Zeeman wol: waarom is het zo populair?

Laatst bijgewerkt: 16 november 2021

Bij de Zeeman koop je echt van alles, van kleding tot aan wol waarmee je zelf je kleding kunt maken. Zeeman is een Nederland familiebedrijf met een Hollandse koopmansgeest. In 1967 was het idee van een supermarkt voor kleding en textiel met extreem lage prijzen eigenlijk maar een absurd idee. Toch was dit precies het idee van meneer Zeeman, die zijn zaak efficiënt wist te organiseren. Hij snapte dat groot inkopen minder kosten betekende.

Zijn formule sloeg in als een bom en vanaf 1974 groeide het bedrijf als kool. Door een aantal grote overnames wist het bedrijf binnen een korte tijd naar een enorme grootte te groeien. Met de uiteindelijke overname van Brons in 1980 werd de Zeeman de grootste textieldiscounter van Nederland. De winkel staat vandaag de dag ook erg bekend om de goede Zeeman wol.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De mooiste wolsoorten

  De Zeeman wol is te krijgen in verschillende soorten en vele verschillende kleuren. Handwerken is de laatste tijd weer helemaal ‘in’, zelfs bij kinderen heeft deze sport enorm gewonnen aan populariteit. Zeeman voorziet in de grote behoefte aan Zeeman wol en biedt tevens alle producten aan die daarbij horen. Wil je breien of haken tegen een gunstige prijs, dan ben je bij Zeeman aan het juiste adres. ‘Goed en goedkoop’ is het credo van de textieldiscounter. De Zeeman koopt grote hoeveelheden garen in om de prijzen laag te houden. Daarnaast hebben de brei- en haakgaren van de Zeeman alleen een wikkel en geen volledige (plastieken) verpakking. Dit scheelt ook in de kosten, én is beter voor het milieu.

  Een populaire soort is de Zeeman wol Royal. Dit zijn garen gemaakt van acryl. Het voelt prettig aan, is zacht en blijft erg lang mooi. Natuurlijk is acryl geen echte wol, maar het is erg lastig om te onderscheiden van echt. Bovendien breit en haakt de Zeeman Royal wol lekker weg. Daarnaast is de prijs ontzettend laag, zeker in vergelijking met andere aanbieders van premium wolsoorten. De Zeeman heeft de Royal breigaren, net als alle andere breigaren, altijd op voorraad in de verschillende basiskleuren. Ieder seizoen komen daar weer een aantal nieuwe modekleuren bij, die een seizoen verder net zo goed weer verdwenen kunnen zijn. De Zeeman wol in de basiskleuren is echter erg consistent en dus altijd verkrijgbaar.

  Inspiratie nodig voor je zeeman wol?

  Ben je heel trots op je creaties? Dat kunnen we ons goed voorstellen, want met breiwerken kun je ontzettend veel moois maken. Zeeman weet dit ook en biedt een plek aan waar mensen hun creativiteit kunnen delen. Dit hebben ze ingericht op hun eigen website, op een sectie die de ‘knutsel pagina’ heet. Hier kun je je creaties delen met anderen, en de knutsels van anderen bewonderen en hier inspiratie van opdoen. Heb je even geen ideeën meer? Met de knutsel pagina weet je binnen no-time wat je allemaal met je Zeeman wol kunt doen.

  Altijd even de folders checken

  De Zeeman is nu echt zo’n winkel waar je altijd de aanbiedingen van kan vinden in de folders en flyers die door je brievenbus worden geduwd. Superhandig, want op die manier ben je in één keer op de hoogte van alle leuke aanbiedingen. Zo ook van Zeeman wol, die nog wel eens in de folder verschijnt.

  Bij Zeeman kun je naast het wol ook breinaalden kopen. Je kan zelf – heel handig – de dikte van de naalden kiezen. Om te weten hoe dik de naalden (ook wel pennen genoemd) moeten zijn, hoef je alleen maar even op de wikkel van de wol te kijken. Daar staan altijd twee diktes op. Stel: je bent iemand die altijd los breit, dan moet je de dunste naalden nemen. Als je juist altijd strak breit, dan is het voor jou beter om de dikste naalden te nemen. En als je wilt haken? Dan geldt precies hetzelfde.

  Wat je allemaal niet met Zeeman wol kan doen

  Met Zeeman wol kun je ontzettend veel kanten op. Zeeman heeft zelfs een soort ‘beroemde’ garen, namelijk de Julia breigaren. Met deze Zeeman Julia wol kun je allerlei mooie patronen maken. Inspiratiewebsite Pinterest staat vol met verschillende patronen die je kan gebruiken voor je volgende brei- of haakproject. Ook de Zeeman wol Supersoft is een soort wol die zeer goed verkocht wordt. Dit komt doordat je van deze wol lekker comfortabele truien en sokken kan breien. Online zijn erg veel Zeeman wol patronen te koop of gratis te verkrijgen. Deze patronen leren je hoe je bijvoorbeeld van die lekker warme sokken kan breien.

  Zeeman wol thuis laten bezorgen

  Natuurlijk is het fijn om de Zeeman wol zelf in de winkel te kopen, maar veel mensen vinden het ook handig om de wol te bestellen bij Zeeman. Dat kan natuurlijk gewoon! Door naar de website te gaan en te selecteren welke typen Zeeman wol jij wilt kopen, kun je dit vervolgens gewoon thuis laten bezorgen. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar, maar je hebt wel de beste kwaliteit wol in huis. Ideaal!

  De ene wol is de andere niet

  Wol kopen bij de Zeeman is een feestje. De Zeeman wol staat erom bekend goede kwaliteit te hebben en erg goedkoop en zeer kleurrijk te zijn. Toch is de ene wol de andere niet, ook niet bij de Zeeman. Er zijn nog best wat verschillende soorten te koop, en het is best handig als je je van tevoren even goed inleest in het hele verhaal. De Zeeman heeft Royal wol, die gemaakt is van acryl. Ook heeft de Zeeman Julia breigaren, Cathy, Sham, Milan en Natura. Ben je op zoek naar échte dikke breigaren? Dan zijn de Gianta breigaren voor jou zeer geschikt. Dit type Zeeman wol weegt in een bol 200 gram en heeft een lengte van 20 meter.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik Zeeman wol ook online kopen?

  Zeeman heeft ook een online shop waar je allerlei soorten Zeeman wol kunt kopen. Je kunt hier ook breinaalden bestellen.

  Waarom is Zeeman wol zo populair?

  Zeeman wol is voordelig en in heel veel kleuren te koop. Naast de vaste collectie, voegt Zeeman regelmatig nieuwe trendy kleuren toe waarmee je prachtige creaties kunt maken.

  Welke soorten Zeeman wol zijn er?

  Zeeman verkoopt allerlei soorten wol. Het verschil zit hem vooral in de dikte en de kleuren. Zo kun je kiezen tussen Julia, Cathy, Sham, Gianta, Milan en Natura breigaren.

  Advertentie