Zwangerschapstest Kruidvat: welke test heb jij nodig?

Laatst bijgewerkt: 12 januari 2022

Er bestaan vandaag de dag een hoop verschillende soorten zwangerschapstesten. De één is meer betrouwbaar dan de ander en sommige tests geven ook het aantal weken aan dat je zwanger bent. In sommige situaties is het misschien lastig om er een te kiezen en kun je wel wat extra hulp gebruiken. Bij Kruidvat vind je een uitgebreid assortiment aan zwangerschapstesten en kun je altijd om advies vragen als je twijfelt welke soort test je nodig hebt voor jouw situatie. We geven je wat meer informatie over de verschillende soorten testen en waar je rekening mee moet houden bij het gebruik ervan.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een early zwangerschapstest van Kruidvat

  Als je vermoedt dat je zwanger bent, maar dit nog wel heel vroeg in de zwangerschap zou zijn, kun je gebruikmaken van een vroege zwangerschapstest. Deze tests kun je al vier dagen voor het begin van je menstruatie uitvoeren, mocht je het gevoel hebben dat er iets niet klopt. Deze testen kun je kopen van een merk zoals Clearblue, maar je kunt ook gaan voor de variant Kruidvat Early Zwangerschapstest. Zo’n test van de Kruidvat kost 9,50 euro en is 99% nauwkeurig vanaf de eerste dag dat jouw menstruatie te laat is. Dat betekent dus dat de zwangerschapstest van de Kruidvat net zo betrouwbaar is als de testen van merken zoals Clearblue. Volg voor het gebruiken van de test van Kruidvat de volgende aanwijzingen op. Lees de instructies eerst volledig door en zorg dat je een horloge of stopwatch bij de hand hebt. Controleer voor gebruik de uiterste houdbaarheidsdatum van de test en gebruik hem niet als de uiterste gebruiksdatum al verlopen is. Na twee minuten kun je het resultaat van de test aflezen. Als je een blauw streepje ziet in het resultaatvenster, is de test geslaagd. Als je een minteken (-) ziet in het resultaatvenster, is het resultaat negatief. Zie je een plusteken (+) in het resultaatvenster, dan is de test positief. Na tien minuten kun je het resultaat niet meer juist aflezen.

  Is de uitslag van jouw Kruidvat zwangerschapstest betrouwbaar? ‘

  De zwangerschapstests van de Kruidvat hebben een nauwkeurigheidspercentage van 99%. Ze zijn dus even betrouwbaar als testen van andere merken. Let er wel op dat je het juiste resultaat pas na twee minuten kunt zien en dat de uitslag na tien minuten niet meer juist af te lezen is. Als je een heel licht streepje te zien krijgt als resultaat van een Kruidvat zwangerschapstest, kan het zijn dat je nog niet lang genoeg hebt gewacht, of juist te lang. Mocht je zeker willen weten dat je de zwangerschapstest van de Kruidvat goed hebt gebruikt, lees dan de bijsluiter. Hier vind je de gebruiksinstructies en dingen waar je eventueel tegenaan zou kunnen lopen. Heb je toch nog je twijfels bij het kopen van een test van het Kruidvat merk? Dan kun je natuurlijk altijd de reviews lezen op de website van de Kruidvat bij de zwangerschapstesten en deze vergelijken met de reviews van testen van andere merken, zoals Clearblue. Als je graag exact wil weten hoe lang je zwanger bent, heb je hier ook een specifieke test voor nodig.

  Kun je zwanger zijn ondanks een negatieve uitslag bij Kruidvat zwangerschapstest?

  Als jouw zwangerschapstest een negatieve uitslag geeft, is het toch mogelijk dat je wel zwanger bent. Een zwangerschapstest zoekt namelijk naar het hCG hormoon in je lichaam, maar het kan zijn dat je de test te vroeg doet en dat dit hormoon nog niet in je lichaam te detecteren valt. Daarom moet je altijd een vroege zwangerschapstest gebruiken als je weet dat je vroeg bent met het testen. Deze tests zijn gevoeliger dan andere soorten. Het kan er ook aan liggen dat je niet de eerste urine van de dag hebt gebruikt, omdat er dan een kans is dat het hCG niveau lager ligt dan op het begin van de dag. Als je te veel hebt gedronken voor het doen van de test, kan het hCG hormoon te veel verdund worden, waardoor een test ook negatief kan uitslaan. Het kan ook zijn dat de test over de datum is, dan kun je ook een verkeerde uitslag krijgen. Als je heel vroeg hebt getest en de uitslag is negatief, maar je vertrouwt het toch niet, doe dan een tijd later nog een keer een test. Het kan zomaar zijn dat dezelfde Kruidvat zwangerschapstest nu wel positief uitslaat.

  Kan een menstruatie om andere redenen uitblijven dan een zwangerschap?

  Laat jouw Kruidvat zwangerschapstest maar 1 streepje zien (negatieve uitslag), maar merk je toch dat jouw menstruatie uitblijft? Dat kan. Het uitblijven van een menstruatie kan namelijk andere oorzaken hebben dan een zwangerschap. De duur van een menstruatiecyclus kan behoorlijk wisselen, vooral als je niet aan de pil bent. Dit kan zelfs zeven dagen of meer verschillen. Daarnaast kan een menstruatie ook uitblijven door ziekte, reizen, stress of te weinig slaap. Je lichaam kan namelijk erg sterk reageren op dit soort situaties, ook met het uitstellen van de menstruatie. Als je een lange tijd de pil hebt geslikt en er nu net mee bent gestopt, is de kans ook groot dat je nog een lange tijd een erg onregelmatige menstruatiecyclus zult hebben. Dit komt doordat het lichaam dit dan als het ware weer opnieuw zelf moet instellen. Als je maandenlang geen menstruatie hebt gehad en je bent niet zwanger, kan dit te maken hebben met een onbalans in je hormoonspiegel, een bijwerking van medicatie, excessief sporten of ernstig over- of ondergewicht. Mocht je al maanden geen menstruatie hebben gehad, maar niet zwanger zijn, raadpleeg dan een arts om de reden te achterhalen.

  Veelgestelde vragen

  Kun je toch zwanger zijn bij een negatieve uitslag?

  Ja, de test wijst namelijk alleen uit dat er geen hCG hormoon is gedetecteerd, maar dit kan ook andere redenen hebben.

  Zijn de zwangerschapstesten van Kruidvat betrouwbaar?

  De zwangerschapstesten zijn bij het opvolgen van de gebruiksinstructies 99% nauwkeurig en dus even betrouwbaar als andere merken.

  Vanaf wanneer kun je een zwangerschapstest doen?

  Je kunt een vroege zwangerschapstest doen vanaf vier dagen voordat je menstruatie begint.

  Advertentie