Zo bereid jij je goed voor op Carnaval!

Laatst bijgewerkt: 26 januari 2023

Verheug jij je al helemaal op Carnaval volgende maand? Dan ben je vast al volop bezig met je voorbereidingen op deze feestweek. Als je een fanatieke Carnavaller bent, wil je natuurlijk niets vergeten. Om je te helpen met de voorbereidingen op dit grote feest, zetten we de belangrijke voorbereidingen in dit artikel voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het perfecte kostuum

  De belangrijkste voorbereiding voor Carnaval is natuurlijk het samenstellen van je kostuum. Je kunt op veel plekken carnavalskleding kopen, maar waar je het beste heen kunt gaan is wel afhankelijk van wat voor soort outfit je wil. Als je het liefste gewoon een veelvoorkomend kostuum wil, of in ieder geval iets simpels, kun je gewoon naar iedere carnavalswinkel gaan. Iedere winkel heeft een uitgebreid assortiment aan carnavalskleding voor meisjes of jongens, maar ook voor volwassenen is er meer dan genoeg keuze. Wil je echter graag een uniek en goed uitgedacht en uitgewerkt kostuum, dan moet je op andere plekken gaan kijken. Wil je bijvoorbeeld als een minder bekend personage uit een film, serie of game gaan, dan vind je jouw kostuum waarschijnlijk niet in een carnavalswinkel. 

  De juiste accessoires voor bij je kostuum 

  Naast de kleding voor je kostuum, heb je natuurlijk ook de juiste accessoires nodig om je outfit compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende pruik, een bril, specifieke schoenen of schmink. Als je jouw gezicht wil gaan schminken, kun je simpele schmink vaak gewoon kopen bij een Carnavalswinkel. Maar als je een meer uniek kostuum wil, wil je misschien ook wel wat uitgebreidere make-up of schmink. In speciale winkels kun je zelfs schmink of make-up kopen die wordt gebruikt door grimeurs. Op YouTube kun je veel tutorials vinden over het toepassen van speciale make-up of schmink. Zo zorg je voor een kostuum dat zeker op gaat vallen deze Carnaval!

  Kaartjes kopen voor kroegen

  Als je in een grote stad Carnaval gaat vieren, is het belangrijk om van te voren uit te zoeken of je toegangsbewijzen nodig hebt voor de kroegen waar je graag naartoe wil. Een  groot deel van de cafés werkt tijdens Carnaval namelijk met toegangsbewijzen om te zorgen dat de maximale capaciteit van hun café niet wordt overschreden. Wil je echt graag naar een bepaalde kroeg toe, koop dan op tijd kaartjes. 

  Veelgestelde vragen

  Is Carnavalskleding NL betrouwbaar?

  95 % van de klanten die hier iets gekocht hebben, beveelt het aan. Dit is wel een indicatie van een betrouwbare webshop.

  Wanneer is Carnaval?

  Carnaval is in 2023 van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari. Vaak wordt er de rest van de week echter ook nog Carnaval gevierd.

  Waar kun je carnavalskleding kopen?

  Je kunt op veel verschillende plekken carnavalskleding kopen, van standaard carnavalswinkels tot speciale webshops voor meer unieke kostuums. 

  Advertentie