Disney Plus: De magie van Disney on demand

Laatst bijgewerkt: 12 april 2022

Inmiddels kent iedereen de streamingdienst van Disney, Disney Plus, natuurlijk wel. Via deze dienst kun je alle oude Disney films kijken, maar ook de nieuwe films van het filmbedrijf die uitkomen. De dienst werkt eigenlijk vergelijkbaar met Netflix, al hebben ze onlangs wel een aantal veranderingen aangekondigd in hun dienst die dan weer wel verschillen van Netflix en Videoland. Streamingdiensten zijn heel handig, maar het zijn er tegenwoordig zo veel dat het lastig wordt om te kiezen welke je het liefst gebruikt. In dit artikel geven we je wat meer informatie over de dienst van Disney Plus om je te helpen bij je keuze!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Disney en de streamingdienst

  Iedereen kent de oude sprookjesfilms van Disney. De films die iedereen als kind helemaal geweldig vond en misschien als volwassene stiekem ook nog wel. Later kwamen hier ook de films van de animatie studio Pixar bij, die onder Disney opereren en prachtige animatiefilms maken voor kinderen die ook voor volwassenen erg leuk zijn om te kijken door de ontroerende onderwerpen van de films. De streamingdienst Disney Plus is sinds 14 november 2019 ook beschikbaar in Nederland. Eerder was de dienst al in Amerika en een aantal andere landen beschikbaar. Het aanbod van Disney Plus is uitgebreider dan je zou denken, het zijn niet alleen maar animatie- en tekenfilms. Disney is namelijk de eigenaar van een hoop andere films en licenties en dat zie je ook terug in het aanbod van hun streamingdienst.

  Wat kost Disney Plus?

  Een account voor de streamingdienst kost 8,99 euro per maand. Je kunt binnen jouw account meerdere gebruikersprofielen aanmaken en je kunt op vier schermen tegelijk kijken. Je kunt in theorie dus kijken op je tv in de woonkamer en tegelijkertijd kunnen drie andere mensen kijken op hun tv, tablet of smartphone. Om films en series in 4K te kunnen kijken, hoef je niet extra te betalen. Deze mogelijkheid zit gewoon in het abonnement inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw abonnement op Disney Plus per jaar te betalen, dan is het net wat goedkoper. In plaats van 8,99 euro per maand betaal je dan in één keer 89,90 euro voor een jaar. Omgerekend komt dat neer op 7,50 euro per maand. Toen Disney Plus net nieuw was, kon je eerst een gratis proefabonnement van een week nemen om de dienst uit te proberen. Dat is inmiddels niet meer mogelijk, je moet nu meteen echt een betaald abonnement nemen. Het is dus niet meer mogelijk om tijdelijk gratis naar Disney Plus te kijken. Maar je kunt er dus wel voor kiezen om het Disney Plus abonnement per maand of per jaar te betalen.

  Het Disney Plus aanbod

  We benoemden al eerder dat Disney Plus een uitgebreider aanbod biedt dan je misschien zou verwachten. Naast de nostalgische Disneyfilms zoals Belle en het Beest en de Klokkenluider van de Notre Dame, kun je ook genieten van iconische Pixar avonturen, de grootste superheldenfilms van Marvel en alle Star Wars saga’s. Daarnaast wordt het aanbod van de streamingdienst natuurlijk ook steeds weer aangevuld met nieuwe films en series. Nieuwe titels van bijvoorbeeld Marvel films en Pixar films zijn dus alleen nog maar te bekijken via Disney Plus. Sinds de komst van Disney Plus zijn deze films ook allemaal van Netflix verdwenen, waar niet iedereen erg blij mee was. Het lijkt er ook niet op dat deze titels nog ooit terug gaan keren naar Netflix. Net als Netflix maakt Disney ook eigen ‘Originals’ in hun eigen productie.

  Hoe kun je Disney Plus kijken?

  Na het aanmelden maak je 1 cent over om je bankrekening te bevestigen en dan kun je meteen beginnen met kijken. De dienst werkt op een groot aantal apparaten zoals iPhone, iPad en iPod Touch, Mac en Macbook, Apple TV, Windows computers en laptops, Chromecast en Android TV, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series X/S en Roku en Roku TV. Als je op een iOS apparaat wil kijken, kun je het beste de Disney Plus app downloaden. Alle content op Disney Plus is daarnaast ook offline te bekijken. Je moet de content dan wel van tevoren op je apparaat downloaden, vervolgens kun je het kijken zonder een internetverbinding nodig te hebben. Je kunt Disney Plus niet uitproberen met een gratis maand, maar je kunt wel een losse maand betalen, zodat je niet meteen een abonnement hoeft af te sluiten. Zo kun je het toch een beetje uitproberen.

  Disney Plus vs. Andere streamingdiensten

  Als we deze dienst gaan vergelijken met andere streamingdiensten, zoals Netflix, Apple TV of Videoland, is het lastig te zeggen welke beter is. Het ligt er heel erg aan wat je wil en welke soort films en series je graag kijkt. Iedere dienst heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus we kunnen niet echt zeggen dat de een beter is dan de ander. Het aanbod van Apple TV is veel kleiner dan dat van andere streamingdiensten, maar biedt wel alleen programma’s en films van hogere kwaliteit. Netflix heeft een enorm aanbod, maar hier zitten ook veel B-films tussen. Disney Plus heeft ook weer een eigen formule, ze focussen zich veel op series en films voor het hele gezin. Aan de ene kant vind je veel leuke teken- en animatiefilms voor kinderen, maar aan de andere kant ook veel nostalgische films voor volwassenen. Op die manier probeert de dienst aan ieders wensen te voldoen. Het enige dat je er natuurlijk niet op zult vinden, zijn Netflix films en series of films en series waarvan de rechten van een andere streamingdienst zijn. Dit is dan ook de reden dat veel mensen abonnementen hebben op meerdere streamingdiensten, ze doen allemaal helemaal hun eigen ding.

  De streamingdienst gebruiken met Ziggo

  Kun je eigenlijk Disney Plus kijken op Ziggo via een app? Dat is een vraag die we vaak langs zien komen. Helaas is dat momenteel niet mogelijk, maar er zijn wel veel andere manieren om op je tv naar de streamingdienst te kunnen kijken. Je kunt met een Smart Tv meestal gewoon gebruik maken van de Disney Plus app, of via de PlayStation 4 of 5. Mocht dit voor jou geen mogelijkheid zijn, dan kun je ervoor kiezen om de Disney Plus app vanaf een mobiel apparaat te gebruiken en te koppelen met een Chromecast aan je tv. Genoeg mogelijkheden om naar Disney Plus te kunnen kijken met een Ziggo abonnement dus. KPN liet eerder dit jaar ook weten dat ze ermee bezig zijn om Disney Plus beschikbaar te maken via de tv-ontvanger, maar die functie is nog niet af. Voor nu is dit dus nog niet mogelijk, maar kun je wel gebruik maken van de manieren die we hiervoor al benoemden om toch Disney Plus te kijken op je tv.

  Wat zijn de beste films?

  Dat is natuurlijk nogal een relatieve vraag, aangezien iedereen zo zijn eigen smaak heeft in films. Maar als we naar het gemiddelde gaan kijken zijn er wel een aantal films die er zeker bovenuit springen. Op moviemeter.nl kun je zelfs de top 100 films op Disney Plus bekijken, waarvan Fight Club momenteel op nummer 1 staat en de tekenfilm The Lion King op nummer 3. Ook de Star Wars films komen vaak voorbij in de lijsten die online te vinden zijn. Zowel van de oude saga als van de nieuwe. Naast The Lion King blijven de andere Disney klassiekers het natuurlijk ook altijd goed doen. Denk bijvoorbeeld aan Beauty and the Beast en Jungle Book. De films van de animatiestudio Pixar zijn evengoed erg populair. Deze studio zou in eerste instantie afgesplitst gaan worden van Disney, maar dit is uiteindelijk niet gebeurd. Ze maken wel nog steeds films onder hun eigen naam, maar dan wel onder het label van Disney. Nieuwere films die erg geliefd zijn op de streamingdienst, zijn de Marvel films. Hiervan heeft Disney inmiddels ook de rechten in handen, vandaar dat ze ook niet meer op Netflix te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan The Avengers en Guardians of the Galaxy. Wat het aanbod van Disney Plus zo leuk maakt, is dat er films en series zijn voor het hele gezin en uit ieder tijdperk. Er zijn ook echt veel nostalgische films te vinden op de streamingdienst, wat voor de ouders natuurlijk super leuk is.

  De 10 beste films op Disney Plus

  Dit zijn de beste films op Disney Plus:

  1. Turning Red
  2. De Ice Age films
  3. The Lion King
  4. Death on the Nile
  5. Toy Story 3
  6. X-Men
  7. Wall-E
  8. Coco
  9. Avengers: Infinity War
  10. Star Wars: A New Hope

  Veelgestelde vragen

  Wat kost Disney Plus?

  Een abonnement op Disney Plus kost 8,99 euro per maand. Als je wil kun je ook per jaar betalen. Je betaalt dan 89,90 euro per jaar, wat eigenlijk goedkoper is, want het komt neer op 7,50 euro per maand.

  Kun je Disney Plus gratis een maand uitproberen?

  Toen Disney Plus nog relatief nieuw was, kon je inderdaad een gratis proefmaand afsluiten. Vandaag de dag is dat helaas niet meer mogelijk. Je kunt wel een losse maand betalen om de dienst uit te proberen, dan zit je niet meteen vast aan een abonnement.

  Moet je voor Disney Plus betalen?

  Ja, je moet voor Disney Plus maandelijks 8,99 euro betalen of je betaalt 89,90 euro per jaar. Een gratis proefabonnement is helaas niet meer mogelijk, je begint meteen met betalen.

  Advertentie