Diamond painting dieren voor beginnende kunstenaars

Laatst bijgewerkt: 4 augustus 2021

Diamond painting is een rustgevende hobby voor jong en oud. Ook kiezen steeds meer mensen voor diamond painting dieren. Je kunt de meest indrukwekkende dieren schilderijen maken met de kleine steentjes. Er zijn een hoop mooie ontwerpen te koop die je zelf kunt maken. Het eindresultaat is vaak zo realistisch dat het op een echt schilderij of een foto lijkt. Hoe vet is het om een zelfgemaakt schilderij boven de bank te hangen met een stoere tijger of een sierlijke pauw? Maar hoe start je met diamond painting van dieren en waar koop je de benodigdheden? We vertellen je gauw meer.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Je hoeft niet te kunnen schilderen

  De naam ‘diamond painting’ doet vermoeden dat je enige schilderervaring nodig hebt. Dit is zeker niet het geval. Ook beginnende kunstenaars kunnen zich wagen aan diamond painting van dieren. Met een speciale pen druk je de juiste kleur diamanten of steentjes op de juiste letters en nummers. Zo kun je bijna gedachteloos werken aan een kunstwerk. Fouten kun je gemakkelijk corrigeren met een pincet. Zo is het een echte ontspannende bezigheid en een top kandidaat voor een leuke nieuwe hobby.

  Wat heb je allemaal nodig?

  Voor diamond painting dieren heb je het volgende nodig: een canvas, diamonds of steentjes, een speciale pen, wax en een metalen pincet. Verder zijn sorteer- of schudbakjes en opbergzakjes ook erg handig. Het klinkt als een hoop, maar je kunt het gelukkig allemaal kopen in een kant-en-klare kit. 

  Waar koop je diamond painting dieren?

  Wil je zelf een diamond painting van wilde dieren of gekleurde dieren gaan maken? Je kunt ze overal in huis plaatsen en ophangen ter decoratie, maar waar koop je de kits? De meeste Nederlanders kopen veel knutselspullen online en dan vooral op Bol.com. Bol.com diamond painting dieren? Yes, dit hebben ze zeker! Wat dacht je van een prachtige olifant in de natuur? Of een diamond painting van een schattige kitten? Bol.com heeft meer dan genoeg diamond painting sets te koop voor beginners en pro’s. 

  Waar kun je het nog meer kopen? Je kunt natuurlijk altijd naar de plaatselijke hobbywinkel om wat leuks te scoren. Winkels zoals de Pipoos verkopen erg leuke kits. Maak een schilderij van je eigen hondenras of ga voor iets grappigs zoals een lama.

  Diamond painting dieren AliExpress

  Zoek je een groot aanbod of wil je het gewoon eens uitproberen voor weinig geld? Het zal je niet verrassen dat gigant AliExpress veel dieren diamond paintings verkoopt. Maar dan ook écht veel. Ga voor kleurrijke schilderijen, realistische dieren, prachtige bloemen en verder nog een oneindigheid aan soorten schilderijen. Je vindt er altijd wel iets wat leuk in je huiskamer of slaapkamer staat. Het duurt wel even iets langer voordat je aan de slag kan, maar uiteindelijk heb je wel precies het schilderij wat je wilt. Als bonus zijn de diamond painting kits ook nog eens erg goedkoop. Wil je het voor het eerst proberen? Dan zijn de sets via AliExpress leuk om mee te beginnen. 

  Diamond painting van de hele wereld

  Met diamond paintings kun je de hele wereld ‘schilderen’. Je beeldt een mooi stukje bos uit, een meer met eendjes, een blauwe lucht of zelfs de oceaan. Je kunt de hele wereld schilderen zonder dat er een kwast aan te pas komt. Wist je dat je zelfs een wereldkaart kunt maken met diamond painting? Hoe vet is dat! Ga aan de slag met een echte uitdaging en maak de wereldkaart na met mooie diamantjes. Je vindt diamond painting wereldkaart kits in allerlei kleuren, zoals bruin voor een authentieke look, maar ook regenboogkleuren voor bijvoorbeeld de kinderkamer. 

  Diamond painting gratis

  Naast dat je diamond painting dieren kits kunt kopen, zijn er ook particulieren die hun kits gratis aanbieden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Marktplaats. Sommigen hebben kits over die ze niet meer gebruiken. Deze mag je dan gratis overnemen. Misschien is het niet het schilderij wat je in gedachten had, maar zeker als je met diamond painting wilt oefenen, is het leuk om gratis een kit af te halen. Ook worden er wel eens kant-en-klare diamond painting dierenschilderijen verkocht op Marktplaats. Deze worden zo nu en dan gratis aangeboden om op te hangen in je huis.

  Een creatieve bezigheid voor iedereen

  Diamond painting dieren is een leuke creatieve bezigheid voor iedereen, ook voor wie niet kan schilderen. Met de nummers en letters maak je namelijk gemakkelijk zelf een schilderij van jouw favoriete dier. Je kunt met diamond painting écht alles maken, van natuurschilderijen tot wereldkaarten. Koop een set in de lokale hobbywinkel of online en ga een paar uur lekker ontspannen aan de slag met jouw kunstwerk. En als kers op de taart geef je jouw prachtige painting een plekje aan de muur, zodat je nog heel lang van jouw kunstwerk kunt genieten. 

  Advertentie