Brandweerman Sam: Een serie voor jong en oud!

Laatst bijgewerkt: 31 januari 2022

Brandweerman Sam is vandaag de dag een populair figuur onder jonge kinderen. Dat komt natuurlijk vooral door de serie op televisie. Er wordt steeds meer speelgoed gemaakt rondom de geliefde serie en kinderen zijn er dol op. Brandweerman Sam is de held van de Piekepolder. Samen met zijn vrienden commandant Staal, Elvis en Jenny komt hij in actie als iemand in nood is of als er ergens brand is uitgebroken. Als het nodig is komt Piloot Tom ook helpen met zijn helikopter. Mocht jouw kind fan zijn van Brandweerman Sam, dan wordt het vinden van een cadeau een eitje!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De personages uit Brandweerman Sam

  Brandweerman Sam komt oorspronkelijk uit Engeland, waar hij bekend staat als ‘Fireman Sam’. Inmiddels zijn er al twaalf seizoenen en een aantal theaterproducties opgevoerd die gebaseerd zijn op de serie. De hoofdpersonages uit de serie zijn de brandweermannen en vrouwen van Piekepolder, waar Sam er één van is. Sam en zijn collega’s Elvis en Jenny opereren onder leiding van commandant Staal. Ook piloot Tom schiet ze regelmatig te hulp met zijn helikopter. Het grootste deel van de tijd zijn ze bezig met het redden van een ondernemend maar onhandig jongetje genaamd Norbert. Hij werkt zichzelf vaak in de problemen, maar gelukkig staan Sam en zijn vrienden altijd voor hem klaar. Overige belangrijke personages in de serie zijn een loodgieter en verpleegster met een kind, een visser en zijn vrouw met twee kinderen, en een alleenstaande vrouw, de moeder van Norbert. De serie focust zich erg op brandveiligheid en is dus ook nog educatief voor kinderen.  

  Brandweerman Sam kijken op YouTube

  Deze serie komt over het algemeen niet meer op tv, maar gelukkig kun je de serie op genoeg andere manieren kijken. Brandweerman Sam is bijvoorbeeld ook te vinden op Netflix en op YouTube. Op Netflix kun je alle twaalf seizoenen vinden en ook op YouTube kun je het grootste deel van de afleveringen terugvinden. Je vindt hier niet alleen hele afleveringen, maar ook kortere filmpjes uit de serie, mocht je geen tijd hebben voor een hele aflevering. Er zijn ook andere websites waar je afleveringen van de kinderserie kunt vinden, zoals kids-tube.nl. Genoeg manieren om deze populaire serie te kunnen kijken dus! Mocht je jouw kinderen naar deze serie willen laten kijken op YouTube, dan is het verstandig om dit onder toezicht van een volwassene te doen. Dit aangezien YouTube allerlei soorten video’s bevat die kinderen per ongeluk kunnen aanklikken. Als je jouw kind op Netflix laat kijken, kun je de kinderversie van Netflix activeren zodat jouw kinderen veilig kunnen kijken.

  Speelgoed van Brandweerman Sam

  Dankzij de populariteit van de serie is er in de speelgoedwinkels van alles te vinden in het thema van Brandweerman Sam. Als jouw kind fan is van de serie, is het dus niet zo moeilijk om een leuk cadeau voor hem of haar te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Brandweerman Sam auto? Super leuk voor jongens, maar ook veel meisjes die van de serie houden zullen hier graag mee spelen. Of misschien vindt jouw zoon of dochter de helikopter uit Brandweerman Sam wel leuker, ook die vind je overal in speelgoed versie. Naast speelgoed auto’s en helikopters is er nog veel meer speelgoed te vinden rondom de serie, zoals een brandweerman helm, puzzels of kleurboeken. Als jouw kind veel van kleuren houdt, kun je altijd een leuke kleurplaat van Brandweerman Sam vinden. Dat zou ook nog een leuke gezamenlijke activiteit kunnen zijn voor jou en je kinderen, bijvoorbeeld in het weekend of in vakanties.

   
  Een echt Brandweerman Sam feestje

  Is jouw kind bijna jarig en is hij of zij een groot fan van deze serie? Dan is het natuurlijk enorm leuk om een feest of kinderfeestje te organiseren in het thema van de serie. Als je op internet gaat zoeken kun je makkelijk alles vinden dat je hiervoor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan speciale uitnodigingen in het thema van Brandweerman Sam, vlaggetjes met personages uit de serie, of zelfs een echte taart in het thema van de serie. Op websites zoals tuf-tuf.nl kun je ook alle decoratieve voorwerpen vinden die je nodig hebt. Bekertjes, plastic bordjes, servetjes, feestzakjes voor het maken van snoepzakjes, ballonnen en speciale vlaggetjes en slingers in het thema van deze serie. Als je wil, kun je er zelfs een verkleedfeestje van maken door plastic brandweerhelmen uit de delen aan de aanwezige kinderen. Het is zelfs mogelijk om een speciale photobooth in te zetten in het thema van de serie.

  De voertuigen uit de serie

  In Brandweerman Sam komen er allerlei voertuigen voorbij, waaronder natuurlijk de brandweerwagen en de helikopter van Piloot Tom. Daarnaast zijn er nog veel meer voertuigen die ook als speelgoed heel gaaf zijn voor kinderen om mee te spelen. Zo is er bijvoorbeeld ook de Neptune boot die de brandweermannen gebruiken als ze het water op moeten om iemand in nood te redden. Jenny gaat dan zelfs in een duikpak de zee in om mensen te redden als dat nodig is. Dan heeft Sam ook nog de Quadbike Mercury, die ook een belangrijk hulpvoertuig is voor Sam en zijn collega’s. Het voertuig is uitgerust me een brandblusser, EHBO-doos, bijl en nog veel meer hulpmiddelen. Ten slotte heeft Sam ook nog een 4×4 Mountain Jeep met een hoop functies en openslaande deuren. Dan komt er ook nog wel eens de bus van Trevor de buschauffeur voorbij. Trevor wordt in de serie regelmatig uit benarde situaties gered door Brandweerman Sam en zijn collega’s.

  Veelgestelde vragen

  Waar kun je Brandweerman Sam kijken?

  Je kunt Brandweerman Sam op verschillende manieren kijken, onder andere op Netflix en YouTube.

  Is er Brandweerman Sam speelgoed?

  Ja, er is een uitgebreide collectie aan Brandweerman Sam speelgoed. Van actiefiguren en hun voertuigen tot kleurboeken en voorleesboeken.

  Voor welke leeftijden is Brandweerman Sam geschikt?

  De serie van Brandweerman Sam is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, dit is zowel besloten door Kijkwijzer als door Netflix. Op YouTube is het verstandig om kinderen te laten kijken onder toezicht van een volwassene.  

  Advertentie