Meer besparen op internet: 3 tips 

Laatst bijgewerkt: 20 november 2023

Internet speelt tegenwoordig absoluut een onmisbare rol in onze levens. Het wordt gebruikt voor het werk, in het sociale leven en puur vermaak. De wereld begint alleen maar verder te digitaliseren. Daarom kan een internet abonnement tegenwoordig gewoon niet meer ontbreken. Er is bijna geen enkel huishouden in Nederland dat geen internet abonnement thuis heeft. Toch heeft dit ook nadelen. De kosten kunnen namelijk oplopen voordat je daar erg in hebt. Misschien ben je de afgelopen jaren wel steeds meer gaan betalen. Dan ben je zeker niet alleen. Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen. Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Vergelijken loont 

  Een van de beste manieren om snel te besparen is door de tarieven van de verschillende providers te vergelijken. Zit je al jaren bij dezelfde provider? Dan is de kans groot dat je door de jaren heen steeds meer bent gaan betalen en je elders veel goedkoper uit kan zijn. Wil je ondanks dat toch niet van provider veranderen? Simpelweg omdat je tevreden bent met de huidige service en de kwaliteit van het internet? Trek dan gerust de stoute schoenen aan en vraag aan je provider of het mogelijk is om extra korting te ontvangen als je blijft. Doe van tevoren ook alvast wat onderzoek, zodat je eventuele goedkopere tarieven kunt tonen. De provider zal er in de meeste gevallen alles aan doen om jou als klant te behouden en dat kan doorgaans tot een financieel voordeel leiden. 

  Kies de juiste snelheid 

  Een groot deel van het tarief wordt bepaald door de snelheid van het internet. Daarom is het goed om te kiezen voor een snelheid die bij jou en je internetverbruik past. Verbruik je het internet bijvoorbeeld echt alleen om wat te surfen en je mail te checken? Dan volstaat de laagste snelheid. Wanneer je echter ook graag download, bestanden via het web verstuurt of streamingdiensten gebruikt, dan is het beter om voor een snellere verbinding te kiezen. 

  Let ook op het soort bundel dat je kiest. Veel providers bieden bijvoorbeeld pakketten met internet, tv en bellen aan. Dat lijkt misschien voordelig, maar vraag jezelf wel af of je dit daadwerkelijk gebruikt. Er zijn maar weinig mensen die tegenwoordig nog een vaste lijn gebruiken. Dan zijn er ook nog genoeg mensen die eigenlijk nooit ‘gewone’ televisie kijken en alles via streamingdiensten doen. Dan volstaat het om enkel een internetabonnement af te sluiten. 

  Kies voor glasvezel 

  Ben je op zoek naar sneller internet en wil je niet direct de hoofdprijs betalen? Dan is glasvezel wellicht een goed alternatief. Het glasvezelnetwerk wordt steeds groter in Nederland. Inmiddels zijn er al meer dan drie miljoen huishoudens op het netwerk aangesloten en dat worden er steeds meer. Mede door deze enorme toename zien we dat de tarieven van glasvezel nauwelijks nog verschillen met die van ‘gewoon’ internet. Daarom is dit een goede optie wanneer je niet al te veel wil betalen en toch over beter en sneller internet wil beschikken. 

  Advertentie