Pokerset, hoe werkt het?

Laatst bijgewerkt: 23 oktober 2021

Pokeren is een spel wat van oudsher al heel erg bekend is om te spelen. Vroeger in de tijd van de cowboys werd het al gespeeld, vaak om geld. Nu gebeurt dat nog steeds, maar dan in de vorm van chips die je in kunt kopen en later kan gebruiken om je inzet mee bekend te maken. Een pokerset kopen kan je in heel veel verschillende winkels. Zo kan je een pokerset bij de Action kopen maar ook in andere winkels is er een pokerset te koop. Wij vertellen jou meer over de pokerset van nu.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waaruit bestaat een pokerset?

  Een pokerset bestaat standaard uit kaarten en fiches. De fiches hebben een waarde van tussen de 1 en de 10.000 dollar. Het is geheel afhankelijk van welke set je koopt. Een pokerset kopen hier in Nederland is anders dan in bijvoorbeeld Amerika. De waarde van de chips staat op de chip zelf aangegeven. De chips zijn gemaakt van een hard plastic en hebben allemaal dezelfde doorsnee. Je hebt pokerchips gemaakt van plastic maar ook van andere materialen. In de pokerset van de Action zitten plastic pokerchips.

  Behalve de chips zit er vaak ook een pakje kaarten in de set en een speelkleed waarop je kunt spelen. Dat laatste wordt niet heel vaak gebruikt omdat het 9 van de 10 keer alleen maar vervelend heen en weer schuift. De meest gangbare pokerset bevat 500 chips. Dit is voldoende om met ongeveer 6 personen ermee te kunnen spelen.

  Je kunt ook poker chips apart kopen zonder dat je meteen een hele set hoeft aan te schaffen. Reis je veel en wil je graag toch op vakantie ook pokeren? Dan is er ook een mini pokerset die je kunt kopen, erg handig en ook leuk om cadeau te doen.

  Waar kun je een set aanschaffen?

  We hebben al een winkel laten vallen waar je een pokerset kunt kopen. De pokerset prijs loopt erg uiteen, van zo’n €30 tot €60 en zelfs hoger. Op zoek naar een goedkope pokerset? Dan is de Action natuurlijk een prima keuze. Maar je kunt ook een pokerset bij Hema kopen of een pokerset bij de Kruidvat. Deze zijn hier overigens niet altijd verkrijgbaar. Houd hiervoor de reclamefolders in de gaten. Natuurlijk is een grote webwinkel als Bol.com ook de aangewezen plek om een pokerset te kopen. Zo zie je dus dat een casino poker set niet iets is waar je heel erg voor op zoek moet. De meest verkochte set is de Texas Holdem pokerset. Dit is een standaard set. Wanneer je deze pokerset op Bol.com koopt, dan heb je het grote voordeel dat je hem lekker thuis bezorgd krijgt zodat jij er niet eens de deur voor uit hoeft.

  Je hebt een pokerset, maar hoe werkt het?

  Nu je een set hebt aangeschaft moet je natuurlijk ook het spelletje gaan spelen. De meesten weten wel waar ze mee bezig zijn voordat ze een set aanschaffen, maar het kan ook gebeuren dat jij een pokerset cadeau krijgt terwijl je eigenlijk niet eens weet hoe het spelletje in elkaar zit. Dan wordt het de hoogste tijd om het spelletje te leren kennen. Wij zullen jou de basis een beetje uitleggen.

  De regels van poker in het kort

  Er zijn in poker een aantal verschillende varianten te noemen. De meest bekende variant is toch zeker Texas Holdem poker. Het doel van dit spel is de hoogste combinatie maken met de 2 kaarten die je hebt gekregen met daarbij de 3 kaarten die open op tafel zijn gelegd. In het verloop van het spel komt er per ronde nog 1 kaart bij. In totaal heb je dus uiteindelijk vijf kaarten op tafel en twee in je hand. Met deze kaarten moet je een goede combinatie maken waarbij je alleen de hoogste kaarten gebruikt.

  Je speelt met een groepje mensen tussen de 2 en de 10 man en 1 deck kaarten van 52 stuks. In elke ronde die er gespeeld wordt krijgt men 2 kaarten die elk een waarde hebben. Door de dealer worden er om te beginnen 3 kaarten zichtbaar op tafel gelegd. Iedereen kan deze kaarten dus zien. De speler die de hoogste hand heeft, die heeft de ronde gewonnen, maar wanneer heb je nu eigenlijk de hoogste hand?

  Laten we het eerst even hebben over de waarde van de kaarten. De aas heeft een waarde van 1 of 11. De boer, vrouw en koning hebben een waarde van 10 punten en de andere kaarten hebben de waarde die erop staat. Het is de bedoeling om een goede combinatie te bemachtigen. Je kunt bijvoorbeeld een straat bij elkaar spelen. Dit kan zijn een 4,5,6,7 en 8 maar ook een 9,10, boer, vrouw en koning. Beide zijn een straat maar de tweede is hoger dan de eerste. Je kunt ook een full house combineren. Dat zijn 2 en 3 dezelfde waarde kaarten. Bijvoorbeeld 2 keer een 5 en 3 keer een 8. Je hebt een two pair wanneer je 2×2 dezelfde kaarten in je handen hebt. Bijvoorbeeld 2 keer een 9 en 2 keer een aas. Bij elke ronde kun je een aantal fiches naar wens inzetten. De fiches hebben verschillende waardes, van 1 tot 10.000 euro of dollar. Wanneer jij aan het einde van het liedje de hoogste hand hebt, dan win je de inzet die andere spelers hebben gedaan.

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik een pokerset kopen?

  Pokersets kun je bij veel winkels kopen. Bijvoorbeeld bij de Blokker, Bol.com, spellenwinkels en soms zelfs bij de Action. Vooral Texas Holdem pokersets worden veel verkocht. Je kunt ook losse fiches kopen als je er een paar kwijt bent.

  Hoe duur is een pokerset?

  Meestal ligt de prijs voor een pokerset zo tussen de €30 en €60. Wil je een goedkopere set? Dan kun je eens kijken bij de Action of SoLow. Deze zijn meestal van wat mindere kwaliteit, maar je kunt er natuurlijk prima mee spelen, zeker als beginner.

  Hoeveel chips zitten er in een pokerset?

  In de meeste pokersets zitten 500 chips. Deze chips worden ook wel fiches genoemd. In een set vind je verschillende fiches met meerdere kleuren en waardes.

  Advertentie