Houten ringen: wat kun je er allemaal mee maken?

Laatst bijgewerkt: 26 november 2021

Iedere hobby klusser heeft wel een paar houten ringen in huis. Met een goeie houten ring kun je iets mooi vastzetten, of juist iets decoreren. Houten ringen worden ook veel gebruikt door mensen die bezig zijn met het maken van mooie sieraden. In dit artikel kijken we naar een paar verschillende plekken waar je houten ringen kunt kopen en vertellen we je wat je er allemaal mee kunt doen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Lekker creatief bezig zijn met houten ringen

  Houten ringen worden voornamelijk gebruikt door creatievelingen om mooie handwerken te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan babyspeelgoed of leuke kleine versierinkjes op vogelhuisjes. Je ziet vaak dat de houten ringen die te koop worden aangeboden niet eens gemaakt zijn met als doeleinde creatieve werkjes te maken. Vaak zijn de houten ringen geproduceerd voor bijvoorbeeld gordijnrails, en krijgen ze op deze manier een 2e leven.

  Op Creamijn.nl vind je een selectie aan leuke houten ringetjes. Hier vind je bijvoorbeeld een houten ring van 30 cm, maar ook een houten ring van 100 cm. Er zit vaak een binnen- en een buitenmaat op de ringen. Het is verstandig hier even goed naar te kijken, aangezien dit per ring nogal eens kan verschillen. Het zou immers zonde zijn als je er te laat achter komt de verkeerde ring te hebben gekocht. De ringen van Creamijn.nl hebben geen speciaal keurmerk en daarom is de afkomst van de ringen dus onbekend. Mocht je deze ringen gaan gebruiken voor werkjes die voor kinderen bedoeld zijn, let er dan wel op dat alle ruwe plekjes van de ringen zijn verwijderd.

  Kant en klare houten ringen

  Niet alle ringen die online te koop te vinden zijn, zijn bedoeld voor creatieve werkjes. Sommige ringen worden ook verkocht als alternatief voor een ijzeren ring. Door verschillende houtsoorten door elkaar te gebruiken kan Studiomooibos.nl bijvoorbeeld hele fraaie houten ringen maken die men kan dragen. Dit kunstatelier is in staat om maatwerk te leveren en kan hele mooie ringen binnen afzienbare tijd maken. De ringen zijn verkrijgbaar in iedere denkbare maat en kunnen vervaardigd worden van verschillende soorten hout. Op die manier ontstaan er unieke ringen. Er wordt zoveel mogelijk resthout hergebruikt. Het is mogelijk om een ring uit de collectie te kopen, maar je kan ook zelf verschillende houtsoorten selecteren waar de ring van gemaakt moet worden.

  Knutselen met de kleine

  Hout is een fantastisch materiaal om lekker creatief mee te zijn. Het is een directe referentie naar de natuur en alles wat mooi is om ons heen. Daarom wordt dit materiaal ook vaak ingezet om speelgoed of decoraties voor kinderen van te maken. Bij Deviltshop.nl is het mogelijk om een houten ring van 50 cm of een houten ring van 40 cm te kopen. Deze ringen kunnen voor allerlei toepassingen worden ingezet, zoals verlichting, dromenvangers of een leuke houder voor aan een kersttak of als verbindingsstuk. De houten ringen zijn zo mooi dat ze niet weggewerkt zijn.De Action heeft ook vaak een grote selectie aan houten ringen. Deze ringen worden tegen een hele mooie prijs verkocht. Dit is mogelijk omdat de Action op grote schaal restpartijen van andere winkels inkoopt. Door deze manier van inkopen is het voor de Action mogelijk om tegen zeer gunstige prijzen houten ringen aan te bieden. Voor DIY’ers heeft Action een grote collectie knutselmateriaal. Leef je creatief uit: van schilderen tot breien en origami. Zo kun je af en toe eens iets nieuws uitproberen met je kleine. En valt het toch niet in de smaak? Dan probeer je gewoon weer wat anders.

  Houten ring op veel plekken te koop

  Een houten ring is nu niet per se een schaars goed. Er zijn gelukkig ontzettend veel plekken waar je terecht kunt als je ernaar op zoek bent. Natuurlijk is het wel goed om van te voren even te bedenken waar je de ring precies voor gaat gebruiken. Als het gaat om klein hobbywerk kun je het beste even kijken bij de Action of een ´crea´ website. Wil je grotere, wat meer stevige houten ringen, voor bijvoorbeeld in de boomhut van je kleine? Dan moet je vooral een kijkje nemen bij de bouwmarkt.

  Je kunt ook altijd even een kijkje nemen bij winkels waar je het niet direct zou verwachten. Heb je bijvoorbeeld wel eens gezocht naar een houten ring bij de Xenos? Als het antwoord op die vraag ‘nee’ is, dan moet je hier dan vooral een kijkje nemen. De Xenos heeft een verrassend grote hobby categorie in haar aanbod. Op een regenachtige zondagmiddag is er niks leukers dan gezellig knutselen. Of je nu een knuffel voor je pasgeboren kleindochter wilt haken, een kunstzinnig schilderij wilt schilderen, of lekker wilt tekenen op allerlei soorten knutselpapier, bij Xenos vind je alle spullen die je daarvoor nodig hebt. Denk aan haakpakketten, schilderdoeken, penselen en verf in alle kleuren van de regenboog.

  Houten ringen gebruiken voor macramé

  Liefhebbers van houten ringen kunnen hun hart ophalen, want er is zeker geen tekort aan dit materiaal. Aangezien houten ringen ontzettend veel gebruikt worden door creatieve hobbyisten, zijn deze mooie ringen op veel verschillende sites te verkrijgen. De ringen van Wolplein.nl zijn van blank beukenhout en ideaal voor het maken van babyspeelgoed. Je kunt de gladde ring gemakkelijk omhaken en er bijvoorbeeld een leuke rammelaar of bijtring van maken. De ringen zijn ook geschikt om te verwerken in macramé-projecten.

  Veelgestelde vragen

  Waar koop ik de beste houten ringen?  

  Houten ringen kun je op veel verschillende plekken kopen. Het is belangrijk om van tevoren te bedenken waar je de houten ringen voor gaat gebruiken. Wil je er iets kleins mee maken voor je kind? Dan moet je zachte en gepolijste houten ringen gebruiken. Heb je een groter project, dan gaat het vooral om de stevigheid van het hout.

  Zijn houten ringen duur?

  Over het algemeen zeker niet. Het hangt een beetje af van welk type hout je wilt gebruiken en hoe groot de ring moet zijn, maar de meeste houten ringen worden tegen kleine prijsjes verkocht.

  Kan ik houten ringen gebruiken voor het maken van een rammelaar?

  Ja, houten ringen zijn perfect om een rammelaar mee te maken. Veel beter nog zelfs dan ijzer, aangezien dit een veel harder materiaal is. Het natuurlijke hout geeft de rammelaar ook een authentieke look.

  Advertentie