De beste drones voor fotografen  

Laatst bijgewerkt: 15 januari 2023

De meest populaire use case voor drones is – je raadt het al – fotografie. Gelukkig is er een drone voor elk type fotograaf en voor elk type budget. De meeste cameradrones worden gemaakt door DJI, maar er zijn ook waardige concurrenten van andere merken. Of je nu 200 of 2.000 euro aan een drone wilt uitgeven, je zou opgelucht moeten zijn te weten dat je in deze branche een vliegende robot van ongelooflijk hoge kwaliteit kunt krijgen (MET een camera eraan bevestigd!), vaak niet veel duurder dan gewoon een standaard digitale camera op zichzelf. Wil je weten wat de beste drones voor fotografen zijn? Lees snel verder! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  DJI Air 2S

  De DJI Air 2S heeft de perfecte combinatie van nieuwe en enorm innovatieve technologie, een camera van hoge kwaliteit, een naadloze vliegervaring, slimme veiligheidsvoorzieningen EN een redelijk prijskaartje. De DJI Air 2S is de nieuwste in de DJI Mavic Air-lijn, die het beste van twee werelden van de Mavic Pro en Spark combineert. Het is ongeveer zo groot als een vonk tijdens de vlucht, maar kan worden opgevouwen zoals de Mavic Pro om nog kleiner te worden. Het heeft de handige gebarenbediening van de Spark, maar het heeft ook de 4K-video van de Mavic Pro. Het heeft ook geweldige veiligheidsvoorzieningen met een sensor voor het vermijden van botsingen aan de voor- en achterkant. 

  Skydio 2+

  Deze bizar slimme drone heeft zes kleurencamera’s van 200 graden. Dat betekent dat Skydio 2+ alles in elke richting kan zien, zodat het in theorie nooit crasht. Of je nu een met pijnbomen begroeide berg afvliegt terwijl je een snowboarder volgt, of je navigeert over een pad dat een motorrijder volgt, deze drone is een droom voor piloten die in gecompliceerde omgevingen moeten vliegen. Skydio 2+ maakt 4K-video en legt afbeeldingen vast met 12 MP. De 2+ is een verbetering ten opzichte van het oudere model van Skydio, simpelweg de Skydio 2. Een van de grootste verbeteringen die de Skydio 2+ heeft ten opzichte van de standaard 2 is een 20% langere batterijduur, een groter bereik als je de Beacon toevoegt, en een nette AI tool voor het maken van video’s genaamd Keyframe.

  DJI Mini 3 Pro

  De DJI Mini 3 Pro is alles wat je zoekt in een drone: uitstekende beeldkwaliteit, ongelooflijk klein en licht, supereenvoudig op te zetten en in de lucht te vliegen – en het beste van alles: hij is veilig en stressvrij om mee te vliegen. Het is eigenlijk een best-of-lijst van elke drone-functie. Hoewel niet de absolute beste in elke categorie (andere, krachtigere DJI-drones zoals de Mavic 3 en Matrice-lijn verslaan zeker de Mini 3 Pro op bepaalde individuele specificaties), het is de beste algehele drone die je vandaag op de markt zult vinden als je factor in het kleine formaat en het prijskaartje. Door het kleine formaat van de Mini en Mini 2 drones te combineren  met de krachtige specificaties van de DJI Air en DJI Mavic droneseries, wint de Mini 3 op vrijwel elk front: camerasysteem, batterijduur en intelligente functies.

  Advertentie