4 tips bij het afsluiten van een goedkoop internetabonnement

Laatst bijgewerkt: 9 februari 2024

We willen allemaal graag zo goedkoop mogelijk uit zijn in het leven. Dat zit in onze cultuur, maar het wordt ook ingegeven door het feit dat het leven simpelweg een stuk duurder geworden is de afgelopen tijd. Dat maakt dat je wellicht op zoek bent naar manieren om te besparen op kosten, en daarbij is het altijd goed om te kijken naar je vaste lasten, want daar kunnen structurele besparingen zitten. Het is logisch dat je kijkt naar je abonnement en daar mogelijk het een en ander in verandert. Bijvoorbeeld door je huidige internetabonnement te vervangen voor het goedkoopste internet dat beschikbaar is. We geven vier tips bij het afsluiten van een goedkoop internetabonnement.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Check de daadwerkelijk haalbare snelheid

  Bij goedkoop internet kom je in de regel uit bij DSL-internet. Dat is internet via de telefoonlijn. Dat is hoe internetverbindingen begonnen, dus je kunt je voorstellen dat het nogal een oude techniek is. Hij is wel verbeterd, maar kent nog steeds aanzienlijke beperkingen. Naast het feit dat de maximaal haalbare downloadsnelheid met DSL-internet aan de onderkant van het spectrum van kabelinternet zit, is het ook nog eens zo dat deze maximaal haalbare snelheid afneemt naar mate je woning zich verder van de wijkcentrale bevindt. Check goed op basis van je adres wat je daadwerkelijk mag verwachten en besluit of dit voldoende is om jouw behoeften te voldoen.

  Niet geschikt voor online gaming

  Speel je graag online games? Dan doe je er niet verstandig aan om voor een goedkoop internetabonnement te gaan, want dan ga je tegen aanzienlijk frustraties op lopen. Online gaming vereist een snelle transfer van data zowel ingaand als uitgaand om een soepele gameplay te kunnen hebben. Je kunt er donder op zeggen dat je een goedkoop internetabonnement gaat overvragen met zware online games en je spijt gaat krijgen van je keuze.

  Je hóeft geen tv te nemen

  Het combineren van een internet en televisie in één abonnement is zeer gebruikelijk. Maar dat betekent niet dat de twee per se altijd moeten samengaan. Je kunt immers ook een internetabonnement nemen zonder televisie. Dat kan je op maandelijkse basis geld schelen. Maar waarom zou je het doen? Omdat je misschien tegenwoordig alleen nog maar naar streamingsdiensten kijkt en eigenlijk voor spek en bonen een televisieabonnement hebt. En dat is natuurlijk gewoon zonde van het geld!

  Check reviews

  De ene aanbieder is de andere niet. Op het gebied van DSL-internet bestaat concurrentie, waardoor de prijzen interessant kunnen blijven. Maar dat betekent ook dat je een keuze moet maken uit de beschikbare aanbieders. Scheer ze niet over één kam, want ze kunnen verschillen op het gebied van kwaliteit van apparatuur, dienstverlening en klantenservice. Raadpleeg de reviews die gebruikers die je zijn voorgegaan online hebben achtergelaten. Zoek naar punten die daarin vaak terugkomen om te bepalen of er bepaalde problemen zijn die je kunt verwachten bij de provider in kwestie.

  Besef wel dat een goede internetverbinding ongeveer net zo belangrijk geworden is als elektriciteit. Zonder goede internetverbinding merk je pas hoe groot de rol van internet in je leven is. Kies daarom niet te snel voor het allergoedkoopste abonnement, maar overweeg goed wat precies je behoeftes zijn wat betreft het internetgebruik, en of dat ruimte biedt voor een versobering, of eigenlijk toch niet.

  Advertentie