De voordelen van een refurbished computer

Laatst bijgewerkt: 13 januari 2023

Refurbished laptops zijn tweedehands computers die zijn onderzocht, schoongemaakt en gerepareerd voordat ze aan een nieuwe eigenaar worden verkocht. De oorspronkelijke maker van de laptop reviseert in de fabriek gereviseerde computers; derden verkopen echter ook refurbished laptops. Over het algemeen is het kopen van een refurbished computer goedkoper dan een gloednieuw exemplaar. Zo’n gebruikte pc heeft echt nog meer voordelen, waarover je hieronder meer leest. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beproefde computer

  Refurbished computers worden grondig gecontroleerd en getest voordat ze worden verkocht. Dat is niet het geval met verse nieuwe laptops. Houd er bij het bepalen of refurbished laptops voor je geschikt voor zijn, rekening mee dat ze betrouwbaarder zijn dan gloednieuwe computers! Nieuwe computers zijn immers niet getest, dus je weet nooit of je een kapotte machine uit de doos haalt. Hoewel sommige refurbished laptops mogelijk beschadigd zijn of defecte onderdelen bevatten, kun je erop vertrouwen dat ze grondig zijn geïnspecteerd. Alle defecte componenten zijn vervangen, waardoor de computer in een nieuwe staat wordt hersteld. Ze renoveren niet alleen de elementen, maar reviseren ook de buitenkant van hun goedkope opgeknapte laptops om ze er als nieuw uit te laten zien. 

  Goede specificaties

  Door een gebruikte laptop te kopen, krijg je toegang tot specificaties die voorheen buiten je prijsklasse lagen. Een harde schijf van 1 TB kan bijvoorbeeld te duur zijn geweest als je alleen op zoek was naar iets nieuws. Als je echter naar gereviseerde computers kijkt, zul je merken dat betere onderdelen goedkoper zijn. De meeste mensen hebben liever een opgeknapte krachtige machine dan een nieuwe computer met lagere specificaties.

  Goedkoper

  Het meest voor de hand liggende argument om gebruikte apparatuur aan te schaffen, is de besparing. Het is geen geheim dat het kopen van de meest recente computer duur kan zijn. Aan de andere kant zijn refurbished toestellen te vinden voor 50% of meer korting! De besparingen zijn behoorlijk aantrekkelijk voor zowel individuele consumenten als bedrijven. Het oude gezegde “je krijgt waar je voor betaalt” is meestal waar. In de wereld van technologie kun je echter minder betalen en toch meer ontvangen. Heb je interesse in het kopen van refurbished laptops? In de meeste gevallen zijn de besparingen de moeite waard, vooral wanneer je gebruikte laptops van een gerenommeerde leverancier koopt. 

  Langere garantie

  Zijn gereviseerde laptops acceptabel wat betreft garanties? Dat hangt af van waar je winkelt. Verlengde garanties zijn gelukkig over het algemeen beschikbaar voor zowel laptops als MAC-apparaten Ze bieden gratis technische ondersteuning als je problemen ondervindt. Als je twijfelt over het kopen van een gereviseerde machine, zou de garantie je gerust moeten stellen. Zo weet je namelijk zeker dat je over een lange periode kunt genieten van de refurbished computer. 

  Goed voor het milieu

  Het gebruik van refurbished laptops is het meest milieuvriendelijke alternatief. Voor de productie van computers zijn aanzienlijke middelen nodig, en het kopen van opgeknapte laptops garandeert dat die middelen niet worden verspild. Zijn refurbished laptops milieuvriendelijk? Absoluut! Je kunt het milieu helpen door oude apparatuur te hergebruiken in plaats van nieuwe te kopen.

  Advertentie