Welke benodigdheden moet elke kapper hebben? 

Laatst bijgewerkt: 14 januari 2023

Kappers, ook wel stylisten genoemd, zijn professionals die het haar van mensen verzorgen en stylen. Zoals het geval is met veel andere carrières, hebben deze personen de neiging om op bepaalde items te vertrouwen om hun werk gedaan te krijgen. Enkele voorbeelden van kappersgereedschappen zijn kappersscharen, kapdrogers en elektrische haarkrullers. Er zijn echter nog meer spullen die alle kappers in huis moeten hebben. Hieronder noemen we een paar voorbeelden.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Föhn

  De meeste salons hebben haardrogers nodig. Er zijn twee verschillende soorten van deze kappershulpmiddelen. De handmodellen worden meestal föhns genoemd. Dit zijn draagbare elektrische machines. Ze blazen lucht uit en worden rond het hoofd bewogen om delen van het haar te drogen. Het andere type föhns worden gewoonlijk kapdrogers genoemd. Deze zijn ontworpen om het haar te drogen wanneer een persoon haar hele hoofd onder een apparaat plaatst dat eruitziet als een harde kap. De binnenkant van de kap heeft veel gaten waardoor de lucht over het hele hoofd kan worden verdeeld, zodat al het haar tegelijkertijd kan drogen.

  Capes

  Capes worden niet alleen gebruikt door superhelden. Het zijn ook kappersgereedschappen. Haarstyling kan gepaard gaan met het afwerpen van veel haar en het gebruik van tal van producten, zoals gels, kleurstoffen en oliën. De capes worden gebruikt om de kleding van klanten te beschermen. Voor extra bescherming worden soms weefselstrips gebruikt om de kragen van de capes te bekleden om materialen op te vangen die in de nek van een cliënt kunnen druppelen.

  Speciale wasbakken

  Kappers hebben over het algemeen speciale wasbakken. Een dergelijke spoelbak heeft meestal een opening aan de voorzijde in het midden. Door deze ruimte kan een klant haar nek achterover leunen, waardoor het water dat tijdens het wassen wordt gebruikt, in de gootsteen kan wegvloeien. Om dit systeem te laten werken, is het over het algemeen ook nodig dat kappers over speciale stoelen beschikken. Deze zijn meestal ontworpen om achterover te leunen, zodat het hoofd van een persoon goed in de gootsteen past. 

  Kammen en borstels

  Kammen en borstels zijn voor de meeste mensen gebruikelijke verzorgingsproducten. Voor stylisten zijn dit belangrijke kapperstools. Zowel kammen als borstels kunnen van een aantal materialen zijn gemaakt. Beide items kunnen ook verschillende borstelontwerpen hebben. Het gebruik van de juiste kan een grote invloed hebben op het resultaat van het kapsel van een klant. 

  Haarkrullers

  Krullen worden over het algemeen bereikt met warmte. Er zijn echter twee soorten kappershulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om dit te bereiken. Eén type zijn haarrollers, die ook wel haarkrullers worden genoemd. Dit zijn ronde voorwerpen die meestal hol zijn in het midden. Het haar wordt er omheen gewikkeld nadat het in secties is verdeeld. Als ze eenmaal in het haar zijn aangebracht, zit de klant meestal onder een droogkap. Er zijn echter ook elektrische haarkrullers. Deze kapperstools gebruiken elektriciteit om een ​​metalen ton te verwarmen. De ton wordt gebruikt om één deel van het haar tegelijk te krullen. Bij sommige modellen vloeit de stroom niet rechtstreeks naar de curler. In plaats daarvan wordt het werktuig verwarmd wanneer het in een elektrisch verwarmde oven wordt geplaatst.

  Advertentie