Sylvanian Families: Het nostalgische speelgoed

Laatst bijgewerkt: 31 januari 2022

Als je op zoek bent naar leuk speelgoed voor je kinderen waar je zelf ook nog een beetje van kan genieten, is het speelgoed van Sylvanian Families precies waar je naar op zoek bent. Het is speelgoed dat een beetje doet denken aan poppenhuizen en dat leuk is voor jong en oud. In plaats van poppen zijn de figuren van Sylvanian Families allerlei dieren, zoals konijntjes. De poppenhuizen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt en zijn dus nog realistischer en leuker voor kinderen om mee te spelen dan gewone poppenhuizen. Heb jij al speelgoed van Sylvanian Families in huis?

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Sylvanian Families

  Het speelgoed van het merk Sylvanian Families is gebaseerd op drie concepten: Natuur, familie en liefde. Het merk bestaat al sinds 1985 en is dus voor veel ouders lekker nostalgisch en dus ook een populaire keuze voor hun eigen kinderen. Al het speelgoed van dit merk is duurzaam en de figuurtjes zijn met de hand gemaakt van plastic en een fluwelen vloklaag. Dankzij die fluwelen laag voelen ze lekker zacht aan. Het speelgoed wordt gemaakt in China, maar wel op een eerlijke manier. Er komt geen kinderarbeid aan de productie te pas. Het speelgoed is te kopen in verschillende families: konijnen, olifanten, eekhoorns, katten en vandaag de dag ook otters, alpaca’s en koala’s. Je kunt de families dan ook nog uitbreiden met baby’s, peuters en opa’s en oma’s. Met behulp van dit speelgoed leren kinderen spelenderwijs alles over verhoudingen en relaties binnen een familie. Wat ook erg mooi is aan dit speelgoed is dat alle dieren uit verschillende families ook gewoon bij elkaar kunnen horen. Er wordt geen onderscheid gemaakt per diersoort.

  Verschillende gebouwen en huizen van Sylvanian Families

  Als je een eigen Sylvanian Village wil gaan opzetten, zijn er een hoop huizen en gebouwen waar je uit kunt kiezen. Om te beginnen kun je bijvoorbeeld het startershuis van Sylvanian Families aanschaffen. Het startershuis beschikt over een verwijderbare verdieping op de tweede verdieping die je ook naast de begane grond kunt plaatsen om die verdieping groter te maken. Naast een normaal huis kun je ook een boomhut kopen van Sylvanian Families. Er zijn verschillende soorten huizen en boomhutten waar je uit kunt kiezen. Naast pakketten met huizen en families kun je ook meubelsets, auto’s, bussen en speelgoed voor de kinderen van de families. Je kunt jouw Sylvanian Families ook op vakantie laten gaan met de caravan van het merk. In principe kun je dus bijna alles uit het dagelijkse leven naspelen met het speelgoed van dit merk. Mocht je een rijkere familie willen maken met jouw Sylvanian Familes, dan kun je ze zelfs in een landhuis laten wonen.

  Waar kun je het speelgoed van Sylvanian Families kopen?

  Je kunt het speelgoed van Sylvanian Families eigenlijk bij bijna alle speelgoedwinkels kopen, bijvoorbeeld bij de Intertoys. Daarnaast kun je het ook kopen in veel webshops of online marktplaatsen, zoals Bol.com. Mocht het speelgoed van dit merk niet helemaal in jouw budget passen, dan kun je zoeken naar uitverkopen. Het speelgoed van Sylvanian Families kom je namelijk op verschillende plekken tegen in de sale of in een outlet. Bij Bol.com zijn er een aantal keer per jaar grote uitverkopen waar veel producten tegen een lagere prijs te krijgen zijn. Die sales vinden vaak plaats rond Black Friday, de feestdagen en tijdens de Bol 7-Daagse. Door je aankoop goed te timen, kun je een hoop geld besparen.

  De voordelen van dit speelgoed

  Met behulp van dit speelgoed kunnen kinderen spelenderwijs van alles leren over relaties en verhoudingen binnen families. Ze kunnen een normaal, dagelijks leven naspelen, maar er ook een eigen verhaal van maken. Er zijn enorm veel mogelijkheden met dit speelgoed. De figuren kunnen allerlei dieren zijn die in verschillende soorten huizen of boomhutten kunnen wonen. In de huizen zijn alle dagelijkse voorwerpen aanwezig: meubels, auto’s, spullen om mee te koken, spullen om mee te poetsen, enzovoorts. Je kunt zelfs een heel eigen Sylvanian Village maken, compleet met allerlei winkels en diensten. Denk bijvoorbeeld aan een donutshop, een bakker en een sapbar. Je kunt zelfs instrumenten in de huizen van jouw familie zetten, voor nog meer detail. In de loop der jaren is het speelgoed natuurlijk op een aantal vlakken verbeterd. Zo kunnen de armen en benen van de figuurtjes nu bijvoorbeeld bewegen, wat bij de oudere collecties niet kon. Hierdoor kun je ze makkelijker overal neerzetten.

  Kleine details

  Het meest unieke punt van het speelgoed van Sylvanian Families is het oog voor detail waarmee de sets samengesteld zijn. Sommige sets bevatten piepkleine details, zoals appelpartjes, cupcakes, bestek, speentjes en flesjes. Het speelgoed is dus niet echt geschikt voor kleine kinderen die nog graag dingen in hun mond stoppen. Maar zodra ze die fase voorbij zijn, zullen je kinderen enorm veel lol beleven aan het speelgoed van Sylvanian Families. Het speelgoed is ook goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek van het kind. De producten van dit merk staan garant voor urenlang speelplezier. En aangezien het speelgoed zo duurzaam is en niet makkelijk stuk gaat, is het ook ideaal om weer door te kunnen geven aan de volgende generatie. Dat is toch super leuk?

  Veelgestelde vragen

  Wat is Sylvanian Families?

  Sylvanian Families is een speelgoedmerk dat al sinds 1985 bestaat. Het is vergelijkbaar met poppenhuizen, maar dan enorm gedetailleerd en met dieren in plaats van menselijke poppen.

  Voor wie is het speelgoed van Sylvanian Families geschikt?

  Het speelgoed van Sylvanian Families bevat veel kleine onderdelen, zoals cupcakes en bestek. Daarom is het niet geschikt voor de kleinere kinderen die nog graag speelgoed in hun mond stoppen. Als ze dit niet meer doen, kunnen kinderen prima met Sylvanian Families spelen.

  Waar kun je het speelgoed van Sylvanian Families kopen?

  Je kunt het speelgoed van Sylvanian Families in de meeste speelgoedwinkels kopen, maar ook in veel webshops waar speelgoed verkocht wordt en natuurlijk in de eigen webshop van Sylvanian Families. 

  Advertentie