Blond Amsterdam: Leuke souvenirs en hebbedingetjes

Laatst bijgewerkt: 31 januari 2022

Iedere Nederlander kent het merk Blond Amsterdam wel, of het nu is van een mok, kerstversiering of leuke kaarten. Het is een groot merk dat enorm klein is begonnen door twee zussen. Als je op zoek bent naar een leuk, klein cadeautje of een souvernir, dan zit je altijd goed bij Blond Amsterdam. Het merk wordt ook in het buitenland steeds bekender, doordat toeristen de producten kopen als souverniers voor hun familie en vrienden thuis. Ook voor speciale gelegenheden, zoals Valentijnsdag en Moederdag, kun je altijd wel een product van dit merk vinden dat er goed bij aansluit.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Blond Amsterdam

  Het merk begon in 2001 in een oud pand in de stad Amsterdam. Twee zussen, net afgestudeerd van de kunstacademie, hadden het idee om een bedrijfje te beginnen in geschilderd aardewerk, met als doel om mensen gelukkig te maken. In die tijd ging het vooral om persoonlijke cadeaus die op aanvraag geschilderd werden door de zussen. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke theepot als afstudeercadeau of speciale mokken voor een bedrijf. Vandaag de dag zijn de producten van Blond Amsterdam te vinden in meer dan 350 winkels in Nederland, waaronder de Bijenkorf en andere grote warenhuizen. Daarnaast hebben de zussen natuurlijk nog steeds een eigen Blond winkel en inmiddels ook een webshop. Aardewerk is al lang niet meer het enige dat het merk verkoopt. Producten zoals wenskaarten, boeken, kleding en mokken zijn door de jaren heen aan het assortiment toegevoegd en er komen nog steeds nieuwe dingen bij. Wist je bijvoorbeeld dat er ook sieraden zijn van Blond Amsterdam? En zelfs een limited edition Vespa Scooter. Daarnaast heeft Blond Amsterdam de verpakkingen van het eten van KLM ontworpen. Het is vandaag de dag dus eigenlijk onmogelijk om het merk niet te kennen.

  Blond Amsterdam producten voor Kerst

  Er zijn inmiddels oneindig veel collecties van Blond Amsterdam producten met veel verschillende thema’s. Een collectie die erg populair is, is de collectie voor de feestdagen. Zo kun je bijvoorbeeld een speciaal Blond Amsterdam Kerst servies kopen om het kerstdiner extra speciaal te maken. Hier horen natuurlijk borden en kommen bij, maar ook speciale mokken en zelfs een taartplateau. Als je iemand bent die graag kaarsen brandt in huis, is de Kerstkandelaar van Blond Amsterdam echt iets voor jou. Kerst is niet de enige gelegenheid waar het merk een collectie voor gemaakt heeft. Ook voor Valentijnsdag, Pasen en voor Moederdag zijn er collecties van Blond Amsterdam. De Moederdag collectie bestaat vooral uit veel leuke en lieve mokken waar jij jouw moeder of schoonmoeder blij mee kunt maken.

  Servies van Blond Amsterdam

  Ja, het is vandaag de dag zeker weten mogelijk om een heel servies in huis te hebben van dit merk. Van een mok van Blond Amsterdam tot een etagère. Maar ook andere voorwerpen voor in de keuken zoals ovenwanten en voorraadpotten vind je in de stijl van dit Amsterdamse merk. Je kunt er echt een hele verzameling van maken als je dat zou willen. Dit merk richt zich eigenlijk ook niet op een specifieke leeftijdsgroep, het merk kan voor mensen van alle leeftijden geschikt zijn. Het is wel een stuk populairder bij vrouwen dan bij mannen, maar dat is ook wel terug te zien in de producten die het merk verkoopt. Een theepot van Blond Amsterdam zal bijvoorbeeld sneller in de smaak vallen bij mensen van een oudere leeftijdsgroep, terwijl een etagère of een taartplateau weer interessanter is voor jongvolwassenen. Zo heeft het merk voor iedereen wel iets, ook zeker voor kinderen!

  Waar koop je de producten van Blond Amsterdam?

  Zoals we eerder al aangaven, zijn de producten van dit merk in zeker 350 winkels in Nederland te krijgen, om nog maar te zwijgen van alle webshops waar je deze producten kunt vinden. Het merk heeft een eigen winkel en een eigen webshop, maar hun producten zijn op veel meer plekken te krijgen. Het sprookjespark de Efteling verkoopt bijvoorbeeld ook Blond Amsterdam producten, maar dat kan natuurlijk ook niet anders, aangezien het merk ook speciaal een Efteling collectie heeft ontworpen. Het Sprookjesbos servies werd meteen erg positief ontvangen door bezoekers van het pretpark. Naast de Efteling kun je de producten van het merk ook krijgen bij veel supermarkten. Bij de AH en de Lidl vind je bijvoorbeeld regelmatig mokken of andere delen van het servies van Blond Amsterdam. Soms maken ze ook deel uit van een spaaractie bij één van de supermarkten.

  Producten kopen in de sale

  Als jij een echte verzamelaar bent wil je waarschijnlijk graag de hele collectie van dit merk in je huis hebben staan. Super leuk natuurlijk, maar ook wel prijzig, vooral nu het merk zo enorm veel producten verkoopt. Door deze aankopen goed te timen, kun je een hoop geld besparen. Bij resellers vind je de producten regelmatig in de sale, bijvoorbeeld bij de Bijenkorf. Dit warenhuis houdt jaarlijks een aantal vaste grote uitverkopen waarbij je bijna al hun producten tegen een lagere prijs kunt kopen. In het onderstaande schema vind je de grootste sales bij de Bijenkorf en wanneer deze plaatsvinden: 
   
   

  Sale Korting tot Maand 
  Verassend Voordeel tot 30% mei en september 
  Paasvoordeel tot 30% eind maart 
  Zomer sale tot 70% juni/juli 
  Winter sale & kerst tot 50% december/januari 
  Herfstvoordeel tot 30% september/oktober 
  Black Friday tot 30% eind november 
  Sinterklaas tot 30% eind november 

   
  Daarnaast houdt Blond Amsterdam zelf ook nog wel eens een sale, of ze stoppen producten van oude collecties in de outlet. Dit is echter nooit op vaste data. Je moet hiervoor dus de webshop in de gaten houden, of je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief. Je wordt dan via de email op de hoogte gehouden.

  Veelgestelde vragen

  Wat is Blond Amsterdam?

  Een merk dat begon met het verkopen van aardewerk en nu van alles verkoopt, van servies tot kerstversiering.

  Wat kun je kopen van Blond Amsterdam?

  Het merk begon met aardewerk, maar tegenwoordig verkopen ze van alles. Het servies en de wenskaarten zijn het meest populair.

  Waar kun je de producten van Blond Amsterdam kopen?

  In hun eigen winkels en webshop, bij supermarkten en bij resellers zoals de BIjenkorf. 

  Advertentie