegen en de informatie erop te zetten die nodig is voor jouw klanten. De informatie gaat bijvoorbeeld over jouw bedrijf, maar ook de producten of diensten die je aanbiedt. Daarbij kun je jouw website ook uitbreiden door een klantportaal toe te voegen of een contactformulier te gebruiken. Jouw klanten kunnen hierdoor veel zelf regelen en ook contact opnemen met jouw bedrijf indien er vragen of problemen zijn. De klanten zullen hierdoor van alle gemakken voorzien zijn en jij kunt iedere klant op de beste manier helpen. 

  Advertentie