Hoe verbetert geïntegreerd beheer van tank- en laadpassen het wagenparkbeheer?

Laatst bijgewerkt: 18 december 2023

Wagenparkbeheer gaat over hoe bedrijven hun auto’s beheren: hoe ze ervoor betalen, zorgen dat alles goed loopt, alles bijhouden en de auto’s onderhouden. Er zijn veel manieren om dit te doen. Een van de grootste keuzes is of je de auto’s zelf koopt of dat je ze leaset. Hoe dan ook, wanneer je eenmaal een wagenpark hebt, ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om je wagenparkbeheer te verbeteren. Heb je ooit gekeken naar geïntegreerd beheer van tank- en laadpassen? Lees er hier meer over!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Makkelijke betaalprocessen

  Betalen wordt gewoon een stuk makkelijker wanneer je tank- en laadpassen gebruikt. Bedrijven met zowel elektrische als traditionele auto’s hoeven zich dan minder druk te maken over hun papierwerk. Met een alles-in-één oplossing kun je met dezelfde pas zowel je auto voltanken als opladen. Dit betekent minder rompslomp met verschillende passen en minder administratie. Op die manier wordt het veel simpeler om je geldzaken te beheren en het verlicht meteen de administratieve lasten. Met een goed werkende laadpaal op je bedrijfsterrein zit je helemaal goed.

  Groene energie en beter beheer van kosten

  Gecombineerde tank- en laadpas systemen leggen echt de nadruk op milieuvriendelijkheid. Met een internationale laadpas van MKB Brandstof weet je zeker dat je auto altijd oplaadt met 100% groene stroom uit Nederland (en verschillende plekken in Europa). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar laat ook zien dat je bedrijf milieubewust bezig is. Daarnaast zijn de kosten voor het opladen duidelijk en vastgesteld, zowel voor gewoon als snel opladen. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om je uitgaven in de gaten te houden en te plannen.

  Gemak en toegankelijkheid

  Een groot pluspunt van deze all-in-one aanpak is hoe makkelijk het is om overal te laden. Met een laadpas kun je in heel Nederland en op meer dan 300.000 plekken in Europa terecht voor een oplaadpunt. Dit is super handig, vooral als je vaak lange ritten maakt, bijvoorbeeld naar klanten of partners. De Parkeren & Laden app maakt het ook simpel om snel een laadpaal in de buurt te vinden en je favoriete plekken op te slaan. Zo bespaar je tijd en moeite.

  Transparantie in je financiën

  Het is super belangrijk om een helder beeld te hebben van je uitgaven als je een wagenpark beheert. Met bepaalde laad- en tankpassen krijg je elke maand een gedetailleerde rekening. Deze rekening laat precies zien wat je hebt uitgegeven aan tanken en opladen. Zo krijg je een goed overzicht van je kosten en wordt het eenvoudiger om je budget in de gaten te houden en te plannen. Voor bedrijven betekent dit geen onverwachte uitgaven en een betere controle over het budget. Wie wil dat nou niet?

  Zeer flexibel en schaalbaar

  Een ander sterk punt van deze systemen is hoe flexibel ze zijn. Het maakt niet uit of je een eenmanszaak, een klein bedrijf of een grote firma hebt, je kunt meerdere passen makkelijk beheren onder één account. Dit maakt het veel efficiënter om je wagenpark, groot of klein, te managen. En als je bedrijf groeit of verandert, is het heel simpel om extra passen toe te voegen of weg te doen. Dit maakt het een stuk makkelijker om met de tijd mee te gaan.

  Advertentie