Discovery Plus: Een veelzijdige streamingdienst met een uitgebreid aanbod

Laatst bijgewerkt: 12 april 2022

Er zijn vandaag de dag zo veel verschillende streamingdiensten dat je niet meer weet welke je het beste kunt nemen. Natuurlijk heeft iedere dienst wel zo z’n eigen focus, maar dan nog blijft het moeilijk. Discovery Plus is nog een redelijk nieuwe streamingdienst die zich richt op wetenschap en leerzame programma’s, maar ook entertainment en reality tv. Wat je het beste kunt doen als je voor een dienst gaat kiezen, is bekijken welke programma’s belangrijk voor jou zijn om te kunnen kijken. Wil je meer weten over het aanbod van de dienst Discovery Plus? Lees dan snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Discovery Plus

  De tv-zender Discovery stond natuurlijk altijd bekend om de leerzame en wetenschappelijke programma’s die ze uitzonden. Dit zijn ook de programma’s en documentaires die je op Discovery Plus vindt, maar dat is niet het enige dat de streamingdienst aanbiedt qua entertainment. De dienst biedt ook programma’s aan die we kennen van TLC en Animal Planet. Aan de ene kant dus veel wetenschappelijke content en veel over de natuur en aan de andere kant veel reality programma’s. De dienst is sinds begin 2021 beschikbaar in Nederland, inmiddels dus ook al redelijk bekend in ons land. Toch behoort het hier niet tot één van de meest populaire streamingdiensten. De meeste programma’s die erop te zien zijn, zijn immers ook Amerikaans. De streamingdienst is in bezit van het media en entertainment bedrijf Discovery Inc. Naast deze dienst is dit bedrijf ook eigenaar van onder andere TLC, Animal Planet, Eurosport, Investigation Discovery en HGTV. De dienst was eigenlijk eerder al actief in Nederland, maar dan onder de naam Dplay. Met de komst van Discovery Plus verdween de dienst Dplay natuurlijk. Mensen die een abonnement hadden op Dplay kregen automatisch een abonnement op de nieuwe dienst.

  Wat brengt de streamingdienst voor kosten met zich mee?

  Iedere streamingdienst werkt natuurlijk met een maandelijks tarief, dat geldt ook voor Discovery Plus. De dienst biedt twee soorten abonnementen aan, het Entertainment abonnement en het Entertainment & Sport abonnement. Het tweede abonnement biedt ook toegang tot alle sport gerelateerde content, zoals de naam dat natuurlijk al zegt. Die content komt van Eurosport en biedt dus ook livestreams van meerdere sporten. Het Entertainment abonnement kost je maandelijks 3,99 euro, dat is dus niet veel aangezien je toch toegang hebt tot een uitgebreid aanbod aan films en series. Naast een abonnement dat maandelijks wordt betaald, kun je ook kiezen een abonnement te nemen dat je per jaar betaald. Hiermee krijg je een beetje korting, want je betaalt 39,99 euro voor een heel jaar. Voor het Entertainment & Sport abonnement betaal je 5,99 euro per maand. Ook voor dit abonnement kun je kiezen voor een jaarlijks betaald abonnement, dat je dan 59,99 euro kost. In het verleden heeft de dienst wel eens acties gehad waarbij je slechts 29,99 euro betaalde voor je eerste jaarabonnement. Vergeleken met andere streamingdiensten die beschikbaar zijn in Nederland, heeft deze dienst zeker een scherpe prijs.

  Het aanbod van Discovery Plus Nederland

  De eigenaar van de dienst bezit dus ook een groot aantal tv-zenders, dat zie je ook terug in het aanbod van de dienst. Je vindt er namelijk de beste internationale series van zenders zoals TLC, Animal Planet en Discovery Channel. Je kunt via de app van Discovery Plus ook gratis naar deze live zenders kijken. Naast programma’s van de tv-zenders bevat de dienst ook veel Discovery Originals, vergelijkbaar met de Originals van Netflix. Hiernaast biedt de streamingdienst dus ook veel sport gerelateerde content van Eurosport. Je kunt dus ook alle Olympische Spelen live volgen via Discovery Plus. Je moet dan dus wel het Entertainment & Sport abonnement hebben om bij de sport content te kunnen. Wat handig is aan deze dienst, is dat je zonder abonnement het aanbod kunt bekijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het afsluiten van een abonnement.

  Discovery Plus en Ziggo en KPN

  In Nederland heeft de streamingdienst een samenwerking met het moederbedrijf van Ziggo en Vodafone. Voor abonnees van Ziggo is dit een pluspunt, want de app van Discovery Plus is daarom aan de mediadecoders van Ziggo toegevoegd. Ziggo is de eerste provider in Nederland die een dergelijke samenwerking aan is gegaan. Via KPN zijn de programma’s wel terug te kijken via de KPN app, maar de app van Discovery Plus is nog niet in de mediadecoders van KPN terug te vinden.

  Discovery Plus gratis uitproberen

  Je kunt de streamingdienst gratis proberen voordat je echt een abonnement afsluit. Voor het Entertainment abonnement kun je een proefperiode afsluiten van 7 dagen, zodat je kunt kijken of je echt een betaald abonnement af wil sluiten of toch liever niet. Bij het Entertainment & Sport abonnement krijg je bij een jaarabonnement eerst 3 gratis proefdagen, maar je kunt geen los proefabonnement afsluiten. Let er dus wel op dat de service automatisch wordt verlengd als je hem niet stopzet na het eindigen van de proefperiode. In maart 2022 werd bekend dat Discovery Plus een fusie aan zou gaan met HBO Max. Beiden bedrijven willen meer focus gaan leggen op het gebied van streamingdiensten en gaan dit samen doen. De dienst van Discovery zal in de toekomst dus samen worden gevoegd met HBO Max en niet meer op zichzelf bestaan. In de tussentijd zijn de diensten als een soort bundel verkrijgbaar, terwijl de bedrijven bekijken hoe de fusie het beste kan worden uitgevoerd.

  Veelgestelde vragen

  Wat kost Discovery Plus?

  Het Entertainment abonnement van Discovery Plus kost 3,99 per maand en 39,99 per jaar en het Entertainment & Sport abonnement 5,99 euro per maand en 59,99 euro per jaar.

  Wat is het aanbod van Discovery Plus?

  Discovery Plus biedt programma’s van de tv-zenders Discovery Channel, TLC, Animal Planet en Eurosport. Daarnaast heeft het een aantal Discovery Originals.

  Kun je Discovery Plus gratis uitproberen?

  Ja, je kunt het Entertainment abonnement 7 dagen gratis proberen en het Entertainment & Sport abonnement 3 dagen. Mocht je niet annuleren, dan gaat dit wel automatisch over in een betaald abonnement. Let hier dus wel op! 

  Advertentie