After We Collided op Netflix: een echt romantisch drama

Laatst bijgewerkt: 7 december 2021

Ben jij echt in de mood voor een romantisch drama, maar heb je ze al bijna allemaal gezien op Netflix? Dan hebben we toch nog een tip voor je, mocht je deze film nog niet gezien hebben: After We Collided. Deze film uit 2020, geregisseerd door Roger Kumble, is het vervolg op de romantische dramafilm After We Fell, gebaseerd op de boekenreeks van Anna Todd. De film kwam in de zomer van 2020 in de bioscoop en was net als zijn voorgangers een groot succes. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je wat meer informatie over de film en waar je hem kunt kijken? We helpen je graag op weg!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wanneer komt After We Collided op Netflix?

  Op dit moment kun je After We Collided helaas nog niet op Netflix kijken in Nederland. Netflix heeft wel laten weten dat ze de rechten van de film gekocht hebben en dat ze de film sinds 22 december 2020 in hun bezit hebben. De keerzijde hiervan is dat de film in eerste instantie alleen naar de Amerikaanse versie van Netflix komt en in Nederland dan dus nog niet via de streamingdienst te bekijken is. Gelukkig is er wel een manier om hier omheen te werken zodat je alsnog After We Collided op Netflix kunt kijken. Met een VPN is het namelijk mogelijk om naar het Amerikaanse aanbod van de streamingdienst te kijken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een VPN aanbieder kiezen en daar een account aanmaken. Je moet hier dan wel een abonnement voor afsluiten, dus bedenk goed hoe vaak je er gebruik van gaat maken. Daarna kun je de software van de aanbieder downloaden en installeren op je apparaat. Dan kies je het land vanuit waar je op het internet wilt surfen en zet je met één knop je VPN verbinding aan.

  Het verhaal van After We Collided

  Hardin en Tessa hebben een punt gezet achter hun turbulente relatie en ieder verwerken ze de breuk op hun eigen manier. Hardin valt terug in slechte gewoontes, zoals drugsgebruik. Tessa probeert juist haar leven weer op te pakken en gaat stagelopen bij een uitgeverij, haar droomstage. Hier trekt ze al snel de aandacht van een aantrekkelijke collega die helemaal haar type is, gespeeld door Dylan Sprouse. Het lijkt een mooi nieuw begin voor haar te zijn, maar toch kan ze Hardin niet echt uit haar hoofd krijgen. Hij is nu eenmaal wel de liefde van haar leven en ze kan niet zomaar weglopen van haar gevoelens, al zou ze dat wel willen. After We Collided is het tweede deel van de filmserie gebaseerd op de After-boeken.

  After We Collided bij Pathé Thuis

  Heb je After We Collided gemist toen de film in de bioscoop was? Geen probleem, je kunt hem namelijk altijd nog kijken via Pathé Thuis. Je kunt de film daar kopen voor 3,99 euro. Het vervolg op After wordt ook wel After 2 genoemd en was vorig jaar een echte hit in de bioscopen. De schrijfster begon op het online platform WattPad met het schrijven van de boeken waar de films op gebaseerd zijn. Toen zagen de boeken er nog net wat anders uit. Anna Todd is namelijk groot fan van One Direction en dat was terug te zien in wat ze schreef. Toen de boeken ineens enorm populair werden en officieel uit zouden worden gegeven, moest ze de namen in het boek natuurlijk veranderen. De boeken worden inmiddels met open armen ontvangen door de Young Adult community en dat geldt ook voor de verfilmingen hiervan. Op YouTube kun je ook de trailer vinden van After We Collided, om alvast in de mood te komen.

  Andere After films

  After We Collided is het tweede deel in de filmreeks. Het eerste deel kwam in 2019 uit en heette ‘After’. In deze film is Tessa nog een naïef en verlegen meisje en komt ze in aanraking met de bad boy Hardin. Op dat moment heeft ze nog een vriendje van de middelbare school, maar ze voelt zich toch meteen aangetrokken tot Hardin. Het verhaal begint met veel aantrekken en afstoten. Uiteindelijk krijgen Tessa en Hardin een relatie, maar die relatie wordt al snel erg ingewikkeld. Inmiddels is er ook een derde film uitgekomen in september 2021, After We Fell (After 3). Deze film volgt weer een nieuw hoofdstuk in het leven van Tessa, die is aangenomen voor haar droombaan bij een uitgever in Seattle. Hardin’s jaloezie en onvoorspelbaar gedrag zorgen ervoor dat hun relatie steeds meer op springen begint te staan. Daarnaast komt Tessa’s vader ineens weer in beeld met schokkend nieuws over Hardin’s verleden. Dit brengt nog meer gevaar met zich mee voor de vurige en intense relatie tussen Hardin en Tessa. Kunnen ze het dit keer overleven als stel?

  Recensies van After We Collided

  Als je op zoek gaat naar recensies van After We Collided zul je verschillende meningen tegenkomen. Dat komt ook doordat zowel de boeken als de films vooral populair zijn onder de Young Adult community. Mensen die hier weinig mee hebben zullen de film dan ook een veel lagere beoordeling geven. Dit geldt ook voor de boeken van Anna Todd. Deze werden ook niet door iedereen goed ontvangen. De één noemt het ‘de nieuwe Fifty Shades of Grey’ en de ander noemt het ‘romantiek zonder enige diepgang’. Voor mensen die van YA houden is het zeker een aanrader.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer komt After We Collided naar Netflix?

  Op 22 december 2020 kwam After We Collided naar de Amerikaanse Netflix. Wanneer de film naar Netflix in Nederland komt, is helaas nog niet bekend.

  Waar kun je After We Collided online kijken?

  Je kunt deze film online kijken via Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Google Play en Apple TV+. De DVD’s met de full movie van After We Collided zijn verkrijgbaar bij Amazon en Bol.com.

  Is After We Collided gebaseerd op een boek?

  Ja, After We Collided is gebaseerd op de ‘After’-boekenreeks van Anna Todd.
  Advertentie