3 tips voor het online kopen van verf 

Laatst bijgewerkt: 29 december 2022

Mensen zijn erg kieskeurig als het gaat om het kopen van verf voor hun huis en vooral als het online moet worden gekocht. Het is beter om alle aanbevelingen van derden en enige berichtgeving op sociale media in overweging te nemen voordat je je Sikkens verf kopen doet. Vasthouden aan een merk bij het online kopen van kleuren houdt je op een veilig randje, aangezien verf veel te maken heeft met de kwaliteit en het merk. Het online kopen van verf heeft zijn eigen voordelen, aangezien je een eenvoudig en ongecompliceerd medium krijgt om de kleuren van je keuze te selecteren en deze vervolgens gemakkelijk bij je thuis te laten bezorgen. Maak hierbij gebruik van de onderstaande tips! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kijk naar het retourbeleid 

  Na ontvangst van de verf vond je de kleur te fel voor je kamer. Wat nu te doen? Kun je de verf retourneren en een andere laten bezorgen voor dezelfde prijs? Er zijn enkele goede merken die worden geleverd met het retourbeleid van Amazon waarmee je de verf kunt retourneren voor een volledige teruggave. Merken als Clare en Backdrop staan ​​ook achter hun producten en bieden een eenvoudig retourbeleid voor hun trouwe klanten met volledige terugbetaling. Er zijn echter enkele merken die strikt hun winkelbeleid volgen en een dergelijk retourbeleid niet voeren. Kijk daarom goed naar het retourbeleid van de webshop waarop je verf gaat kopen. Zo weet je zeker of het mogelijk is om de verfblikken terug te sturen als je niet tevreden bent. 

  Kies de juiste kleur

  Mensen aarzelen vaak om verf online te kopen, alleen maar omdat ze die verf niet persoonlijk kunnen zien. Tegenwoordig hebben de meeste verfwinkels het proces van het selecteren van verf zo gemakkelijk gemaakt dat je de juiste keuze kunt maken. Merken als Sherwin-Williams en Valspar bieden bijvoorbeeld virtuele proefstudio’s aan waarmee je via een app eenvoudig de verf in je kamer kunt visualiseren. Het proces is best handig en stelt je in staat een verfkleur beter te beoordelen dan deze persoonlijk te bekijken. Sommige detailhandelaren bieden ook verschillende kleurafstemmingstechnologieën aan om zeker te zijn van het type verf dat moet worden gekocht. Met ColorSmart van Behr kun je een foto van je kamer uploaden naar de app en deze past automatisch de kleur voor je kamer aan. 

  Denk aan de langetermijneffecten

  Het kiezen van een verf vereist een goed begrip van het type verf dat op de markt verkrijgbaar is, omdat je echt verder moet gaan dan de kleur en het merk zelf. Je kunt zeker verfspuitgereedschap gebruiken om je muren prachtig te kleuren. Maar daarvoor moet je je concentreren op de chemische emissies en andere ingrediënten van de verf. Je brengt veel tijd thuis door tussen die gekleurde muren en als je verf een schadelijke geur of damp afgeeft, kan dit jij en je gezin behoorlijk ongemakkelijk maken. Bovendien heeft het een aantal ernstige gezondheidsrisico’s als je langdurig aan dergelijke verven wordt blootgesteld. Het is dus beter om een ​​verf te overwegen die milieuvriendelijk is en een gunstig effect heeft op de gezondheid van je gezin.  

  Advertentie