Op zoek naar een leuke mop? Dit zijn de 8 leukste moppen!

Laatst bijgewerkt: 20 augustus 2022

Humor is erg belangrijk voor ons als mensen. We lachen graag en het is een goede manier om indruk op iemand te maken die je net hebt ontmoet. Daarnaast is het ook een hele leuke manier om je kinderen bezig te houden of ze op te vrolijken als ze niet zo goed in hun vel zitten. Kinderen zijn onschuldig en vaak eenvoudig aan het lachen te krijgen, maar dan nog moet het natuurlijk wel grappig zijn. Ben jij op zoek naar leuke moppen om je kinderen te vertellen? In dit artikel zetten we er een aantal voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat zijn grappige moppen?

  Humor is natuurlijk erg persoonlijk, hierdoor kan iets dat jij heel grappig vindt voor een ander helemaal niet grappig zijn. Gelukkig is dit met kinderen vaak nog wat eenvoudiger, ze zijn nog wat makkelijker aan het lachen te krijgen. Heeft jouw kindje geen goede dag en heb je even geen inspiratie voor wat goede moppen? Hieronder zetten we er een aantal op een rij om je te helpen:

  Raadsels voor kids

  1. Waarom vliegen vogels vooral in de winter naar warmere landen? Dat is makkelijker dan lopen.
  2. Hoe noem je een oude sneeuwpop? Water.
  3. Waarom durft een koe niet goed moppen te vertellen? Hij is bang dat zijn vrienden ‘boe’ gaan roepen.
  4. Met welke hand is het makkelijker om te schrijven? Geen van beiden, want schrijven doe je toch met een pen!
  5. Welke naam geef je een hond zonder poten? Het maakt niet uit welke naam je hem geeft, hij komt toch niet naar je toe als je hem roept.
  6. Als er vijftig mensen onder één paraplu staan, maar niemand wordt nat, hoe kan dat dan? Het regent niet.
  7. Hoe laat is het wanneer de klok dertien keer slaat? Hoog tijd om naar een klokkenmaker te gaan.
  8. Wat is het hoogtepunt van onaardig zijn? Iemand die een bril draagt veel sterkte wensen. 

  Leuke moppen voor kinderen

  1. Een cowboy bij de kapper
   Een cowboy gaat naar de kapper, maar als hij buiten komt… Pony weg!
  2. Dino in de trein
   Een man die ‘s ochtends in de trein zit ziet dat er een dinosaurus tegenover hem zit. Hij zegt: ‘Dat zie je ook niet vaak: een dinosaurus in een trein’. De dino kijkt hem aan en zegt: ‘Nou, kijk maar even goed dan, want morgen is mijn brommer weer gemaakt’.
  3. Een grote zandbak
   Er lopen twee zandkorrels door de woestijn. De ene zegt tegen de andere: ‘Ik heb het idee dat we worden gevolgd!’
  4. Goudvis bij de dokter
   Er komt een goudvis bij de dokter. Al voordat hij iets kan zeggen, zegt de dokter: ‘Ah, ik zie het al: uit de kom!’
  5. Iedere dag een dropje
   Marieke neemt iedere dag als ze naar school gaat een dropje mee voor haar juffrouw. Op een dag heeft ze er echter geen bij zich. De juf vraagt: Hoe komt het dat je vandaag geen dropje mee hebt genomen?’ Waarop Marieke zegt: ‘Mijn konijn is gisteren weggelopen en we hebben hem nog niet gevonden’.
  6. Haaien begroeting
   Twee haaien komen elkaar tegen in de zee. De ene haai zegt tegen de andere: ‘Haai haai!’
  7. Twee ballonnen
   Twee ballonnen zweven samen door de woestijn. Op een gegeven moment zegt de ene ballon tegen de andere: ‘Kijk uit, een cactussssssss!’ De andere roept: ‘Ik ben niet BANG!’
  8. Een bril nodig
   Stijn gaat naar de dokter en zegt: ‘Ik denk dat ik een bril nodig heb’. De man achter de balie antwoordt: ‘Ja, dat denk ik ook, dit is namelijk de kaaswinkel!’

  Waarom is lachen gezond?

  Uiteindelijk is het doel van moppen natuurlijk om iemand aan het lachen te maken. Logisch ook, want lachen is super gezond. Als je lacht, maak je namelijk meer gelukshormonen aan. Deze hormonen zorgen dat jij je gelukkig voelt en ze werken zelfs pijnstillend. Daarnaast is lachen ontspannend voor ons lichaam en voor onze geest, geeft het ons energie en zorgt het ervoor dat jij positiever wordt en anders naar het leven gaat kijken. Gelukkig kennen jouw hersenen het verschil niet tussen een echte en een neplach, dus ook bij een neplach worden deze hormonen aangemaakt. Toch nog een voordeel van jezelf forceren te lachen!

  Iedereen die een half uur per dag lacht in totaal, loopt een kleinere kans op een hartaanval. Dit betekent niet dat het onmogelijk wordt, maar de kans is zeker wel kleiner. Onderzoekers hebben namelijk aan kunnen tonen dat lachen de productie van het stresshormoon cortisol vertraagt. Hierdoor heb je minder kans op bepaalde aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door cortisol. Een ander voordeel van veel lachen, is het dat het jouw immuunsysteem een boost geeft. Hierdoor wordt je dus veel minder snel ziek. Ten slotte is lachen een soort mini work-out: als je lacht gebruik je wel 15 spieren in je gezicht, maar ook spieren in je buik en middenrif. Wanneer je 10 tot 15 minuten lacht verbrand je wel 50 calorieën. Lachen heeft dus veel meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de positieve invloed die het heeft op jouw omgeving.

  Veelgestelde vragen

  Wat is de beste mop ter wereld?

  Twee jagers zijn in het bos, maar ineens zakt één van hen ineen. Hij lijkt niet meer te ademen en heeft een wezenloze blik in zijn ogen. Zijn maatje pakt snel zijn telefoon en belt 112. Met stokkende stem zegt hij: ‘Mijn vriend is dood!’ De telefonist antwoordt: ‘Rustig aan, ik kan helpen. Om te beginnen moeten we zeker weten dat hij dood is.’ Er volgt een stilte, daarna klinkt er een geweerschot. De man komt terug aan de telefoon en zegt: ‘Oké, wat nu?’

  Wat zijn grappige moppen?

  Er bestaan een hoop leuke moppen, vaak zijn vooral woordgrappen erg populair op feestjes, of leuke raadsels.

  Wat is een leuke mop?

  Er komt een goudvis bij de dokter. Al voordat hij iets kan zeggen, zegt de dokter: ‘Ah, ik zie het al: uit de kom!’ 

  Advertentie