Simple Dimple Fidget Toy: Een stukje speelgoed dat stress vermindert!

Laatst bijgewerkt: 31 januari 2022

Of je nu een kind bent, een puber, een jongvolwassene of een volwassene, we hebben allemaal wel eens last van stress. Het is niet altijd makkelijk om hier iets aan te doen, vooral als het niet helemaal duidelijk is waar de stress vandaan komt. Gelukkig zijn er wel altijd manieren om stress te verminderen, bijvoorbeeld met behulp van een Simple Dimple Fidget Toy. Het is een compacte Fidget Toy die je overal mee naartoe kunt nemen. Zo kan het je de hele dag door helpen om je stressniveau laag te houden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is een Simple Dimple?

  Een Simple Dimple is dus een Fidget Toy. Fidget Toys staan bekend als speelgoed dat kinderen met een leerprobleem of concentratieproblemen kan helpen meer informatie in zich op te nemen. De Simple Dimple is hier een variant van die erg compact is zodat je hem overal mee naartoe kan nemen. Het lijkt eigenlijk een beetje op een kleine popit, maar dan in de vorm van een sleutelhanger. Je kunt ze vinden met twee, drie of vijf dimples. Je kunt de dimples indrukken en dat werkt stressverlagend. Het is friemelspeelgoed, net als de andere Fidget Toys. Het verlaagt stress en verhoogd de concentratie omdat je iets om handen hebt om mee te friemelen. Het kan zelfs al gebruikt worden bij baby’s van 10 maanden om de zintuigen en hersenen te stimuleren. Het is onder andere goed voor het aanleren van motorische vaardigheden, zintuiglijke verkenning en causaal leren.

  Hoe werkt een Simple Dimple?

  Een Simple Dimple heeft dus twee, drie of vijf dimples. De dimples zijn gemaakt van siliconen en hebben over het algemeen een ronde vorm en je kunt ze indrukken. Als je er een indrukt, komt een andere weer naar boven en zo kun je dus eindeloos door blijven gaan. Dit lijkt een hele simpele handeling en dat is het eigenlijk ook, maar stiekem heeft het een positieve invloed op je hersenen en je stressniveau. Het is wetenschappelijk bewezen dat friemelen, of iets in de handen hebben, mensen helpt bij het opnemen van informatie. Vooral voor kinderen met een leerachterstand of problemen met de concentratie kan het echt helpen om het makkelijker te krijgen op school. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met ADHD of autisme. Helaas zijn de Fidget Toys niet meer altijd vrij toegestaan op scholen omdat docenten er in sommige gevallen problemen mee ondervonden. Dit is erg jammer, want het kan kinderen goed op weg helpen.

  Een Simple Dimple kopen in Nederland

  Als je een Simple Dimple wil gaan kopen voor jezelf of voor je kind, kun je dat op verschillende plekken doen. Als je goedkoop een Simple Dimple wil aanschaffen, kun je het beste kijken in het buitenland, bijvoorbeeld via een website zoals AliExpress. Of de kwaliteit dan ook hetzelfde is als de Simple Dimple toys uit Nederland, is wel maar de vraag. In Nederland zijn er gelukkig ook een hoop winkels waar je terecht kunt voor dit friemelspeelgoed. Je vindt de Fidget Toys natuurlijk bij speelgoedwinkels zoals de Intertoys, maar ook online kun je ze op veel plekken aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan webshops zoals Bol.com of fidgettoyskopen.nl. Als je graag een Simple Dimple wil kopen tegen een lagere prijs, maar wel graag in Nederland, dan kun je ook kijken of je ze tweedehands op Marktplaats kunt vinden. Bij Bol.com is de kans ook groot dat je ze soms in de sale zult aantreffen. De webwinkel heeft namelijk ieder jaar een aantal grote uitverkopen, onder andere rond Black Friday, de feestdagen en de Bol 7-Daagse. Tijdens deze sales krijg je korting op een groot deel van de producten die de webwinkel verkoopt. Sommige Fidget Toys kun je ook zelf maken, hiervan kun je veel tutorials en filmpjes vinden op internet.

  Werkt de Simple Dimple echt tegen stress en concentratieproblemen?

  Zoals we al eerder aangaven, is het wetenschappelijk bewezen dat iets in je handen hebben of friemelen ons brein helpt bij het opnemen van informatie. Het kan dit proces dus zeker makkelijker voor je maken als je hier normaal gesproken meer moeite mee hebt dan anderen. Je ziet dit zowel bij kinderen als bij volwassenen, maar bij volwassenen uit dit zich meer in het aantekeningen maken tijdens een vergadering of kleine tekeningetjes maken tijdens een telefoongesprek. Maar het kan dus ook met behulp van Fidget Toys. Vooral voor kinderen kan deze speelse manier goed werken om beter op te kunnen letten op school en minder snel te veel prikkels binnen te krijgen. De Simple Dimple werkt namelijk ook tegen spanning en stress, omdat het je ervan afleidt. Daarnaast geeft het herhalen van bewegingen met materialen met een fijne structuur je een fijn en prettig gevoel. Er is zelfs een onderzoek geweest waaruit bleek dat demente patiënten rustiger worden als ze doekjes krijgen om mee te friemelen. Dit is ook te herleiden naar onze tijd als baby, wanneer we aan een speen zuigen om onze mond bezig te houden met een herhalende beweging. Hierdoor blijven baby’s over het algemeen stil en rustig. Voor jonge kinderen is het spelen met dit soort speelgoed ook goed voor hun motorische ontwikkeling. Om te leren moet een jong kind gebruik kunnen maken van al zijn of haar zintuigen. Leren doen we immers niet alleen met ons hoofd, maar met ons hele lichaam.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een Simple Dimple Fidget Toy?

  Een Simple DImple is een Fidget Toy met twee, drie of vijf siliconen dimples die je in kunt drukken. Als je er een indrukt, komt er weer een andere omhoog. Zo kun je dus eindeloos door blijven gaan.

  Waar kun je een Simple Dimple kopen?

  Je kunt een Simple Dimple op verschillende plekken kopen, zoals speelgoedwinkels, webshops en online marktplaatsen. Je kunt ze ook uit het buitenland bestellen, bijvoorbeeld via AliExpress.

  Zijn er meerdere variaties van de Simple Dimple?

  De Simple Dimple is een sleutelhanger model, maar je hebt ook de popit van Fidget Toys. Dat is eigenlijk een Simple Dimple, maar dan een stuk groter en met meer siliconen rondjes.

  Advertentie