Lego Technic: bouw jij een Lamborghini of Ferrari?

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2022

Lego Technic is de technische variant van het bekende Lego. Deze versie is wat meer georiënteerd op het maken van auto’s, vrachtwagens en allerlei andere industriële apparaten. De technische graad is een stukje hoger, en het uiteindelijke realisme van de bouwwerken ligt tevens ook een stuk hoger. Een Lego Technic auto kan er bijvoorbeeld al gauw uitzien als een echte modelauto.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Stimuleert je geest

  Lego Technic is een ideale manier om je geest te stimuleren. Het daagt je namelijk uit om op een andere manier naar de wereld te kijken. Je ruimtelijk inzicht wordt op de proef gesteld, net als je creativiteit. Je dient de puzzelstukjes van het bouwwerk zo in elkaar te stoppen, dat er uiteindelijk een heel fraai eindresultaat op tafel komt. Lego Technic speelgoed tilt Lego sets naar een geheel nieuw niveau. Of het nu gaat om versnellingsbakken, wielen of assen, er is geen betere manier voor jonge bouwers om spelenderwijs te leren hoe echte machines werken. En met CONTROL+, de gratis app die verbinding maakt met veel gemotoriseerde Lego Technic sets, kun je beweging, geluid én gloednieuwe uitdagingen toevoegen. Hoe leuk is dat?

  De prijzen van Lego Technic liggen over het algemeen wel een stukje duurder dan die van de normale Lego. Dit komt doordat de onderdelen wat ingewikkelder worden gemaakt, waardoor de productiekosten een stukje hoger liggen. Maar de uiteindelijke ontwerpen stralen ook meer luxe uit. Zo is er de mogelijkheid om een Lego Technic Lamborghini of zelfs een Ferrari te maken. Door deze stukje voor stukje in elkaar te zetten, heb je uiteindelijk een hele mooie auto.

  Dure smaak

  Lego Technic is er voor de creatieve klussers die het ook mooi vinden om technisch innovatieve en complexe ontwerpen in elkaar te zetten. Zo heb je alleen bij Lego Technic de mogelijkheid om een Lego Technic Porsche te maken. Deze normaal zo dure auto, kun je thuis in enkele stappen in elkaar zetten. Deze kun je dan op een mooi plekje in je huis neerzetten. Het is natuurlijk helemaal fijn als je een Lego Technic aanbieding tegen het lijf loopt. Lego Technic is namelijk niet de goedkoopste soort Lego die er is. De kosten kunnen al gauw oplopen als je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt, die rond kerst of Sinterklaas allemaal een pakketje Lego Technic verwachten.

  Een leuk cadeau idee kan bijvoorbeeld zijn: de Lego Technic Bugatti. Deze peperdure racewagen is er ook in het klein. Door de auto onderdeel voor onderdeel in elkaar te zetten, kun je er al spelenderwijs achter komen hoe het interieur van de auto in elkaar zit. Omdat je veel van de Lego Technic bouwsels ook met een app kan besturen, neemt het speelplezier alleen maar toe. Het is tevens een ideale manier om een kind die veel achter zijn of haar telefoon zit, over te halen om toch met fysiek speelgoed te gaan spelen.

  Lego Technic voor de beste prijs

  Natuurlijk wil jij je Lego Technic onderdelen voor de best mogelijk prijs kopen. Dan volgt uiteraard de vraag: waar kun je het beste goedkope Lego Technic kopen? Er zijn een aantal plaatsten waar je terecht kunt als je op zoek bent naar (goedkope) Lego Technic. De eerste is natuurlijk op de site van Lego zelf. Hier kun je kiezen uit een enorm aanbod van verschillende soorten Lego. Niet op de laatste plaats natuurlijk Lego Technic. Als je een kijkje neemt op de website van Lego, dan tref je al snel mooie bouwsels zoals een Lego Technic motor, maar ook de befaamde Lego Technic kraan. Deze kraan is te bedienen middels een app, en kan daadwerkelijk dingen tillen en verplaatsen. Voor een leuke Lego Technic aanbieding moet je echter wel wat verder zoeken. Lego heeft zelf op haar eigen website niet zo heel vaak een interessante aanbieding.

  De bol.com Lego Technic afdeling is wellicht interessanter. Hier kun je vaak voor een gereduceerd tarief mooie Lego Technic sets aankopen. Ook losse Lego Technic onderdelen kun je hier aanschaffen. Ideaal voor als je een keer wat onderdelen wilt bijbestellen. Het komt namelijk geregeld voor dat je een onderdeel kwijtraakt. Ook kan het leuk zijn om extra onderdelen bij te bestellen, zodat je deze kan gebruiken voor je nieuwe, creatieve projecten.

  De technische Legoversie

  Lego Technic is een minder bekende, maar nog steeds veelgebruikte variant van het normale Lego. Lego Technic is een deel van de Lego productlijn. Het speelgoed is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit speelgoed is in 1977 geïntroduceerd, maakte aanvankelijk deel uit van de System productgroep, maar vanaf 1984 wordt het Technic genoemd. Tot ongeveer 1977 waren de kleuren van de verschillende onderdelen geverfd in de primaire kleuren. Je zag de onderdelen in rood, geel en blauw. De asjes waren wit, en de sluitnippels voornamelijk rood.

  In 1987 was er een kleine revolutie op de speelgoedmarkt. In dat jaar introduceerde Lego Technic namelijk de pneumatische functies van het speelgoed. Dit zorgde ervoor dat veel meer verschillende apparaten gebouwd konden worden. Ook apparaten die veel meer nadruk legden op de wat zwaardere industrie. Denk hierbij aan vrachtwagens en hijskranen. Er zijn in de Lego Technic wereld een aantal hoofdthema’s waarin gebouwd wordt. We onderscheiden hierin de bouwvoertuigen, zoals een graafmachine en bulldozer, de landbouwvoertuigen zoals trekkers, de vrachtwagens en tot slot het transport. In die laatste categorie zien we ook Lego Technic schepen, helikopters en vliegtuigen.

  Veelgestelde vragen

  Wat is de beste plek om Lego Technic te kopen?

  Je kan relatief simpel via de site van Lego zelf heel erg veel verschillende soorten Lego Technic aanschaffen. Dit is niet per se de beste plek, aangezien er op veel andere plekken nog wel eens wordt gestunt met de prijzen. Lego doet dit zelf over het algemeen een stuk minder.

  Waar koop ik losse Lego Technic onderdelen?

  Losse Lego Technic onderdelen kun je vinden op de site van Lego. Daarnaast kun je ook terecht bij een groot aantal speelgoedwinkels, maar ook online aanbieders zoals bol.com verkopen met regelmaat losse Lego Technic onderdelen.

  Waarom is Lego Technic duurder?

  Dat komt doordat de onderdelen van Lego Technic over het algemeen moeilijker zijn om te maken dan de normale Lego. Dit zorgt ervoor dat de productieprijzen wat hoger liggen.

  Advertentie